Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα από τους Ισραηλινούς και παρότι είχε τονιστεί ότι ο στόχος ήταν οι πρωταθλητές Ελλάδας να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League, πλέον θα διεκδικήσουν το να περάσουν στα πλέι οφ του Europa League. Αυτό θα συμβεί με το διπλό παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά με εμφανίσεις όπως σε αυτή τη σειρά απέναντι στη Μακάμπι, ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη…
Μια ήττα που όπως δηλώνει και το σκορ δικαιολογεί απόλυτα την τραγική εμφάνιση που είχε ο Ολυμπιακός. Είναι χαρακτηριστικό πως ευκαιρίες υπήρξαν με το σταγονόμετρο και ουσιαστικά όταν πλέον οι Ισραηλινοί είχαν αποκτήσει το προβάδισμα.
Τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν νωρίς με το απευθείας εύστοχο χτύπημα φάουλ του Τσέρι με τον Bατσλίκ να φέρει ευθύνη, καθώς η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στο βάθος της εστίας του για το 0-1 για την Μακάμπι, που άνοιξε έτσι το σκορ στο 5ο λεπτό.
Τα χειρότερα όμως για την ελληνική ομάδα ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο…
Στο 61’ και στο 65’ ο Πιερό έκανε τρία τα γκολ για τη Μακάμπι, ακολουθώντας το τελικό 4-0 από τον Αμπού Φανί στο 86ο λεπτό.
Μένει να φανεί τι συνέπειες θα έχει αυτό το αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, αλλά και πώς η πειραιώτικη ομάδα θ’ αντιδράσει στη συνέχεια.
Διαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία)
Βοηθοί: Γκόλις (Πολωνία) – Ομπούκοβιτς (Πολωνία)
4oς διαιτητής: Βάιζντα (Πολωνία)
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Bατσλίκ, Βρσάλικο, Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (62’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46’ Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (77’ Εμβιλά), Ζινκερνάγκελ (62’ Κούντε), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Τικίνιο.
Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπαχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Κορνούντ (73’ Μεναχέμ), Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Λαβί, Μοχάμεντ, Τσέρι (78’ Ατζίλι), Χατζίτζα (73’ Αραντ), Νταβίντ (78’ Αμπού Φανί), Πιερό.
