Βασιλείου: Φινάλε με χαμόγελα στο Ευρωπαϊκό

Στίβος | 5 Μαρτίου 2021, 22:03

Ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ειρήνης Βασιλείου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια έφθασε μέχρι τον ημιτελικό των 400 μέτρων γυναικών.

«Ο στόχος εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ, αφού περίμενα να κάνω κάτι καλύτερο στον ημιτελικό. Δεν είχα την ίδια φρεσκάδα, όσο στην πρωινή κούρσα. Κρατάω το ρεκόρ και τη συμμετοχή στον ημιτελικό.

Συνεχίζω για τον ανοιχτό στίβο, εκεί όπου πιστεύω πως θα πετύχω ακόμη καλύτερες επιδόσεις», δήλωσε η Βασιλείου, που θα αποχωρήσει από την Πολωνία με νέο ατομικό ρεκόρ (52,76 από τον πρωινό προκριματικό).

Η αθλήτρια της ΑΕ Μεσογείων έτρεξε στην τρίτη ημιτελική σειρά της παρατεταμένης ταχύτητας και τερμάτισε σε 53,31 σε μία κούρσα όπου πήγε πολύ γρήγορα στο πρώτο της 200άρι, ωστόσο η Κρητικιά την πάλεψε μέχρι τέλους. Η Ειρήνη Βασιλείου κλείστηκε στα τελευταία μέτρα στην εσωτερική διαδρομή κι έτσι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την αθλήτρια από την Λευκορωσία, που πέτυχε 53,20.

Την κορυφαία επίδοση των ημιτελικών πέτυχε η Μπόλ (Ολλανδία) με 51,17, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η Πολωνή Γιουστίνα Σβιέντι – Ερσέτιτς με 51,34 και Εθνικό ρεκόρ. Εκτός τελικού έμεινε η νικήτρια της προηγουμένης διοργάνωσης Λία Σπρούνγκερ (Ελβετία), που πέτυχε 52,64.

karta antonis garden