Βλάχος: Στο 1-0 άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού

Χανιά Αντίπαλοι Α.Ο. Χανιά Κισσαμικού | 2 Απριλίου 2017, 21:04

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Σπύρο Μπαξεβάνο κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο Γιάννης Βλάχος, τονίζοντας ότι μετά το 1-0 άλλαξε όλη η εικόνα του παιχνιδιού.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Αιγινιακού και πρώην τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά: «Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Σπύρο (Μπαξεβάνο), νομίζω ότι είδαμε με τον ίδιο τρόπο το παιχνίδι και οι δύο. Ομολογουμένως ήταν ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για τη δική μας ομάδα. Δεν έχουμε περιθώρια πλέον και δεν είχαμε περιθώρια για απώλεια σε αυτό το ματς, το ξέραμε, ήταν κομβικής σημασίας. Ίσως αυτό το πράγμα και ίσως και το άγχος μας έκαναν να παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα που είχαμε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, που δεν μπήκαμε στο γήπεδο έτσι όπως θα θέλαμε να μπούμε. Δεν είχαμε την ηρεμία που είχαμε ζητήσει από πριν και δεν μας βοήθησε κι ο κόσμος σε αυτό, γιατί γίνεται αρκετά πιεστικός, έστω κι αυτός ο λίγος κόσμος που έρχεται. Θα πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι εδώ το τι μεγάλη προσπάθεια γίνεται από αυτά τα παιδιά και πρέπει να τα υποστηρίξουμε. Νομίζω ότι μέχρι τη στιγμή που σκοράρουμε, λίγο πριν το δοκάρι του Μπουρντουζάν και λίγο μετά έρχεται το γκολ του Ζούρκο, δεν έρχεται από την πολύ καλή μας εμφάνιση αλλά περισσότερο από τα ατομικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων παικτών. Εκεί αλλάζει όλη η εικόνα του παιχνιδιού. Κυρίως ο αντίπαλος φαίνεται δεν βρίσκει τους τρόπους για να εξισορροπήσει ξανά το παιχνίδι. Εμείς είμαστε σχετικά καλοί, ανεβάζουμε την απόδοσή μας και θα πω ότι στο δεύτερο ημίχρονο είμαστε ικανοποιημένοι γενικότερα από την εικόνα μας, γιατί βγάλαμε και κάποια πραγματάκια που περιμέναμε καιρό να τα δούμε, όπως ήταν οι καλές μας μεταβάσεις, το κράτημα της μπάλας, ως ένα σημείο και κάποιες στιγμές συνδυαστικού παιχνιδιού και το κυριότερο ότι δεν κινδυνεύσαμε, εκτός από ένα δύο σουτ που έγιναν μετά από στημένες φάσεις, σε δεύτερο και τρίτο χρόνο, αλλά δεν κατέληξαν προς την εστία μας, κόπηκαν νωρίτερα, εκτός από ένα σουτ του Μίλιτς αν δεν κάνω λάθος στο τέλος. Εμείς δεν έχουμε περιθώρια, πάμε την Κυριακή στη Μυτιλήνη για ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι. Αυτό που κρατάμε από σήμερα είναι ότι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί θεωρώ και καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού από μία ομάδα που βρισκόταν αρκετούς βαθμούς πάνω από εμάς και δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλους –και πιστεύω ότι και τα ίδια τα παιδιά αρχίζουν και το καταλαβαίνουν- και να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος τη σωτηρία μας. Ξέρουμε ότι είναι η περίοδος, όπου τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων δεν θα είναι αυτά που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος».

Για τα δύο σημαντικά παιχνίδια σε διάστημα 12 ημερών και αν μπορεί να πάρει κάτι κι από τα δύο ο Αιγινιακός: «Αδιαμφισβήτητα, επειδή ξαναλέω το επίπεδο των ομάδων που τώρα αγωνιζόμαστε είναι κοντά στο δικό μας και πέρασε το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε, έχω την αίσθηση ότι αν μπορέσουμε και κρατήσουμε το επίπεδο δουλειάς στην προπόνηση αυτή την εβδομάδα και φτάσουμε σε ένα σημείο αγωνιστικότητας όπως και μετά που πετύχαμε το γκολ έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να πάρουμε πράγματα και από το παιχνίδι που έρχεται κι από το μεθεπόμενο. Θα πρέπει να πω ότι είμαστε και ικανοποιημένοι γιατί κατάφερε η διοίκηση η επιστροφή της ομάδας από τη Μυτιλήνη να γίνει αεροπορικώς, οπότε να έχουμε κι εμείς μία ημέρα ξεκούρασης. Όλα αυτά είναι σε μία γενική βοήθεια που πρέπει να έχουν τα παιδιά για να είναι όσο πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στον δικό τους στόχο, που είναι να δουλεύουν καλά και να μπορούν να παίζουν καλά στο γήπεδο».

 

Estrella
Papantonakis Cards