Βασιλόπουλος: Ευχαριστώ Λιβανό, Μηλάκη και τα υπόλοιπα παιδιά

Ποδηλασία | 18 Νοεμβρίου 2020, 17:17

Την αποτίμηση της Ελληνικής παρουσίας στο 11ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας ανδρών - γυναικών κάνει ο ομοσπονδιακός προπονητής Λάμπρος Βασιλόπουλος.

Στην αποστολή της Εθνικής μετείχαν και ο Κώστας Λιβανός του Τάλω ΑΝΕΚ Lines (κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ μαζί με τον Γιάννη Καλογερόπουλο και τον Σωτήρη Μπρέτα), με την Αργυρώ Μηλάκη (του Άτλαντα Ρεθύμνου), για τις επιδόσεις της οποίας έγραψε η Ομοσπονδία:

«Θετική η εμφάνιση της Αργυρώ Μηλάκη που στάθηκε επάξια και απέδειξε ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα στην συνέχεια.»

Ο Λάμπρος Βασιλόπουλος μίλησε στο επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το Ευρωπαϊκό πίστας, αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας. Αναλυτικά όσα είπε:

«Όταν λαμβάνεις μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υπάρχει πάντα μέσα στο μυαλό σου το μετάλλιο. Δεν είχαμε αρκετό καιρό προετοιμασίας, λόγω του κορονοϊού που μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Μέσα σ’ αυτό όμως, είμασταν και τυχεροί γιατί δεν δήλωσαν συμμετοχή όλοι οι αθλητές.

Παρόλα αυτά, βάσει των χρόνων που έκαναν τα παιδιά, και όλοι να έτρεχαν θα είμασταν πολύ κοντά στα μετάλλια. Το είχαμε οραματιστεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και την περιμέναμε αυτή την επιτυχία. Δουλέψαμε πολύ σκληρά 1,5 μήνα και να για να πω και την αλήθεια περιμέναμε άλλο 1 ή 2 μετάλλια από τον Χρήστο Βολικάκη.

Υπήρξε όμως και ο τραυματισμός του στον αγώνα του σκρατς για το όμνιουμ. Παρά τα προβλήματα που είχε, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήταν ο μόνος σίγουρος για μετάλλιο. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέβηκε μια ελληνική ομάδα που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά όλοι μαζί.

Όμως με τη στήριξη της Ομοσπονδίας και την εμπιστοσύνη που είχαμε εμείς στα παιδιά και η ομάδα σε εμάς τα καταφέραμε. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα τόσο στο ομαδικό σπριντ, όσο και στην αντοχή. Δουλεύουμε όλοι μαζί.

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι ο προπομπός όλων, το είδωλο τους. Προσπαθούν όλοι να γίνουν καλύτεροι και όχι μόνο να τον φτάσουν, αλλά και να τον ξεπεράσουν αν γίνεται. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και αυτό το πιστεύουν όλοι μέσα στην ομάδα.

Επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του καλοκαιριού στο Τόκυο. Πρέπει να υπάρχει στήριξη στην ομάδα, αλλά να δώσουμε και την απαιτούμενη βάση στον Χρήστο Βολικάκη. Όλοι ξέρουμε τον στόχο που έχει θέσει… Να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που του λείπει από τη συλλογή του και πρέπει να βοηθήσουμε να το πετύχει.

Το μέλλον της ομάδας είναι λαμπρό. Εκτός από τον Μπρέτα που κατέκτησε τα μετάλλια, υπάρχει και ο Γιάννης Καλογερόπουλος που είναι μόλις 26 ετών. Υπάρχει ο Κωνσταντίνος Λιβανός που είναι μόλις 19 και από τα 6 μετάλλια που έχει κατακτήσει σε διεθνείς διοργανώσεις τα 4 είναι χρυσά.

Υπάρχει ο Ζαφείρης Βολικάκης που παρά το γεγονός ότι άλλαξε αγώνισμα έδειξε τις ικανότητές του. Υπάρχει η Αργυρώ Μηλάκη, που παρά το γεγονός ότι συμμετείχε για πρώτη φορά σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες στάθηκε πάρα πολύ καλά βάση της προετοιμασίας της.

Όσο για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα με την Πολιτεία για να λυθούν τα όποια προβλήματα δημιουργεί ο κορονοϊός. Στο εξωτερικό οι ολυμπιακές ομάδες προετοιμάζονται ήδη και υπάρχουν και αγώνες.

Σίγουρα χωρίς κοινό και πάντα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά γίνονται. Εμείς έχουμε πει με τον Χρήστο Βολικάκη να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας στο αγώνισμα της αντοχής στο Βόλο και αυτό πρέπει να γίνει στο δρόμο. Η προπόνηση στο σπριντ, όμως, όπως και σε άλλα αγωνίσματα πρέπει να γίνει σε κλειστό.

Χρειάζεται να βρεθεί μια λύση. Πραγματικά εύχομαι, όλο αυτό να τελειώσει άμεσα γιατί δημιουργεί προβλήματα, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε όλη την κοινωνία και σε όλους τους ανθρώπους. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα την Ομοσπονδία ποδηλασίας, τον Πρόεδρο κ Μιλτιάδη Κριμίζη, αλλά και τον Γεν. γραμματέα κ. Παναγιώτη Πριστούρη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Αλλά θέλω να πω και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά μου, τον Χρήστο και τον Ζαφείρη Βολικάκη, τον Σωτήρη Μπρέτα, τον Γιάννη Καλογερόπουλο, τον Κωνσταντίνο Λιβανό και την Αργυρώ Μηλάκη για τις επιτυχίες που πέτυχαν και μπόρεσαν να κάνουν πράξη όσα οραματίστηκα.»

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad