Ξεκίνησαν τα “16α Βενιζέλεια”

Κολύμβηση | 22 Απριλίου 2017, 12:39

Ανοιξε το πρωί του Σαββάτου με τους πρώτους προκριματικούς αγώνες η αυλαία για τα "16α Βενιζέλεια" Κολύμβησης.

Ο καιρός δυστυχώς στάθηκε εμπόδιο, αφού η βροχή έπεφτε συνεχώς, παρόλα αυτά οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα αγωνίσματα που συμμετείχαν, διεκδικώντας την παρουσία τους στους απογευματινούς τελικούς. Σε κάθε περίπτωση, η πρόβλεψη για τον καιρό είναι ότι από το απόγευμα οι συνθήκες θα καλυτερεύσουν κι έτσι οι αγώνες θα κυλήσουν ομαλότερα.

Συνολικά, στα “Βενιζέλεια” που διεξάγονται μετά από απουσία τριών ετών λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 200 αθλητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία, ενώ συνολικά η συμμετοχή των σωματείων φτάνει τα 25.

Ntountounaki

Αννα Ντουντουνάκη.

Mpolanos1

Παναγιώτης Μπολάνος.

Papastamos1

Απόστολος Παπαστάμος.

Kaxris1

Aλέξανδρος Κάχρης.

Με ενδιαφέρον σίγουρα αναμένονται οι πρώτοι τελικοί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξή τους θα υπάρξει η επίσημη τελετή έναρξης, που είναι προγραμματισμένη για τις 5.30.

Σε δηλώσεις του για τη διεξαγωγή των “Βενιζελείων”, ο τεχνικός σύμβουλος για το άθλημα της κολύμβησης στην ΚΟΕ, κ. Χριστόδουλος Χούμας, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως, «είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη εξέλιξη το γεγονός ότι μετά από τρία χρόνια διοργανώνονται στα Χανιά τα “Βενιζέλεια” Κολύμβησης. Αυτοί οι αγώνες έχουν έναν εμβληματικό χαρακτήρα και ήταν απώλεια για τον υγρό στίβο της χώρας η μη τέλεσή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Tzilivakis Xoumas

Ο κ. Χούμας μαζί με τον προπονητή του Ν.Ο. Χανίων, Κώστα Τζιλιβάκη.

Κάνω αυτή τη στιγμή έκκληση προς όλους τους παράγοντες και ειδικότερα από τα Χανιά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια του υγρού στίβου. Στηρίζοντας τέτοιους αγώνες, όπου κι αν γίνονται, στηρίζεται το καθαρά ερασιτεχνικό άθλημα της κολύμβησης, το οποίο θα πρέπει να είναι όπως έχουμε πει πάντα, το εθνικό μας άθλημα. Συγχαρητήρια στην πρόεδρο Χαρά Πράπα – Μυλωνάκη, στο Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου, αλλά και στον εργάτη της κολύμβησης, τον προπονητή Κώστα Τζιλιβάκη, οι οποίοι έκαναν όλες τις δυνατές προσπάθειες για να επανέλθουν και πάλι στο προσκήνιο τα “Βενιζέλεια”. Βέβαια, ο καιρός δεν μας έχει βοηθήσει, παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή διοργάνωση και αρκετά καλές επιδόσεις».

karta antonis garden