Βρέντζος: Δε θα πω ποτέ ψέματα στον κόσμο των Χανίων

Χανιά | 4 Οκτωβρίου 2022, 21:08

Η πρώτη επίσημη παραδοχή από τον Γιώργο Βρέντζο για την εμπλοκή του στην ομάδα των Χανίων είναι γεγονός. Ο έμπειρος παράγοντας με πολύ θερμά λόγια για τον Αντ. Ροκάκη πιστοποιεί τον ερχομό του στην ομάδα για τη νέα σεζόν.

/Bella Pizza

Μια έκρηξη ψυχής από τον Γιώργο Βρέντζο, ο οποίος σε συνέχεια των δηλώσεων που παραχώρησε ο Αντώνης Ροκάκης τονίζει ότι μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησε να βοηθήσει στη διάσωση του Εργοτέλη. «Δυστυχώς όμως δεν εξαρτιόταν από εμένα αλλά από έναν ανήθικο – για να μην πω τίποτα χειρότερο – ιδιοκτήτη», σημειώνει.

«Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι πλέον μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας των Χανίων. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι δίπλα στον Αντώνη Ροκάκη. Πήρε μια μικρή ομάδα, την ομάδα του χωριού του, και την έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Και το έκανε με τρόπο καθαρό, έντιμο, λεβέντικο, κρητικό», επισημαίνει με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, τονίζοντας στο τέλος της αναφοράς του πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται πόλεις κι ομάδες όπως τα Χανιά. Όλοι μαζί θα πάμε τα Χανιά εκεί που αξίζουν, εκεί που θέλει κι ονειρεύεται ο κόσμος τους…».

Ο ρόλος του Βρέντζου στα Χανιά

Η ανάρτηση από τον κ. Βρέντζο είναι η εξής:

Σήμερα ξεκίνησε η “ενασχόληση” μου με την ομάδα των Χανίων.

Όπως ήδη ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο φίλος μου και Πρόεδρος της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος εκείνη την περίοδο αλλά και όλους τους τελευταίους μήνες αναζητούσε “συμπαίκτες”, στις αρχές του καλοκαιριού μου πρότεινε να βοηθήσω την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ κι επιθυμώ. Παρότι η πρόταση του ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και τιμητική, του απάντησα με απόλυτη ευθύτητα κι ειλικρίνεια ότι η απόλυτη προτεραιότητα και το μοναδικό μέλημα μου εκείνη τη στιγμή ήταν να βρω ή να συνδράμω σε μια λύση για την ΠΑΕ Εργοτέλης. Του ξεκαθάρισα ότι δεν μπορούσα ούτε ήθελα να κάνω τίποτα προτού εξαντλήσω και την τελευταία πιθανότητα να σωθεί η αγαπημένη ομάδα μου. Του υποσχέθηκα όμως ότι αν δε βρισκόταν λύση για τον Εργοτέλη, η μοναδική ομάδα με την οποία θα ασχολιόμουν θα ήταν τα Χανιά. Έκτοτε δεν είχα την παραμικρή ουσιαστική επικοινωνία μαζί του όσον αφορά την ομάδα των Χανίων.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν πλέον εξανεμίστηκε και η τελευταία ελπίδα να βρεθεί λύση για τον Εργοτέλη, επικοινώνησα με τον Αντώνη και του είπα ότι ήμουν πλέον σε θέση να ασχοληθώ με τα Χανιά και να βοηθήσω όσο μπορώ. Συναντηθήκαμε στην Αθήνα, συζητήσαμε και πολύ γρήγορα δώσαμε τα χέρια.

Στην ομάδα των Χανίων δε θα είμαι, προς το παρόν τουλάχιστον, μέτοχος ή μέλος της διοίκησης, ούτε θα έχω κάποια άλλη θέση. Θα βοηθήσω όσο κι όπως μπορώ εξωδιοικητικά. Οποιαδήποτε αλλαγή θα ανακοινωθεί επίσημα και δημόσια, τόσο από την ΠΑΕ Χανιά όσο και από εμένα, προς τον φίλαθλο κόσμο και τους αρμόδιους φορείς. Γιατί τόσο οι άνθρωποι των Χανίων όσο κι εγώ έχουμε μάθει ό,τι κάνουμε να είναι ξεκάθαρο, έντιμο και φυσικά καθόλα νόμιμο.

Δε θα πω ποτέ ψέμματα στον κόσμο των Χανίων, όπως δεν είπα ποτέ ψέμματα στον κόσμο του Εργοτέλη. Τα ποδοσφαιρικά αισθήματα μου είναι γνωστά: ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα Εργοτέλης (και μετά ΑΕΚ). Αν μπορούσα θα ήμουν ακόμα στο Μαρτινέγκο, αυτό είναι το ποδοσφαιρικό σπίτι μου. Έκανα τα πάντα για να βρω λύση για την ΠΑΕ, προσπάθησα να σώσω τον Σύλλογο, γι’ ακόμα μια φορά, από μεγάλες περιπέτειες. Δυστυχώς όμως δεν εξαρτιόταν από εμένα αλλά από έναν ανήθικο – για να μην πω τίποτα χειρότερο – ιδιοκτήτη. Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή, μέσα Σεπτέμβρη, μήπως γίνει κάποιο θαύμα. Κι όταν εξανεμίστηκε και η τελευταία ελπίδα να διασωθεί η ΠΑΕ Εργοτέλης και να μπορέσει ν’ αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της SL2 (με ή χωρίς την ανάμειξη μου), τότε – και μόνο τότε – “αποχώρησα” και δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Αντώνη Ροκάκη. Και μια μέρα, αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψω…

Δεν είμαι λοιπόν Χανιώτης, ούτε οπαδός της ομάδας των Χανίων. Είμαι “φιλοξενούμενος” τόσο στην πόλη όσο και στην ομάδα. Είμαι όμως και Κρητικός, αγαπάω τον τόπο μας και το ποδόσφαιρο. Και ως Κρητικός γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Κρήτη ο σπιτονοικοκύρης πρέπει να σέβεται τον φιλοξενούμενο αλλά και ο φιλοξενούμενος τον οικοδεσπότη μου. Θέλω λοιπόν να υποσχεθώ, ή μάλλον να δώσω το λόγο μου, στον κόσμο των Χανίων ότι όσο βρίσκομαι μαζί τους θα κάνω τα πάντα για την πόλη και για την ομάδα.

Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι πλέον μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας των Χανίων. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι δίπλα στον Αντώνη Ροκάκη. Ο Αντώνης ήταν, είναι και θα είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στο χανιώτικο και γενικά το κρητικό ποδόσφαιρο. Πήρε μια μικρή ομάδα, την ομάδα του χωριού του, και την έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Και το έκανε με τρόπο καθαρό, έντιμο, λεβέντικο, κρητικό. Δημιούργησε μια ομάδα πρότυπο για την οποία πρέπει να είναι περήφανοι όλοι οι Χανιώτες. Έφτασε κοντά στο να ανεβάσει την ομάδα στην SL1 και με λίγο περισσότερη τύχη και στήριξη θα το είχε καταφέρει. Αν κάτι δεν κατάφερε, για λόγους όμως που δεν έχουν να κάνουν με τον ίδιο, είναι να συσπειρώσει και να ενώσει ποδοσφαιρικά τον κόσμο των Χανίων. Με τη σημερινή του απόφαση ν’ αλλάξει το σήμα και να φέρει κοντά στην ομάδα ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, όπως ο Νότης Ψυλλάκης, είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα το καταφέρει και αυτό.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται στη SL1 περισσότερες ομάδες από την επαρχία. Ομάδες που να εκπροσωπούν ολόκληρες πόλεις και πολύ κόσμο διψασμένο για ποδόσφαιρο. Ομάδες καθαρές, φερέγγυες, αυτόνομες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται πόλεις κι ομάδες όπως τα Χανιά. Όλοι μαζί θα πάμε τα Χανιά εκεί που αξίζουν, εκεί που θέλει κι ονειρεύεται ο κόσμος τους…

Estrella
10 years theatro
Gyrothalassia
KTEO Κρήτης
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad