Βενιζέλεια και κολυμβητήριο Χανίων στο τετ α τετ ΝΟΧ – Αυγενάκη – Μαυρωτά

Υγρός στίβος 28 Ιανουαρίου 2022, 17:38

Για μια συνάντηση στην Αθήνα η οποία φιλοξενήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού και στην οποία παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού ενημερώνει πως είχαν στελέχη του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

KTEO Κρήτης

Συγκεκριμένα, τους Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά συνάντησαν ο πρόεδρος του ΝΟΧ, Δημήτρης Λειψάκης και ο Κώστας Τζιλιβάκης. Επίσης το παρόν έδωσε και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και εκπρόσωπος της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Νίκος Ξυλούρης.

Το θέμα των Βενιζελείων απασχολεί από τώρα τον Ναυτικό Ομιλο για τους αγώνες που προγραμματίζονται στα τέλη Απριλίου. Ο ΝΟΧ, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, πραγματοποίησε αυτή τη συνάντηση προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους ούτως ώστε οι αγώνες να χαρακτηριστούν υψηλού επιπέδου και να θυμίζουν κάτι από τα παλιά…

Από εκεί και πέρα, ο κ. Λειψάκης είχε κατ’ ιδίαν επαφή με τον Λευτέρη Αυγενάκη για ό,τι αφορά τα θέματα του κολυμβητηρίου Χανίων. Οπως διαφαίνεται τα πράγματα παραμένουν πάντα προς μια καλή κατεύθυνση όσον αφορά την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, μιας και για μια ακόμα φορά δίνεται αυτή η διάσταση. Το σίγουρο είναι πως μ’ ενδιαφέρον αναμένεται ο ερχομός στα Χανιά απ’ τον υφυπουργό ο οποίος όπως είναι γνωστό ακυρώθηκε την περασμένη Τετάρτη (26/1) λόγω της κακοκαιρίας.

Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση του ΝΟΧ.

Συνάντηση στην Αθήνα για τη διοργάνωση των Βενιζελείων αγώνων κολύμβησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (27/1) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Σε αυτήν έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Δημήτρης Λειψάκης, το μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Νίκος Ξυλούρης και ο προπονητής κολύμβησης του ΝΟΧ και ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τζιλιβάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης, η οποία διεξήχθη στο γραφείο του υφυπουργού, ήταν να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την πιο σημαντική διοργάνωση που παραδοσιακά πραγματοποιεί ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, η οποία δεν είναι άλλη από τα Βενιζέλεια κολύμβησης, τα οποία ειδικότερα φέτος προγραμματίζονται για τα τέλη Απριλίου.

Εκτός της συζήτησης όμως για τα Βενιζέλεια, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο υφυπουργός με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου, συζητήθηκαν σημαντικά και πρωτεύοντα θέματα που αφορούν το κολυμβητήριο. Επαναλήφθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και η οποία ως μοναδικό σκοπό έχει την βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν για τους αθλητές.

Ο κ. Λειψάκης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον κ. Αυγενάκη, για την οικονομική ενίσχυση η οποία εστάλη στον Ναυτικό Ομιλο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μια κίνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρωτόγνωρη για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας και που είναι γεγονός ότι πιστώνεται στον ίδιο τον κ. Αυγενάκη, όπως άλλωστε φρόντισε να του το επισημάνει στη συζήτησή τους.

Τέλος, από μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στα Χανιά προκειμένου ν’ ανακοινώσει την πορεία των μελετών και των λοιπών διαδικασιών για την πλήρη ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων.

Synagogi

Rabona ad