Ξανθόπουλος: Είμαστε στην αβεβαιότητα

Μπάσκετ 15 Νοε 2020, 18:32

Για τον κίνδυνο τραυματισμού που διατρέχουν οι αθλητές λόγω της αγωνιστικής απραξίας και για τις ενέργειες του ΠΣΑΚ για να αρχίσει το πρωτάθλημα της Α2 μίλησε ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών, αλλά και μπασκετμπολίστας του Κολοσσού, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Μπάσχετοι” με τον Χρήστο Ρομπό και τον Παναγιώτη Κεφαλά.

Μεταξύ άλλων μίλησε για…

Την τηλεδιάσκεψη του ΠΣΑΚ με τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Ήμασταν σε επικοινωνία με τον κ. Αυγενάκη. Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, αλλά από την άλλη υπάρχει συνωστισμός σε άλλα μέρη, όπως είναι τα ΜΜΜ. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει.

Είναι παράξενο για έναν αθλητή να καθίσει για τρεις εβδομάδες και να του ανοίξουν το γήπεδο να του πουν παίξε. Μπορεί να μην είναι επαγγελματίας αθλητές – αν και στην Α2 πιστεύω ότι είναι. Ακόμα και στα τοπικά, που είναι χόμπι, υπάρχει κίνδυνος. Μπορεί να μην κολλήσεις κορωνοϊό, αλλά κινδυνεύεις από σοβαρούς τραυματισμούς.»

Τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει ο ΠΣΑΚ: «Θα βγάλουμε από το ταμείο αλληλοβοήθειας 20.000 ευρώ και με τη συνδρομή της ΕΟΚ, της Κυβέρνησης και των προέδρων των ομάδων, θα καλύψουμε ένα ποσό των τεστ για τα παιδιά της Α2, ώστε να είναι καλυμμένοι και να ξεκινήσουν προπονήσεις βάσει πρωτοκόλλου.

Με την προϋπόθεση βέβαια να βοηθήσουν όλοι. Για τρεις εβδομάδες είναι γύρω στις 34.000 ευρώ και εμείς βάζουμε τις 20.000 για τους παίκτες. Ας ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μετά βλέπουμε τι θα γίνει.»

Τις αλλαγές που βιώνει λόγω κορωνοϊού: «Αν μας το έλεγαν πριν ένα χρόνο δεν θα το πιστεύαμε. Είναι πρωτόγνωρο, είμαστε στην αβεβαιότητα. Την επόμενη αγωνιστική παίζουμε στη Θεσσαλονίκη, το συζητάμε μέρες τώρα. Ο Ηρακλής έχει παίξει με τον Άρη που έχει ανακοινώσει κρούσματα. Εμείς θα κάνουμε τεστ, αλλά είναι παράξενο.

Με το Λαύριο, που είχε κι αυτό κρούσματα πρόσφατα, ήμασταν συγκρατημένοι. Εύχομαι να μην το περάσουμε με σοβαρά συμπτώματα και να μην κολλήσουμε δικούς μας ανθρώπους. Μακάρι να έχουμε όσες το δυνατόν λιγότερες απώλειες, γιατί μόνο αυτό μετράει.»

karta antonis garden
zgas

Rabona ad