Βλάχος για Κουλιμπαλί: Το καλύτερο δεξί μπακ του πρωταθλήματος

Πλατανιάς | 29 Αυγ 2016, 17:22

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά και ειδικός σε θέματα ποδοσφαίρου, Γιάννης Βλάχος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ουσμάν Κουλιμπαλί ο οποίος οδεύει προς Παναθηναϊκό.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο Βλάχος που γνωρίζει καλά τον Κουλιμπαλί μίλησε στο SDNA και παρουσιάζει την ακτινογραφία του άσου από το Μάλι σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες που ακολουθούν.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Για την θέση του έχει εξαιρετική τεχνική. Είναι απλός στις κινήσεις του με πολύ γρήγορη πρώτη μπαλιά. Έχει εξαιρετική μεταβίβαση τόσο σε μικρή όσο και σε μεσαία απόσταση, ενώ μπορεί να ντριμπλάρει με πολύ μεγάλη άνεση αναλογικά με την θέση του.

Κεφάλι: Είναι πάρα πολύ καλός στο επιθετικό παιχνίδι με το κεφάλι. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις στημένες μπάλες περνάει μπροστά και το αξιοποιεί σκοράροντας. Μάλιστα, στο περσινό πρωτάθλημα είχε βάλει και γκολ με κεφαλά όπως αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό. Το μόνο θέμα που χρειάζεται προσοχή είναι ότι αμυντικά κάποιες στιγμές χάνει την συγκέντρωσή του.

Αντοχή: Είναι ένα παιδί με εξαιρετική αντοχή.

Νοοτροπία: Είναι ποδοσφαιριστής της γαλλικής σχολής παρά το γεγονός ότι έχει γεννηθεί στο Μάλι μιας και έχει περάσει από τα γήπεδα της Γαλλίας. Έχει μάθει εκεί το ποδόσφαιρο και αυτό τον βοηθάει πολύ να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε πολλά σχήματα αλλα και τακτικές.

Πόδι: Έχει πολύ καλό δεξί πόδι. Μάλιστα, μπορεί να βγει από πίσω και να δοκιμάσει τα πόδια του από μακρινή απόσταση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για έναν ποδοσφαιριστή σε αυτή την θέση.

Εξέλιξη: Ήταν και την πρώτη χρονιά πολύ καλός, όμως σίγουρα η περσινή του ήταν εξαιρετική. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και η βοήθεια που είχε από τον προπονητή του, που του έδωσε συγκεκριμένο ρόλο μέσα στην ομάδα και τον καθοδήγησε σωστά.

Ταχύτητα: Είναι πολύ γρήγορος στα πρώτα μέτρα και με δυνατότητα για εξαιρετικές επιστροφές.

Δύναμη: Είναι πολύ δυνατός ποδοσφαίριστής και αυτό αποτελεί πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Χαρακτήρας: Είναι ένα τρομερό παιδί. Θα τον βλέπετε πάντα χαμογελαστό. Είναι από τα καλύτερα παιδιά του πρωταθλήματος και ίσως το καλύτερο που έχω συναντήσει εγώ. Δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Επιπλέον, ο Γιάννης Βλάχος επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή γίνεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία για τον Κουλιμπαλί και έτσι τον πιστεύει πάρα πολύ θεωρώντας, μάλιστα, ότι μπορεί να αντέξει το “βάρος” της φανέλας του Παναθηναϊκού και να καθιερωθεί στον σύλλογο.

Estrella
Auto KCS

Rabona ad