Τζωρτζάκης: Πολύ όμορφη εμφάνιση για την Εθνική

Ποδηλασία | 28 Μαρτίου 2023, 18:20

Για τη δική του πρωτιά και γενικότερα την εντυπωσιακή εμφάνιση της Εθνικής μας στον μονοήμερο αγώνα της Τουρκίας (Syedra Ancient City) μίλησε ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης.

KTEO Κρήτης

Την πρώτη θέση στον μονοήμερο αγώνα της Τουρκίας (Syedra Ancient City) κατέκτησε ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης. Ήταν αγώνας μήκους 149,2 χιλιομέτρων και κατηγορίας UCI 1.2.

Νίκη του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη στην Τουρκία

Μετά την επιστροφή της Ελληνικής ομάδας από την Τουρκία ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης αφιέρωσε λίγα λόγια στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (ΕΟΠ) για το πώς εξελίχθηκε η προσπάθεια της Εθνικής σε θρίαμβο! Αναλυτικά όσα είπε:

«Στόχος της ομάδας ήταν να έχουμε τουλάχιστον δύο αθλητές στους ξεκολλημένους και να προσπαθήσουμε να “παγιδέψουμε” κάποιους αντιπάλους που ήταν δυνατοί ως μονάδες και επικίνδυνοι σε έναν τερματισμό σαν και αυτόν με 3 χιλιόμετρα στα 10,5% μέση κλίση και περάσματα στο 18%.

Τα καταφέραμε καθώς με τον Νίκο Δράκο καλύπταμε όλες τις επιθέσεις καταφέρνοντας να ξεφύγουμε μαζί με άλλα 11 άτομα εμένα και τον Μπούγλα μέσα και πήραμε διαφορά 2′. Κάπου στην μέση του αγώνα η συνεργασία στο γκρουπάκι δεν ήταν καλή και έτσι δοκίμασα να επιτεθώ μαζί με έναν Τούρκο αθλητή αρκετά δυνατό!

Μετά από 25 χιλιόμετρα και ενώ απομένανε 50 χιλιόμετρα αγώνα, κατάφερα να αποσπαστώ καθώς ένιωσα ότι ο ρυθμός είχε αρχίσει να πέφτει! Έτσι “κούμπωσα” πάτημα και δεν ξανά έκοψα ρυθμό.

Από πίσω μαζεύτηκαν 8-9 άτομα με τον Μπουγλα και τον Περικλή μέσα, τα παιδιά έτρεξαν τέλεια καθώς ήταν παρόντες σε όλες τις επιθέσεις του και “έσπαγαν” τον ρυθμό του γκρουπ που με κυνηγούσε έχοντας δυνατό τέμπο!

Παρ όλες τις επιθέσεις του peloton δεν ήταν δυνατό να με φτάσουν, και έτσι μπήκα στην ανηφόρα του τερματισμού με αβαντάζ σχεδόν 2′!

Ο Καναδός αθλητής μου μάζεψε 1′ χωρίς να με απειλήσει, αλλά το φανταστικό ήταν που ο Περικλής και ο Μπούγλας τερμάτισαν αντίστοιχα 3ος και 4ος κλείνοντας μία πολύ όμορφη εμφάνιση για την Εθνική. Επίσης πολύ καλή απόδοση είχε στον αγώνα ο Νίκος Δράκος που έδωσε τα μέγιστα για την επιτυχία στην ομάδα!»

manolikakis
Synagogi

Rabona ad