Βασιλείου: «Δεν είμαι ικανοποιημένη»

Στίβος | 18 Μαρτίου 2022, 18:18

Η Κρητικιά πρωταθλήτρια Ειρήνη Βασιλείου έχει πλέον συμμετοχή σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις του στίβου, αλλά η εμφάνισή της στο Βελιγράδι δεν την ικανοποίησε.

Kritiko Ergastiri

Η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια αγωνίστηκε την Παρασκευή στην τέταρτη προκριματική σειρά και έκανε -στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου- το πρώτο της 400άρι για φέτος.

Σε μία χρονιά με αρκετές δυσκολίες, η Βασιλείου πέτυχε τον αρχικό της στόχο, που ήταν να καταφέρει να είναι παρούσα στη μόνη μεγάλη διοργάνωση που έλειπε από το παλμαρέ της.

Με χρόνο 53,62 τερμάτισε 6η και έμεινε εκτός συνέχειας, στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Παράλληλα, το ντεμπούτο της εδώ ήταν και το δώρο γενεθλίων που έκανε στον εαυτό της, καθώς η έμπειρη αθλήτρια έχει τα γενέθλιά της.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίας της στο παγκόσμιο η Ειρήνη Βασιλείου δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

«Δεν είμαι ικανοποιημένη από τη σημερινή μου εμφάνιση. Είχα πει αρχικά θα τελειώσω στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο. Ωστόσο όταν ξεκίνησε η σεζόν αποφάσισα να συνεχίσω και για το Βελιγράδι.

Δεν μου άρεσε ο χρόνος, δεν με αντιπροσωπεύει, περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά δεν βγήκε. Σίγουρα επηρέασε το γεγονός ότι δεν έκανα κούρσες στη διάρκεια της χρονιάς. Το 400άρι χρειάζεται κούρσες κι εγώ δεν της είχα.

Οι προπονήσεις έγιναν έξω στο κρύο, δεν έχουμε κλειστό στάδιο να προπονηθούμε. Ο κόσμος βλέπει μια κούρσα, όμως δεν ξέρει πως ήταν οι συνθήκες που προηγήθηκαν αυτής. Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω στη συνέχεια.»

Η νεαρή Ολλανδέζα Ολυμπιονίκης, Φέμκε Μπολ, που είναι εκ των φαβορί, τερμάτισε σε 51,48 χωρίς να πιεστεί, ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σόναϊ Μίλερ Ουίμπο έκανε μία χαλαρή, διεκπαιρεωτική κούρσα και τερμάτισε σε 51.75 κοιτώντας, μάλιστα, δεξιά κι αριστερά λίγο πριν τερματίσει.

Η πρόκριση στον επόμενο γύρο έκλεισε στα 52,94.

ERGOBETON
petra_flemetakis
Media_Strom_Chania
synagogi
Bourakis_Restaurant
Mazanakis

Rabona ad