Βραβεύσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε αθλητές Special Olympics και στην ομάδα του ΝΟΧ συγχρ/νης κολύμβησης

Επικαιρότητα | 30 Μαΐου 2016, 18:07

 

Σε τιμητική διάκριση στους αθλητές και τις αθλήτριες από το πρόγραμμα κολύμβησης και κανόε καγιάκ Special Olympics Hellas του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και του προπονητικού προγράμματος Special Olympics Hellas Bowling Χανιά, καθώς και στις αθλήτριες Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων προέβη τη Δευτέρα το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η βράβευση αφορούσε την παρουσία και τις διακρίσεις που κατάφεραν οι Χανιώτες αθλητές στις πρόσφατες διοργανώσεις που έλαβαν μέρος και ειδικότερα για τους αθλητές Special Olympics ήταν στους Πανελλήνιους Αγώνες που διεξήχθησαν στο Λουτράκι.

Αναλυτικά, οι αθλητές και οι αθλήτριες Special Olympics που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

Γαροφαλάκης Κωνσταντίνος, Δασκαλάκης Κωνσταντίνος, Δρακάκη Εμμανουέλα, Καραδάκης Νικόλαος, Κλωνιζάκης Ιωάννης, Κοτσιφάκης Ρούσσος, Κουτσογιαννάκη Μαρία, Μπινάκης Ευάγγελος, Μπιτσαξάκη Αντωνία, Μυλωνάκης Γιώργος, Νικολάκης Παντελεήμων, Πανούση Νικολέτα, Παντελάκης Ευάγγελος, Παπαδοκολάκης Νεκτάριος, Πετρόχειλος Κυριάκος, Πιπεράκης Νικόλαος, Ραϊσάκης Βασίλειος, Σκαραντωνάκη Νατάσα, Φαραντάκη Ευαγγέλια και Χουδαλάκης Δημήτριος.

Για το γεγονός της βράβευσης των αθλητών Special Olympics, ο εθελοντής προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης, σημείωσε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την βράβευση στους αθλητές και τους προπονητές των προπονητικών προγραμμάτων κολύμβησης και κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και του προπονητικού προγράμματος Bowling Χανιά Special Olympics Hellas. Θα επιθυμούσαμε την Περιφέρεια αρωγό στον αγώνα που κάνουμε. Για μας δεν είναι επάγγελμα αλλά αποστολή την οποία πρέπει να πιστέψεις αλλιώς δεν μπορείς να την υλοποιήσεις. Βοηθάμε αυτά τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους μέσω του αθλητισμού προκειμένου να ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, να μαθαίνουν να διαχειρίζονται τον ελεύθερό τους χρόνο, να μαθαίνουν να οργανώνονται και να πετυχαίνουν την κοινωνική τους ένταξη, να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση αλλά και να αισθάνονται καλύτερα ως άνθρωποι. Αισθανόμαστε υπερήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά και για τις οικογένειές τους για τον αγώνα που δίνουν για τη ζωή γιατί προσπαθούν και αυτό φαίνεται».

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων απέδωσε τιμή στις ομάδες των Κορασίδων Α και Νεανίδων για την κατάκτηση της 2ης και της 3ης θέσης αντίστοιχα στα πανελλήνια πρωταθλήματα που πήραν μέρος πριν από λίγο καιρό. Επίσης, βραβεύτηκε η Γιάννα Γκεοργκίεβα για την 4η θέση που κατέλαβε με την Εθνική ομάδα Γυναικών στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Λονδίνο. Λόγω μάλιστα της απουσίας της, το βραβείο παρέλαβε η μητέρα της και προπονήτρια του Ναυτικού Ομίλου, Γιάννα Γκεοργκίεβα.

Στις δηλώσεις της η κυρία Γκεοργκίεβα επεσήμανε τα εξής: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη για το ότι η ομάδα μου και εγώ προσωπικά είχαμε την ευκαιρία να δεχτούμε αυτή τη βράβευση από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Είναι πολύ ευχάριστο γεγονός η αναγνώριση για το έργο που παράγουμε και για το ότι αυτά τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Χανίων έχουν καταβάλει πολύ κόπο και έχουν δουλέψει πάρα πολύ γι’ αυτό που αγαπούν για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτό αναγνωρίζεται και αυτά τα παιδιά βραβεύονται. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και αργότερα κι άλλες τέτοιες τιμητικές διακρίσεις. Τα παιδιά χρειάζονται στήριξη για να έχουν ακόμα πιο μεγάλες επιτυχίες και να θέσουν ακόμη πιο υψηλούς στόχους στον αθλητισμό και γενικότερα στη ζωή τους. Εκ μέρους όλων των παιδιών ευχαριστούμε πάρα πολύ και σε ό,τι αφορά τα παιδιά θέλω να τους ευχηθώ καλή δύναμη και να φτάσουν ακόμα ψηλότερα».

Αναλυτικά τα κορίτσια που βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες τους είναι τα εξής:

Αλατζά Αθηνά, Ανδριανού Σελίνα-Αγάπη, Βομβολάκη Αικατερίνη, Γαυγιωτάκη Ευαγγελία, Γκεοργκίεβα Γιάννα, Ζουζούνη Βιολέτα, Κουργιαντάκη Ολγα, Μαζοκοπάκη Αντωνία, Μαλινδρέτου Αριάδνη, Μαραγκάκη Ρούσσα, Μαρκουλάκη Αθηνά-Μαρία, Μαυρομμάτη Στυλιανή, Παπαγεωργίου Νικολέτα, Παπαδοκωνσταντάκη Ηλέκτρα, Παπαδοκωνσταντάκη Μαρία, Παπασηφάκη Αναστασία, Τζουβαδάκη Αναστασία, Τσιαούση Αφροδίτη, Φανδριδάκη Ανδριάνα-Μαρία και Χατζησωτηράκη Νεφέλη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Στις δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κύριος Απόστολος Βουλγαράκης επισήμανε ότι: «Ως Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχουμε την υποχρέωση να ενισχύουμε καταρχήν την προσπάθεια των γονιών για την ενασχόληση των παιδιών τους με τον αθλητισμό και αυτό αφορά τόσο τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) όσο και τα παιδιά που δραστηριοποιούνται στην συγχρονισμένη κολύμβηση και γενικώς σε όλους τους τομείς του αθλητισμού στον τόπο μας. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι η επιβράβευση και η ενίσχυση στους συλλόγους που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Νομίζω ότι όλοι μαζί, τα παιδιά, οι γονείς και οι προπονητές προάγουν τον αθλητισμό, την παιδεία και γενικώς αναδεικνύουν τον τόπο μας, φέρνοντάς τον στις πρώτες θέσεις σε όλα τα αθλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε πρωτιές μεταξύ άλλων στον κλασικό αθλητισμό, το σκάκι, τη συγχρονισμένη κολύμβηση. Ειδικότερα το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης, είναι πολύ δύσκολο κι όμως τα Χανιά καταφέρνουν να είναι μπροστά. Μπράβο σε όλα τα παιδιά και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ήδη κάνουμε και τα επόμενα χρόνια».

 

Rabona ad