Βαγγέλης Ανδρεαδάκης: “Περήφανος και ευγνώμων”

Πανακρωτηριακός | 8 Μαΐου 2016, 12:16

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του από τις Ακαδημίες, αλλά και το τεχνικό τιμ του Πανακρωτηριακού, ο Βαγγέλης Ανδρεαδάκης, θέλησε με μία μακροσκελή επιστολή να κάνει τον απολογισμό των τριών χρόνων συνεργασίας με την ομάδα του Ακρωτηρίου και να τοποθετηθεί για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις που οδήγησαν στην λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Αναλυτικά:

“Νιώθω την ανάγκη μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να διευκρινίσω ότι δεν ήταν δική μου επιλογή, να αποχωρήσω από την ακαδημία του Πανακρωτηριακού. Όλα όσα ακούγονται, εσκεμμένα από κάποιους, είναι ψέματα καθώς είχα την διάθεση να συνεχίσω αυτή την πολύ όμορφη προσπάθεια και φυσικά να συμμετέχω με τα παιδιά των Προπαίδων, ένα τμήμα που προπονώ 3 χρόνια, στη γιορτή των Play-Off.  Aυτά τα 3 χρόνια οι γνώσεις αλλά και οι εμπειρίες που μου προσέφερε, η ενασχόλησή μου με τις ακαδημίες μας, με κάνουν να νιώθω περήφανος και  ευγνώμων.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό, σε όσα έχουν γίνει  τα 3 χρόνια που κλήθηκα να ασχοληθώ και να βοηθήσω, σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή της ομάδας, έχω να παρατηρήσω συνοπτικά τα εξής: Το τμήμα Παίδων (και μετέπειτα Νέων), έφτασε από την τελευταία θέση, την επόμενη χρονιά να συμμετέχει στα Play-Off. Το 2ο τμήμα (Τζούνιορ), που προπονούσα εκείνη τη χρονιά, έφτασε στον τελικό, χάνοντας στα πέναλτι από το Μινώταυρο.

Τα περισσότερα από τα παιδιά της τότε ομάδας Νέων, αποτελούν σήμερα τη ραχοκοκαλιά της ΕΘΚ, αγωνιζόμενα πλέον στο αντρικό τμήμα. Η 3η χρονιά (φετινή) με βρίσκει με 2 τμήματα Προπαίδων, με το 1 τμήμα να φτάνει αήττητο στα τελικά, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα, με ίσο χρόνο συμμετοχής και στα 14 παιδιά. Δυστυχώς δε θα είμαι μαζί με τα παιδιά στο γήπεδο. Το 2ο τμήμα, με παιδιά πρωτοεμφανιζόμενα, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των ακαδημιών μας, επέδειξε μεγάλη βελτίωση, δίνοντας ταυτόχρονα τη χαρά της άθλησης σε όλα τα παιδιά.

Πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τις ακαδημίες μας, οι δράσεις και τα “Μαθήματα Ζωής”,τα 3 τελευταία χρόνια. Συμμετείχα και προσπάθησα με χαρά να ανταποκριθώ και να οργανώσω αυτές τις εμπειρίες για τα παιδιά στα τμήματά μου, καθώς η φιλοσοφία της ακαδημίας έδινε μεγάλη έμφαση σε παράλληλες δραστηριότητες αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, συλλογικότητας, διαμόρφωσης σωστού χαρακτήρα.

Αναφέρω δε ενδεικτικά τις εργασίες με τις λέξεις “Σεβασμός” και “Προσπάθεια”, τη δεντροφύτευση στο γήπεδό μας, τα Κάλαντα για το “Χαμόγελο του Παιδιού”, τη συλλογή τροφίμων για το “Κύτταρο  Χαλέπας”, τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών της Α΄ ομάδας στις προπονήσεις των μικρών παιδιών (Μπαδιεριτάκης, Μποτωνάκης), την επίσκεψη στο Μουσείο της Εθνικής, την επίσκεψη στο MegaPlace, και μια δράση που δεν… πρόλαβε να ολοκληρωθεί σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και το πρόγραμμα “Καθαρή Μεσόγειος”, για τις παραλίες Καλαθά και Τερσανά.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γονείς και τα παιδιά που συνεργάστηκα αυτά τα 3 χρόνια, για την αγάπη και την εκτίμηση που έδειξαν στο πρόσωπό μου,  τον Τεχνικό Διευθυντή Βασίλη Παπαδάκη, που έβαλε την υπογραφή και τη σφραγίδα του στη φιλοσοφία, τις δράσεις και την ανάπτυξη της ακαδημίας και τους συναδέλφους προπονητές.

Όσο γι΄ αυτούς που πολέμησαν αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης, βάζοντας εμπόδια συνεχώς, έχω να πω πως δεν αρμόζει και δεν τιμά κανένα τους. Θέλω να ευχηθώ και στις 2 ομάδες μας (Προπαίδες 2004  και Τζούνιορ 2006) στους ημιτελικούς του Σαββάτου, το καλύτερο δυνατό, γιατί το αξίζουν! Ελπίζω να υπάρχει η ανάλογη συνέχεια σε όλο το οικοδόμημα, για το καλό των παιδιών, δημιουργώντας καλούς αθλητές και σωστούς ανθρώπους, όπως προσπαθήσαμε μέχρι σήμερα, με τα “Μαθήματα Ζωής”.

Καταλαβαίνω κάποιους που θέλουν να διαγράψουν την προσφορά και την ιστορία μου, σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής στις ομάδες του Ακρωτηρίου αλλά και των Χανίων γενικότερα, τις 3 δεκαετίες που τις υπηρέτησα με αγάπη και αφοσίωση. Ο Πανακρωτηριακός είναι η ίδια μου η ζωή, μου πρόσφερε πολλά και δεν είναι του χαρακτήρα μου να είμαι αχάριστος, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν. Τη ζωντανή ιστορία όσο και να θέλουν, δεν μπορούν να τη σβήσουν, χρησιμοποιώντας ψέματα και λάσπη. Ήμουν, είμαι και θα είμαι Πανακρωτηριακός και ας το χωνέψουν όλοι, όσοι το τελευταίο διάστημα, οδήγησαν τα πράγματα σε αυτή την εξέλιξη. Η ανησυχία μου για το αύριο είναι έκδηλη, όσοι δε εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα, ως υποστηρικτές του Πανακρωτηριακού έχουν μεγάλη ευθύνη για το αύριο του ποδοσφαιρικού και όχι μόνο Ακρωτηρίου”.

Βαγγέλης Ανδρεαδάκης

Mikel Chania Delivery

Rabona ad