Βούρβαχης: Ο Κονταρός έχει τάξει να βγάλει μέχρι και βουλευτές!

Γενικά Θέματα - Τοπικό 9 Αυγούστου 2016, 0:35

Στην ΕΡΤ Χανίων και τον δημοσιογράφο Παντελή Χουλάκη παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Γιώργος Βούρβαχης, αναφορικά με τις εκλογές της 12ης Αυγούστου.

Ο επί 26 χρόνια Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα είναι εκ νέου ηγέτης της Ένωσης, ενώ υποστηρίζει για μια ακόμα φορά ότι το παρασκήνιο στις επικείμενες εκλογές “ζει και βασιλεύει”. 

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν και που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΧ (epshanion.gr) είναι τα εξής:

Κύριε Βούρβαχη “ο κύβος ερρίφθη” για την επόμενη Παρασκευή.

«Ο κύβος έπρεπε να ριφθεί, οι εκλογές έπρεπε να γίνουν. Καταληκτική ημερομηνία ήταν η 1η Σεπτεμβρίου γιατί την προηγούμενη φορά είχαν γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου “ο κύβος ερρίφθη”, η απόφαση ελήφθη και οι εκλογές είναι την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΠΣ Χανίων».

Εσείς τι προσδοκάτε από αυτές τις εκλογές κ. Βούρβαχη;

«Προσδοκώ να κερδίσουμε τις εκλογές, η δική μας παράταξη και να συνεχίσουμε το πλούσιο έργο που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, με σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια και βαθύ προγραμματισμό. Νομίζω ότι τα σωματεία θα εκτιμήσουν την πολυετή προσφορά μας στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, θα εκτιμήσουν το επίπεδο και το ύψος που βρίσκονται οι ομάδες του χανιώτικου ποδοσφαίρου και ακόμα και το τοπικό ποδόσφαιρο, την άνοδο που έχει κάνει».

Πολλοί πιστεύουν κ. Βούρβαχη ότι τα πάρα πολλά χρόνια που είστε στην πρωτοκαθεδρία του χανιώτικου ποδοσφαίρου ενδεχομένως να έχετε φθαρεί και να χρειάζεται και κάποια αλλαγή. Εσείς τι λέτε για αυτό;

«Το μοναδικό πράγμα το οποίο μπορούν να μας προσάψουν -και μας προσάπτουν- είναι ότι είμαστε πολλά χρόνια. Τώρα από εκεί και πέρα αν αυτό είναι αμάρτημα τότε θα πρέπει να πληρώσουμε και το τίμημα. Θεωρώ όμως ότι δεν έχουν να μας προσάψουν ούτε ατασθαλίες, ούτε λαμογιές. Είμαστε ίσοι προς όλους, επιτελούμε το έργο μας με μεγάλη σοβαρότητα, με ανιδιοτέλεια και -βέβαια- ίσα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι τα σωματεία θα εκτιμήσουν την προσφορά μας. Να σας πω ότι είμαστε από τις πολύ ελάχιστες Ενώσεις, οι οποίες οικονομικώς στέκονται στο ύψος των περιστάσεων των Ενώσεων, γιατί η πλειοψηφία απ’ όσο γνωρίζω πολύ καλά έχουν οικονομικά προβλήματα. Τέτοια δεν υπάρχουν εδώ. στην ΕΠΣ Χανίων, η διαχείριση είναι άριστη, άμεμπτη και παμψηφεί περνάει στις Γενικές Συνελεύσεις. Εδώ λειτουργεί λογιστήριο με έμμισθο λογιστή για οτιδήποτε κινηθεί οικονομικό και εν πάση περιπτώσει και σε διοικητικό επίπεδο οι αποφάσεις παίρνονται σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου και από εκεί και πέρα οι αποστάσεις είναι ίσες προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί από τα σωματεία. Άλλωστε γι’ αυτό έχουμε μείνει και τόσα χρόνια στη Διοίκηση, γιατί φαίνεται ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας και προσπαθούμε να την κάνουμε προς όφελος του χανιώτικου ποδοσφαίρου και τίποτα περισσότερο. Όπως ξέρετε έχουμε αναπτύξει το επίπεδο Ακαδημιών και να σας πω ότι την περασμένη χρονική περίοδο έγιναν 983 αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, Νέων, Παίδων, Προπαίδων, Τζούνιορ και Προτζούνιορ. Το κυρίαρχο είναι ότι τις διαιτησίες όλων αυτών των αγώνων τις πληρώνει η ΕΠΣ Χανίων, όπως και την παρουσία των γιατρών. Γι’ αυτό λοιπόν οι ομάδες με αυτό το κίνητρο έχουν μπει μπροστά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις και μαζεύουν τα παιδιά στα γήπεδα. Βέβαια εδώ χρειαζόμαστε τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Δήμων, για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, γιατί τα γήπεδα πρέπει να συντηρούνται ώστε να είναι σε καλή κατάσταση αλλά και να είναι όσο γίνεται περισσότερα, ούτως ώστε να μπορούν οι ομάδες να αξιοποιούν και να μαζεύουν τα παιδιά μέσα σε αυτά τα γήπεδα και να προχωράει αυτό το έργο, το οποίο είναι ένα βαθύ κοινωνικό έργο».

Κύριε Βούρβαχη γιατί να σας ψηφίσουν πάλι τα σωματεία; Ποια είναι δηλαδή τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει ο Γιώργος Βούρβαχης και η ομάδα του έναντι οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου;

«Για το έργο που έχουμε παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε, για την εντιμότητά μας και ότι στεκόμαστε πάντα στο ύψος των περιστάσεων και βεβαίως για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Ομάδα στη Super League, δύο ομάδες στη Football League, το ΙΝΚΑ από φέτος στη Γ’ Εθνική και ένα τοπικό πρωτάθλημα που κάθε χρόνο ανεβάζει επίπεδο».

Πρέπει να πιστωθεί και η ΕΠΣ Χανίων την άνοδο κάποιων ομάδων;

«Βεβαίως. Ενα μερίδιο έχει και η ΕΠΣ Χανίων, γιατί έχει δημιουργήσει τις υποδομές και τις προϋποθέσεις. Βέβαια οι ομάδες που ανέβηκαν στις εθνικές κατηγορίες ανέβηκαν γιατί είχαν σωστή υλικοτεχνική υποδομή και πάνω απ’ όλα σωστό προγραμματισμό. Αλλά ακολούθησε αρωγός η ΕΠΣ Χανίων με τα πρωταθλήματα που διοργανώνουμε και έτσι μπόρεσαν άμεσα όλες αυτές οι επαγγελματικές ομάδες, ως υποχρεούνται εκ του νόμου, να έχουν ομάδες Κ20, Κ19, Κ17, Κ15 και τα λοιπά. Μέσα από τα πρωταθλήματα υποδομών τα οποία εμείς διοργανώνουμε από εκεί άντλησαν την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που πλαισιώνουν αυτές τις ομάδες, είτε για την Α’ Εθνική, είτε για τη Β’ Εθνική».

Αν η εκλογική διαδικασία σας βρει και πάλι στο τιμόνι της ΕΠΣ Χανίων ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα και οι πρώτες σας κινήσεις;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάνουμε κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού ή οτιδήποτε. Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να διοργανώνουμε και να δίνουμε κίνητρα στις ομάδες. Μέσα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι οποίες υπάρχουν γενικώς και οι παράγοντες των ομάδων βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση εμείς έχουμε υποσχεθεί για όλες τις ομάδες, για τέσσερα χρόνια, δωρεάν διαιτησίες. Ένα τεράστιο κίνητρο… Από εκεί και πέρα, εκεί που θα “πολεμήσουμε” και θα φροντίσουμε ακόμα περισσότερο, γιατί ήδη το έχουμε κάνει και το έχουμε δείξει εμπράκτως, είναι για τη δημιουργία υλικοτεχνικών υποδομών. Δηλαδή να φροντίσουμε “τσιτώνοντας” τους Δήμους και την Περιφέρεια ούτως ώστε να δημιουργήσουν αθλητικούς χώρους, να δημιουργήσουν υλικοτεχνικές υποδομές. Αυτό θα είναι το κύριο μέλημά μας. Γιατί για να μπορούν τα παιδιά να αθληθούν σωστά και να μαζευτούν στο γήπεδο πρέπει να υπάρχουν χώροι στους οποίους να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Δεν μπορεί σε ένα γήπεδο να πηγαίνουν 7 και 8 ομάδες για να προπονηθούν, να αγωνισθούν. Θα πρέπει να γίνει ένα άπλωμα να το πω, γύρω-γύρω, χώροι υπάρχουν. Ήδη αυτή τη στιγμή με δικές μας ενέργειες και με εισήγηση στην Περιφέρεια πρόκειται να αναζωογονηθούν δύο παλιοί αγωνιστικοί χώροι, το γήπεδο της Αμιλλας στο Μόδι και το γήπεδο του Χάλη Βαρυπέτρου. Με δικές μας ενέργειες και αφού στείλαμε την πρόταση στην Περιφέρεια από εκεί και πέρα ανέλαβαν οι Δήμοι για να κάνουν τις μελέτες και ήδη έχουν προχωρήσει. Δύο γήπεδα τα οποία είναι διαμορφωμένα, παλαιότερα παιζόταν ποδόσφαιρο εκεί, αλλά έχουν εγκαταλειφθεί, δεν ξέρω για ποιους λόγους. Σήμερα λοιπόν αυτά τα γήπεδα θα αναζωογονηθούν και θα μαζέψουν παιδιά για να παίξουν ποδόσφαιρο.»

Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να είναι αρωγός στις οποιεσδήποτε προσπάθειες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Εμείς δεν έχουμε παράπονο γιατί όπου έχουμε ζητήσει από την τοπική κοινωνία τη βοήθεια και την πίεση προς τις Αρχές την έχουμε και γι’ αυτό έχουν γίνει και αυτά τα έργα. Όπως βλέπετε τώρα γίνεται και η αλλαγή του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Σούδας και βέβαια θα ακολουθήσουν κι άλλοι απ’ ό,τι έχω πληροφορηθεί. Αυτό λοιπόν είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τις ομάδες και για εμάς εδώ να δημιουργούμε και να διοργανώνουμε περισσότερα πρωταθλήματα ούτως ώστε να φέρνουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά στον ποδοσφαιρικό στίβο».

Κύριε Βούρβαχη σε πρόσφατη συνέντευξή σας σε τοπική εφημερίδα μιλήσατε για έναν κυριολεκτικό πόλεμο που γίνεται για την “καρέκλα” της ΕΠΣ Χανίων. Συνεχίζετε να το πιστεύετε αυτό;

«Βεβαίως, αυτό το πιστεύω ακραδάντως και το πιστεύω από την πρώτη στιγμή, γιατί γνωρίζω το παρασκήνιο, ότι αν δεν ακολουθούσαν οι εκλογές της ΕΠΟ δεν θα υπήρχε όλο αυτό το παρασκήνιο. Όμως λόγω αυτού του παρασκηνίου κάποιοι θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση γιατί ο Βούρβαχης δεν είναι στο δικό τους μήκος κύματος και ως εκ τούτου δεν μας κάνει και πρέπει να φύγει και πρέπει να βάλουμε άλλον. Γι’ αυτό λοιπόν και δόθηκαν κάποιες εντολές σε κάποιους για να έρθουν να διεκδικήσουν την “καρέκλα” της ΕΠΣ Χανίων, για τον λόγο και μόνο αυτόν, για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ. Βεβαίως, αυτό είναι κάτι που κάνει “νιάου-νιάου στα κεραμίδια” και βλέπετε ότι μεγάλη ανάμειξη σε αυτές τις εκλογές έχει ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης, ο Μανόλης Κονταρός, ο οποίος ξέρετε από πού είναι ορμώμενος, όπως ξέρει και όλος ο κόσμος και ο οποίος ακολουθεί και τρέχει δεξιά και αριστερά στις ομάδες, τάζει, κάνει, δείχνει, λέει, μέχρι βουλευτές έχει τάξει να βγάλει, μέχρι δεν ξέρω κι εγώ τι εν πάση περιπτώσει! Μέχρι αντιδημάρχους παίρνει τηλέφωνα και τους λέει “μην ανακατεύεστε, μην στηρίζετε τον Βούρβαχη”. Κάποτε αυτά πρέπει να ακουστούν, πρέπει να φανούν και εν πάση περιπτώσει ο φίλος μου ο Μανόλης Κονταρός πρέπει να κάτσει ήσυχος. Δεν νομίζω ότι δεν είναι κανένας θεσμικός παράγοντας και δεν έχει δικαίωμα να αναμειγνύεται με αυτόν τον τρόπο σε αυτή την υπόθεση. Είναι εξωθεσμικός 100%».

Πιστεύετε ότι πείθει αυτή η λογική τα σωματεία;

«Δεν το ξέρω αυτό. Εξαρτάται με το τι τους τάζει, πέραν από τις δωρεάν συναυλίες. Είχε αρχίσει κι ένα πανηγύρι και με δική του εισήγηση έβγαζε κάποιες οικονομικές βοήθειες σε κάποια σωματεία, σε κάποια επιλεκτικά. Εάν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει το χανιώτικο ποδόσφαιρο ας ερχόταν να κάνει δωρεάν συναυλίες σε όλα τα σωματεία και ας έστελνε και μια κατάσταση με όλα τα σωματεία η Περιφέρεια να ενισχύσει όλα τα σωματεία και όχι επιλεκτικά κάποια».

Σας έχουν κατηγορήσει για φωτογραφικές διατάξεις στο καταστατικό της ΕΠΣ Χανίων προκειμένου να αποκλειστούν κάποια άτομα από το να είναι υποψήφιοι. Ισχύει αυτό;

«Κύριε Χουλάκη για να σταματήσει αυτό το παραμύθι, γιατί η καραμέλα έλιωσε. Η τροποποίηση του καταστατικού έγινε πέρσι τον Σεπτέμβριο. Επαναλαμβάνω, πέρσι τον Σεπτέμβριο. Οι εκλογές είναι φέτος το 2016 και οι υποψηφιότητες παρουσιάστηκαν τον Μάιο του 2016. Δηλαδή ποιους να αποκλείσω, αφού δεν ξέραμε καν ποιοι είναι υποψήφιοι; Τι να αποκλείσουμε; Αυτά όλα που λέγονται είναι εκ του πονηρού και τίποτα περισσότερο. Βεβαίως βάλαμε μία διάταξη ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων πρέπει να είναι πτυχιούχος. Εγώ είπα και στη Γενική Συνέλευση, “παιδιά αν δεν σας αρέσει ελάτε εδώ, φέρτε εδώ υπογραφές, μαζέψτε τα σωματεία να κάνουμε μία Έκτακτη Γενική Συνέλευση να το βγάλουμε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα”. Όμως αυτό μπήκε με την κατεύθυνση τη γενική, υπάρχει μία ντιρεκτίβα, όχι υποχρεωτική, από FIFA και UEFA προς αυτή την κατεύθυνση και βεβαίως όπως ξέρετε σύμβουλοι στην ΕΠΟ ανακηρύσσονται και μπαίνουν υποψήφιοι και εκλέγονται εν πάση περιπτώσει οι πρόεδροι των Ενώσεων. Θεωρώ λοιπόν ότι ανεβάζοντας το επίπεδο είναι κάτι πολύ θετικό». 

Ανεβαίνει και το επίπεδο του Διοικητικού Συμβουλίου θέλετε να πείτε.

Ακριβώς… Προς αυτή την κατεύθυνση. Αν δεν αρέσει κανένα πρόβλημα, αύριο κιόλας να το βγάλουμε. Το είπα άλλωστε και στην τελευταία Γενική Συνέλευση που κάναμε τον Ιούλιο ευθαρσώς. Αλλωστε εμείς όταν κάναμε την τροποποίηση και την εναρμόνιση του καταστατικού δεν υπήρχε υποψήφιος. Εδώ μας στέλνουν τώρα η ΕΠΟ και η Football League ότι για να γίνεις παρατηρητής αγώνων πρέπει τουλάχιστον να έχεις τελειώσει το Λύκειο, να ξέρεις ξένη γλώσσα, να ξέρεις υπολογιστές και τα λοιπά. Για παρατηρητής αγώνων, προσέξτε!».

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ πώς τα βλέπετε τα πράγματα;

«Όπως είδατε στην τελευταία Γενική Συνέλευση υπήρξε ένα μεγάλο πατατράκ. Κάποτε στις γενικές συνελεύσεις με την ισχύουσα τώρα κατάσταση, που ψηφίζουν με τρεις ψήφους η κάθε Ένωση και που ψηφίζουν οι ομάδες της Super League και η Football League με τρεις ψήφους, είναι περίπου 200 ψήφοι, υπήρχε μία αναλογία 170-30. Όπως είδατε στην τελευταία Γενική Συνέλευση αυτό ανετράπη. Είχαμε ένα αποτέλεσμα της τάξεως του 88-82, δηλαδή πάρα πολύ κοντά και με δεδομένο αν θυμάστε που είχε γίνει ένα θέμα με μία Ένωση που δεν την άφησαν να ψηφίσει και θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα 88-85. Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει πάρα πολύ και θεωρώ ότι μέρα με τη μέρα αλλάζουν. Αυτό είναι κάλπη, δεν ξέρουμε τι θα βγάλει η κάλπη. Θα το δούμε τον Οκτώβριο».

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στα σωματεία;

«Το μήνυμα νομίζω ότι έχει πάει στα σωματεία, αλλά θα το στείλουμε για άλλη μία φορά. Ότι εμείς έχουμε δοκιμαστεί για πάρα πολλά χρόνια, ξέρουν ποιοι είμαστε, πώς δουλεύουμε και πόσο χρόνο διαθέτουμε για το καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Εμείς υπηρετούμε το ποδόσφαιρο ανιδιοτελώς, από αγάπη και μόνο. Θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση για να δημιουργούμε προϋποθέσεις για ακόμα καλύτερες ημέρες για το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Να είναι σίγουροι λοιπόν ότι εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και χωρίς ρεβανσισμούς, πάνω απ’ όλα».

Για τους αντιπάλους σας τι έχετε να πείτε;

«Εγώ έχω να ευχηθώ να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα όλοι. Από εκεί και πέρα σεβόμαστε και τους συνεργάτες μας και τους “αντιπάλους” μας, για την ημέρα των εκλογών και μόνο. Όλοι έναν σκοπό έχουμε, την άνοδο και την ποιοτική αναβάθμιση ακόμα περισσότερο του χανιώτικου ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτων λοιπόν αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι, εμείς και όσον αφορά τις υποψηφιότητες θα εφαρμόσουμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς ως προβλέπεται. Γι’ αυτό τα γράψαμε και αναλυτικότατα και στην προκήρυξη».

Κλείνουμε με το μήνυμα ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η ποιοτική αναβάθμιση του χανιώτικου ποδοσφαίρου.

 

«Και να μείνει ενωμένο το χανιώτικο ποδόσφαιρο».  

karta antonis garden