Βεργέτης: Έγιναν όλα πολύ γρήγορα (video)

Super League 1 9 Μαρτίου 2017, 20:00

Για την επιστροφή του Στάικου Βεργέτη, μετά 14 μήνες, στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης έχετε ενημερωθεί εγκαίρως από το athlitiko.gr. Στην διάθεσή σας και οι "πρώτες" δηλώσεις του νεαρού τεχνικού, μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας, τόσο σε γραπτή, όσο και σε... οπτικοακουστική μορφή...

planakis

«Τα συναισθήματα είναι λίγο μπερδεμένα μέσα μου. Η αλήθεια είναι ότι χθες τέτοια ώρα δεν ήξερα τίποτα και έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Χθες τέτοια ώρα ήμουν στην Κύπρο και σήμερα έχω τελειώσει την πρώτη προπόνηση με την ομάδα του Αστέρα.

Είναι λίγο ανάμεικτα τα συναισθήματα αλλά στην ομάδα στην οποία έχω περάσει τη μία από τις τέσσερις δεκαετίες της ζωής μου δεν μπορείς και δεν πρέπει να αρνηθείς να την βοηθήσεις σε μια δύσκολη κατάσταση, όπως βιώνει τώρα. Συνέβαινε πολύ συχνά, τις περισσότερες φορές, το 90% των αγώνων να παίζουμε την ίδια ώρα, η ομάδα που ήμουν στην Κύπρο με τον Αστέρα και δεν πλήρη επίγνωση όλων των αγώνων.

Η πορεία όμως μου έδινε μια θλίψη, μια στεναχώρια και απλά ήμουν μακριά και δεν μπορούσα να βοηθήσω. Τώρα αυτό που κάνεις είναι στέκεσαι στα πόδια σου, δουλεύεις. Δουλεύεις με γνώση, αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση, μεταδίδεις στους παίκτες πάνω απ’ όλα ψυχολογία, μεταδίδεις στους παίκτες την τεχνογνωσία του μοντέλου που θες να παίξει η ομάδα και πάμε στον πόλεμο.

Είμαι πολύ πιο ώριμος με την έννοια ότι ακόμα και η απόλυση, ακόμα και μια περίοδος εκτός ποδοσφαίρου, είναι στοιχεία που σου δίνουν ωρίμανση. Επιμορφώθηκα θεωρώ πολύ περισσότερο ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ήταν ένα εποικοδομητικό διάστημα ο καιρός που έμεινα εκτός αγώνων.

Μετά ξεκινάω μια νέα περιπέτεια σε μια ομάδα στην Κύπρο, τη Νέα Σαλαμίνα, όπου είναι μια φοβερή και συγκλονιστική εμπειρία ζωής. Μια ομάδα με την οποία καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα και φτάσαμε ένα βήμα πριν τα play off. Ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια καινούρια εμπειρία σε μια άλλη χώρα, σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και μόνο αυτά τα βιώματα μπορούν να σου προσφέρουν εμπειρία και γνώσεις.

Αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να γίνει είναι το εξής. Από την μια ο κόσμος να προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη καμπή, να μην της γυρίσει την πλάτη και από την άλλη εμείς να προσπαθήσουμε στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος να τον ζεστάνουμε πάλι. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα με πρωτεργάτη εμένα και συνοδοιπόρους τα παιδιά και τους συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Να είναι κοντά μας.»

karta antonis garden
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania