Βρεττός: Οραμα μας να εξασφαλίσουμε τη ζωή του Ικάρου…

Ικαρος Μουρνιών Face Control | 20 Ιουλίου 2021, 17:03

Ετοιμος να επιστρέψει και πάλι στη δράση είναι ο Ικαρος σύμφωνα και με τον πρόεδρο του σωματείου, Δημήτρη Βρεττό.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ομάδας και τα τελευταία χρόνια επικεφαλής στη διοίκηση του ιστορικού σωματείου μιλά για πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν τον Ικαρο. Τους τελευταίους μήνες άλλωστε η ομάδα από την περιοχή του Πασακακίου έχει καταφέρει να πετύχει συνεργασία σε επίπεδο Ακαδημιών με τον Παναθηναϊκό, στο δίκτυο του οποίου ανήκει ενώ επίσης έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της εγγραφής στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. «Το όραμα μου και όλων των ανθρώπων του συμβουλίου είναι να εξασφαλίσουμε την ζωή του Ικάρου, μιας ιστορικής ομάδας των Χανίων που είχε την ατυχία να ιδρυθεί στην πιο ξεχασμένη περιοχή των Χανίων», σημειώνει ο Βρεττός ο οποίος τοποθετείται και για άλλα ζητήματα που αφορούν το Πασακάκι, καθώς επίσης μιλά και για το γήπεδο των Νεροκούρου, τονίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της ομάδας για να εξασφαλίσει αποδυτηριακό χώρο.

Ακολουθεί η συνέντευξή του στο athlitiko.

Πώς βιώσατε ως Ικαρος τη διακοπή στο πρωτάθλημα;

Το κακό είναι για τους ποδοσφαιριστές, αυτοί, κυρίως, έμειναν πίσω. Οι ομάδες έχασαν απλά μια χρονιά. Δε νομίζω ότι είχαν ουσιαστικό πρόβλημα.

Οικονομικά όμως;

Οικονομικά… ήταν ένα κενό. Δεν είχες έσοδα, ούτε έξοδα. Το από εδώ και πέρα είναι το πρόβλημα… Γιατί οι ομάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως λειτουργούσαν, αλλά και γενικότερα είναι το τι θα γίνει. Εσοδα, πώς θα βρούμε έσοδα για τα έξοδά μας; Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πιστεύω το κενό το διαχειρίστηκαν όλοι όπως έπρεπε. Πανηγύρια δεν θα γίνουν μετά και τη μετάλλαξη του ιού. Οπότε, συναυλίες και αν…

Βλέπουμε ότι ο Ικαρος έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, πώς προέκυψε και πώς κυλά;

Ξεκίνησε στην ουσία ξαφνικά, από ένα τηλεφώνημα ενός φίλου ο οποίος τύχαινε και έκανε τις αποστολές του Παναθηναϊκού στην Κρήτη και είχε μια γνωριμία με τον Κώστα Φραντζέσκο που τότε ήταν στον Παναθηναϊκό. Του είπαμε κάποια στιγμή τότε να τον πάρει ένα τηλέφωνο για να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε και ως Ακαδημία να ενταχθούμε στο δίκτυο. Κι έτσι κι έγινε… Μας μίλησε πολύ ωραία, μας πήρε τηλέφωνο ο πρότζεκτ μάνατζερ, ο Στάθης Τσεκούρας, ένα πολύ καλό παιδί και μιλήσαμε. Ημασταν τυχεροί γιατί ο Παναθηναϊκός είχε ήδη σχολή στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και ψαχνόταν για τα Χανιά. Η συγκυρία δηλαδή “κόλλησε” κι από τη στιγμή που ήμασταν οι πρώτοι που τους ψάξαμε, είπαν ότι δεν θα έψαχναν για κάποια άλλη ομάδα. Ηρθαν στα Χανιά, μιλήσαμε, συμφωνήσαμε και στη συνέχεια υπογράψαμε τα συμφωνητικά. Ολα έχουν κυλήσει όπως τα θέλαμε.

Και ο Παναθηναϊκός στηρίζει αυτή τη συνεργασία, τόσο με την παρουσία δικών του στελεχών στα Χανιά (Μουντάκης, Μπατσινίλας, Λαγωνικάκης) όσο και με τη συμμετοχή της Ακαδημίας του Ικάρου στο καμπ που έγινε στο Μουζάκι…

Ηταν μια φανταστική εμπειρία για τα παιδιά της Ακαδημίας και όχι μόνο αφού ακολούθησαν και 5 ακόμη παιδιά από άλλες Ακαδημίες στα Χανιά όπου οι συγκυρίες τα έφεραν στα Νεροκούρου για να προπονηθούν και να επιλεγούν από τους κυρίους Μπατσινίλα και Λαγωνικάκη. Ακολούθησαν στο ετήσιο καμπ των σχολών του Παναθηναϊκού στην Καρδίτσα και ένα από αυτά επιλέχθηκε και αναμένει την πρόσκληση της ΠΑΕ ώστε να συμμετέχει στα τελικά δοκιμαστικά στην Παιανία, που είναι και το τελευταίο βήμα πριν από τα “Κ” της ΠΑΕ.

Τι… κάνει η πρώτη ομάδα; Σε τι κατάσταση είσαστε και τι βλέπετε για τη νέα σεζόν;

Για την πρώτη ομάδα, οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι όπως κάθε χρόνο. Θέλουμε να είμαστε “ομάδα”, να σεβόμαστε και να μας σέβεται ο αντίπαλος. Οπως πάντα, θέλουμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και αν μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάποιο νεαρό ποδοσφαιριστή ώστε ν’ αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Μαρκάκης ζήτησε να δει πρώτα τους μικρούς ποδοσφαιριστές ώστε όσοι μπορούν, ν’ ανέβουν στην ανδρική ομάδα. Κατά τ’ άλλα, το ρόστερ παραμένει το ίδιο. Πέραν του Παπαδάκη που έφυγε στην Σούδα, έχουν αποκτηθεί τρεις ποδοσφαιριστές σε θέσεις που υστερούσε η ομάδα και αναμένονται άλλοι δύο.

Μια σημαντική εξέλιξη για τον Ικαρο είναι, σίγουρα, η συμφωνία με τον Γιάννη Μαρκάκη. Πώς προέκυψε;

Ο Μαρκάκης είναι προπονητής ο οποίος έχει ξαναπεράσει από την ομάδα μας και μάλιστα προπονούσε τότε και κάποια παιδιά τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στο διοικητικό συμβούλιο και όπως έχω ξαναπεί, ήταν η… πέμπτη φορά που τον είχαμε προσεγγίσει ν’ αναλάβει την ομάδα! Εξηγώντας του το πλάνο και τους στόχους της ομάδας… δεν μπόρεσε αυτή τη φορά ν’ αντισταθεί! Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι έρχεται σ’ ένα γνώριμο περιβάλλον, αφού ξέρει πολύ καλά την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές. Προπονούμαστε στο ίδιο γήπεδο άλλωστε με το να είναι γυμναστής στο Δημοτικό σχολείο της γειτονιάς μας. Πέραν του Μαρκάκη, στην ομάδα μας έχουμε δύο ακόμη έμπειρους και διπλωματούχους προπονητές, τον Μάνκο Καλαμπακάκη και τον Γιώργο Ντενεκετζή, που έχουν ταιριάξει απόλυτα με την φιλοσοφία της Ακαδημίας μας και ενσωματώθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Πώς περιμένετε το τοπικό τη νέα χρονιά;

Το πρωτάθλημα… αν ολοκληρωθεί, όπως φαίνεται, θα έχει δύο διεκδικητές με τα σημερινά δεδομένα: Τον Απόλλωνα -μ’ ένα μικρό προβάδισμα- και μετά τη Σπάθα. Μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Πλατανιά και το ΣΥΝΚΑ. Αν αγωνιστούν στο τοπικό θα είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα γιατί θα πληθύνουν οι ομάδες οι οποίες θα μπορούν να κάνουν “ζημιά” στους διεκδικητές και θα είναι ένα από τα ωραιότερα πρωταθλήματα της τελευταίας πενταετίας.

Πώς κρίνεις τη διαδρομή του Ικάρου έως σήμερα στο χανιώτικο ποδόσφαιρο;

Ο Ικαρος είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες των Χανίων με έδρα το Πασακάκι όπου ιδρύθηκε από μια ομάδα Μικρασιατών. Σε μια περιοχή όπου οι υποδομές της έχουν αφεθεί στο έλεος των εκάστοτε δημάρχων τώρα 40 χρόνια και δε μιλάω για τις αθλητικές. Ούτε παιδικές χαρές, ούτε καν πεζοδρόμια για να πηγαίνουν ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο. Η ομάδα κατά την γνώμη μου έχει προσφέρει στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, τροφοδοτώντας τις Μικτές κάθε χρόνο αλλά και ομάδες μεγαλύτετων κατηγοριών και θα συνεχίσει να προσφέρει. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο που την περιοχή την αναφέρουν ως ποδοσφαιρομάνα. Πόσο μάλλον αν είχε ένα μικρό γηπεδάκι κοντά ώστε να μαζεύονται τα παιδιά, αποφεύγοντας όλα τα κακά της σύγχρονης εποχής.

Ενα ακόμα βήμα για τον Ικαρο είναι και η ένταξή του στο μητρώο της ΓΓΑ. Πώς κύλησε η διαδικασία;

Η ομάδα εντάχθηκε στο μητρώο της ΓΓΑ, όμως λόγω ενός δικού τους λάθους, αφού φυσικά δεν κρατούσαν αρχείο για το τι χαρτιά εκδίδουν (!) σε πρώτη φάση μας απέρριψαν πέντε ημέρες πριν την οριστική υποβολή, διότι μας είπαν ότι δεν είχαμε ειδική αθλητική αναγνώριση… Ετσι, ξεκίνησε ο Γολγοθάς γραφειοκρατίας ώστε να συλλέξουμε τ’ απαραίτητα έγγραφα και να πάρουμε την αναγνώριση, πράγμα που ήταν αδύνατο σε πέντε ημέρες, με συνέπεια να χάσουμε την προθεσμία και μαζί και την χρηματοδότηση… Συνεχίζοντας την προσπάθεια περισυλλογής των εγγράφων ανακαλύψαμε ένα χαρτί με το οποίο η ΓΓΑ είχε αναγνωρίσει το 1979 τον Ικαρο και μερικά άλλα σωματεία της εποχής ως «φίλαθλο αθλητικό», άρα είχαμε πια αθλητική αναγνώριση που μας την είχε δώσει η… ίδια υπηρεσία που απέρριψε την αίτηση μας με αποτέλεσμα να μην χρηματοδοτηθεί η ομάδα! Για το 2020 έτσι προσκομίζοντας αυτό το χαρτί που όσοι το ψάξουν, μπορούν να το βρουν στο γραφείο της κυρίας Ζομπανάκη στην Περιφέρεια, το αποδέχτηκαν στην ΓΓΑ και μας έδωσαν προφορικά το “ok” της ένταξης μας στο μητρώο! Τώρα, για την χρηματοδότηση, μάλλον ζητάμε πολλά…

Ο Ικαρος ετοιμάζεται σε λίγο καιρό να χρησιμοποιήσει την έδρα στα Νεροκούρου, στην οποία έγιναν εργασίες, κυρίως με την αλλαγή του τάπητα. Είσαστε ευχαριστημένοι;

Το δημοτικό γήπεδο των Νεροκούρου το χρησιμοποιούμε σαν έδρα από τότε που ήταν ξερό, δηλαδή 20 περίπου χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, δεν αισθανθήκαμε ποτέ ότι αυτό είναι το σπίτι μας, σε αντίθεση με άλλες ομάδες των Χανίων… Εγινε μια προσπάθεια απ’ όλους μας πριν από δύο χρόνια με την βοήθεια της Περιφέρειας και της προηγούμενης δημοτικής αρχής ν’ αλλαχτεί ο τάπητας και τα καταφέραμε, με τη νέα δημοτική αρχή να προσπαθεί να ολοκληρώσει το έργο. Για τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα της Ακαδημίας που συνεχώς αυξάνονται, αιτηθήκαμε με την βοήθεια του κ. Κώτσογλου -μάλιστα είχε ανακοινωθεί και από τον ίδιο σε μια γενική συνέλευση της ΕΠΣΧ – στην Περιφέρεια έναν προκατασκευασμένο οικίσκο γι’ αποδυτήρια, όπως υπάρχουν σε όλα τα δημοτικά γήπεδα και αφού αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς δε μοιάζουν ούτε με αποθήκη! Αφού πήραμε την έγκριση της κυρίας Δοξάκη ότι πληροί τις προδιαγραφές καταθέσαμε αναλυτικές προσφορές στη διεύθυνση τεχνικών έργων. Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ενημερώσαμε και τον κ. Καλογερή σε συνάντηση που είχαμε για θέματα που απασχολούν το σωματείο μας και το αίτημα μας με την σύμφωνη γνώμη του έφτασε στον Περιφερειάρχη, τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη με αρ. πρωτ 193/20. Από τότε, ένα χρόνο μετά, το μόνο που έχει μείνει, είναι οι υποσχέσεις.

Μίλησέ μας τέλος και για τη διαδρομή σου έως τώρα στον Ικαρο, το όραμά σου και οι στόχοι σου για το σωματείο το οποίο υπηρετείς.

Το όραμα μου και όλων των ανθρώπων του συμβουλίου είναι να εξασφαλίσουμε την ζωή του Ικάρου, μιας ιστορικής ομάδας των Χανίων που είχε την ατυχία να ιδρυθεί στην πιο ξεχασμένη περιοχή των Χανίων… Ετσι και με τη βοήθεια του Νίκου Ποντικάκη (παλαίμαχου τερματοφύλακα) που είναι και ο υπεύθυνος σε αυτήν επανιδρύσαμε την Ακαδημία της ομάδας, ξεκινώντας με πέντε παιδιά. Μάλιστα τα δύο ήταν τα δικά του και σήμερα που μιλάμε, 6 χρόνια μετά, ξεπερνάνε τα 80… Το όραμα μας είναι η γειτονιά μας ν’ αποκτήσει ένα γήπεδο τουλάχιστον 7×7 ώστε να μην χρειάζεται τόσος δρόμος μέχρι τα Νεροκούρου για να κάνει προπόνηση ένα παιδάκι που στο τέλος θα εγκαταλείψει ή θα πάει σε κάποιο άλλο σωματείο. Είτε επίσης επειδή ο γονέας κουράστηκε ή δεν έχει τον χρόνο για να κάνει δρομολόγια… Θέλουμε η ανδρική ομάδα να τροφοδοτείται με ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία όπου αυτό φέτος θα υλοποιηθεί ξανά μετά από περίπου 10 χρόνια…

Rabona ad

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

bd138

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

bandar togel online

bandar togel online

situs poker online

togel online

login joker123

situs sbobet terpercaya

agen slot online

tante4d

qqemas

mpo757

bola88

qqdewa

http://11mail.catholicworker.org/

http://27rqdsc86t.danluu.com/

http://3.preciousplastic.com/

https://developer.sweetyhigh.com/

https://tribler.orgwww.tribler.org/

http://20.sorgalla.com/

http://20.sorgalla.com/poker-online/

http://20.sorgalla.com/poker-online/

http://20.sorgalla.com/sbobet/

http://20.sorgalla.com/togel-online/

https://bd138.com/

https://bd138.net/

https://bd138.org/

https://bd138.info/

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

agen slot online

agen slot online terbaik

situs agen slot online

agen slot online terpercaya

agen slot online indonesia

agen slot online

situs sbobet terpercaya

agen slot online resmi

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online