Τζώρτζογλου: Τεράστιο λάθος της ΕΠΟ για τα στημένα

Ποδόσφαιρο 14 Σεπτεμβρίου 2023, 13:12

Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έλαβε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αναφορικά με τις τιμωρίες των ομάδων που εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια, ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλώντας συγκεκριμένα στην ΕΡΑ Σπορ.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις έχουν ως εξής:

Για το ακαταδιώκτο των υπαλλήλων της ΕΠΟ και την εξαίρεσή τους από τις διατάξεις του κώδικα δεοντολογίας: «Είναι αρκετά σοβαρό θέμα. Παράλογο, παρανοϊκό… Δεν μπορεί ένας υπάλληλος της ΕΠΟ, ένας δικηγόρος να δικαστεί στα όργανα της ΕΠΟ αν έχει παραβιάσει τους κανονισμούς της, αλλά θα πάει στο δικηγορικό σύλλογο για ένα παράπτωμα. Δίνεται ασυλία σε ανθρώπους της ΕΠΟ, που θα κάνουν ένα σοβαρό λάθος. Δεν θα μπορούν να πάνε στα πειθαρχικά όργανα. Αν κάποιος είναι κουρέας θα πάει στον σύλλογο κομμωτών, αν είναι ψαράς θα πάει στο σωματείο των ψαράδων».

Για την απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την παράνομη απόλυση του πρώην οικονομικού διευθυντή της ΕΠΟ: «Είναι λάθος του Φιλιππούση. Έχουν γίνει αλλεπάλληλα λάθη, που κοστίζουν στην ΕΠΟ από έναν χρυσοπληρωμένο υπάλληλο χωρίς να έχει τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει. Στοιχίζει στην ΕΠΟ 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Είναι γενικός γραμματέας στους Μεσογειακούς Αγώνες είναι και στην ομοσπονδία της ποδηλασίας είναι στο Ηράκλειο αυτές τις ημέρες. Είναι και στην ΕΠΟ. Πώς τα προλαβαίνει όλα; Δεν μπορεί τα λάθη του να τα πληρώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να εξεταστεί από τα όργανα της ΕΠΟ. Oύτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παίρνει τόσα χρήματα. Είναι απόφοιτος της NASA; Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στο θέμα του κ. Koλιολιού. Για κάποιος λόγους τον απέλυσε χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κέρδισε. Ο κ. Φιλιππούσης προσέλαβε δικηγόρο χωρίς να ενημερώσει την Εκτελεστική Επιτροπή και πήγε στο εφετείο πάλι χωρίς να ενημερώσει την Εκτελεστική Επιτροπή. Το εφετείο δικαίωσε τον Κολιολιο. Μιλάμε για 300 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να πληρώσει η ΕΠΟ. Όχι ο Φιλιππούσης. Είναι κι άλλα λάθη».

Για τη μείωση των ποσοστών που ζητεί η Super League: «Είμαι κατά της μείωσης των ποσοστών της Super League. Όμως η Super League βλέπει αυτά που γίνονται. Έχουμε και τον κ. Μάνταλο που είναι στο υπουργείο Παιδείας έπαιρνε μέχρι πέρυσι 2500 ευρώ και τώρα του τα έκαναν 4800 ευρώ. Τώρα αν είναι ο Μάνταλος παρά τον Μπένετ ή ο Μπένετ παρά τον Μάνταλο έχω αμφιβολίες όταν ο Μανταλος στοιχίζει 100.000 ευρώ το χρόνο κι ο Φιλιππούσης 150.000 ευρώ το χρόνο. Είναι πρόκληση… Αυτό που έγινε με την Εθνική ομάδα με τις κίτρινες κάρτες κι ο τελευταίος παράγοντας του τοπικού το γνωρίζει. Δεν είναι δυνατόν η ομοσπονδία να μην γνωρίζει».

Για τη μείωση των ποινών για στημένα παιχνίδια: «Τεράστιο λάθος της ΕΠΟ. Πριν λίγους μήνες Ιντερπόλ και ελληνικές αρχές έκαναν έρευνες. Γεννήτρια παραγωγής τέτοιων φαινομένων είναι η ατιμωρησία. Ήταν πρόταση της Super League. Ακόμα πιο άσχημο. Βάζει νερό στο μύλο των υποψηφίων να στήσουν παιχνίδια. Τα πρόστιμα είναι πολύ υποδεέστερα από αυτά που μπορεί να βγάλει κάποιος. Bγάζει 500.000 ευρώ πληρώνει πρόστιμο 100.000 ευρώ. Και τι έγινε; Με αφαίρεση τριών βαθμών δεν πέφτεις κατηγορία. Μπορείς να στήσεις δύο – τρία παιχνιδάκια το χρόνο. Και τι έγινε; Δεν ξέρουμε ποια είναι περισσότερα, αυτά που στήνονται ή αυτά που δεν στήνονται».

Για το θέμα με τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι: «Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για Έλληνες διαιτητές. Όμως δεν θα έχουμε για πολύ ξένους διαιτητές. Κάτι θα γίνει έντεχνα και θα πάψουν να έρχονται. Είναι δύσκολο για κάποιον Έλληνα παράγοντα να πάει στα αποδυτήρια και να πιάσει το διαιτησία από τα γεννητικά όργανα;».

 

 

Estrella

Rabona ad