Βόμβα: Η Επιτροπή Δεοντολογίας προτείνει τον υποβιβασμό του ΑΟΧ και ακόμα δυο

Χανιά Γενικά Θέματα - Ποδόσφαιρο | 3 Ιουνίου 2016, 22:45

Τον υποβιβασμό του ΑΟ Χανιά όπως ακόμα της Ξάνθης και του Πανελευσινιακού εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας, βασιζόμενη σε εκθέσεις της UEFA για στημένα ματς.

Μεγάλη βόμβα έριξε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία βασιζόμενη σε στοιχεία των φακέλων της UEFA για ύποπτα ματς (τα οποία προέρχονται από την εταιρεία Sports Radar ) εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΑΟ Χανιά!

Την ίδια ποινή μάλιστα πρότεινε για την Ξάνθη αλλά και τον Πανελευσινιακό.

Οι φάκελοι από την UEFA αρχικά παραδόθηκαν στον υπεύθυνο για θέματα ποδοσφαιρικής ακεραιότητας κ. Δαβάκη και από εκεί διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς Σιμιτζόγλου και Μπαξεβάνη. Εκείνοι έστειλαν τους φακέλους στο ερευνητικό και ανακριτικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και από εκεί στο δικαστικό τμήμα.

Στο επίκεντρο φέρεται να βρέθηκε ο αγώνας του ΑΟ Χανιά με τον Πανελευσινιακό για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και ο οποίος έληξε 3-1, όπως επίσης το ματς Κυπέλλου μεταξύ του Πανελευσινιακού και της Ξάνθης (0-5), αλλά και άλλα ματς των Χανίων , της ομάδας της Ελευσίνας, αλλά και της Παναχαϊκής. Εντοπίζοντας λοιπόν ευθύνες των τριών πρώτων ομάδων, πρότεινε στο δικαστικό τμήμα την ποινή του υποβιβασμού τους, αλλά και πρόστιμο που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ σε κάθε μια.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας θα κάνει απαραιτήτως δεκτή την εισήγηση, αλλά δεδομένα η υπόθεση έχει τεράστιο ενδιαφέρον, με τον ΑΟΧ να βρίσκεται για μια ακόμα φορά την φετινή χρονιά στο μάτι του κυκλώνα. 

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι όλες οι ομάδες στα παιχνίδια που θεωρούνται “χειραγωγημένα” κατά την sportradar έχουν αθωωθεί επειδή ακριβώς δεν αναφέρεται πουθενά εμπλοκή παραγόντων ή ποδοσφαιριστών παρά μόνο στοιχηματισμός, άγνωστο από ποιους. Ωστόσο στην εισήγηση για τον ΑΟΧ αναφέρεται ως εμπλεκόμενος ο πρώην πια πορτιέρο των μπλε Μπλάζιτς.

Πάντως στα έγγραφα που δημοσιεύονται σε διάφορες αθλητικές ιστοσελίδες, δεν υπάρχουν αυτά που αναφέρονται στον ΑΟ Χανιά, αλλά μονάχα στο ματς της Ξάνθης με την Ελευσίνα.

Την αποκάλυψη της είδησης, έκανε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο γνωστός δημοσιογράφος μάλιστα έδωσε και μια άλλη διάσταση στο θέμα καθώς σημείωσε ότι είναι περίεργο το timing της συγκεκριμένης αποκάλυψης. Κι αυτό διότι ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ο επικεφαλής της κίνησης των 11 (η οποία μεταξύ άλλων έχει διατυπώσει προτάσεις όπως η επαγγελματική διαιτησία) και δημιουργείται η αίσθηση ότι πρόκειται για εκδικητική ενέργεια από πλευράς του «συστήματος» και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Πηγές: sport-fm.gr, gazzeta.gr, sdna.gr

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad