Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ρίχνεται στη μάχη της διοργάνωσης τη Δευτέρα 16/9 στις 11:30 τοπική ώρα (06:30 Ελλάδας), έχοντας στις τάξεις του τις δύο Χανιώτισσες, Νικολέτα Κυριακοπούλου και Ασπασία Φουράκη, που αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια για μια επιτυχημένη πορεία.
Μετά την Ολλανδία, η Εθνική μας θ’ αντιμετωπίσει την Ισπανία την Τρίτη (17/9, 11:00) και την Ιταλία την Τετάρτη (18/9, 08:30).
Η ανακοίνωση της ΚΟΕ:
Με αντίπαλο την Ολλανδία θα ξεκινήσει η εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων Κ18 τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται στη πόλη Τσενγκτού στη Κίνα.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 11:30 τοπική ώρα (06:30 Ελλάδας) αύριο Δευτέρα 16/9.
Στις 11.00 το πρωί της Τρίτης (17/9) τα κορίτσια θα παίξουν με την Ισπανία και στις 08.30 το πρωί της Τετάρτης (18/9) θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία.
Η ομάδα βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη στη Κίνα, έκανε καθημερινές προπονήσεις και ανυπομονεί για τη πρεμιέρα και τη συμμετοχή σε αυτή τη πολύ σπουδαία διοργάνωση. Συμμετέχει στον Α’ όμιλο ενώ στο Β’ όμιλο είναι οι ομάδες της Αυστραλίας, ΗΠΑ, Ουγγαρίας και Νέας Ζηλανδίας.
Η ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη έχει επιλέξει τις διεθνείς: Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Κασιάνα-Μαρία Μαργαρίτη, Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Ασπασία Φουράκη, Δέσποινα Δρακωτού, Νίκη-Πατρίτσια Πιοβάν, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ελένη Μπέτα, Μαρία- Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Θεοφανία Γαλανοπούλου, Ασημίνα Κλαψιανού, Αριάδνη-Παντελία Καραμπέτσου, Νικολέτα Κυριακοπούλου, Όλγα Οικονόμου, Νεφέλη-Άννα Κρασσά.
Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται ακόμα, η συνεργάτης της ομοσπονδιακού, Κατερίνα Οικονομοπούλου, η φυσιοθεραπεύτρια Ναταλία Σκαρπέτη ενώ αρχηγός είναι ο Αρτίν Ελμισιάν. Στους αγώνες θα «σφυρίξει» η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκαλοπούλου.









