Τζιλιβάκης: Γιατί ανοικτά τα στάδια και όχι ανοικτά τα κολυμβητήρια;

Κολύμβηση | 2 Δεκεμβρίου 2020, 17:05

Το ερώτημα γιατί να είναι ανοιχτά τα στάδια και όχι τα κολυμβητήρια διατυπώνει με δηλώσεις του ο Κώστας Τζιλιβάκης.

Ο προπονητής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων μίλησε στην ιστοσελίδα sportsfeed σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την καραντίνα, ενώ αναφέρθηκε και στην συμμετοχή του Απόστολου Παπαστάμου στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βουδαπέστη (ISL)..

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τζιλιβάκης μαζί με τον Παπαστάμο και τον Κάχρη βρίσκονται αυτή την περίοδο στην Αθήνα όπου γίνονται οι προπονήσεις για τους δύο πρωταθλητές κολύμβησης λόγω του γεγονότος ότι το κολυμβητήριο Χανίων είναι κλειστό.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

«Να υπάρχει ισονομία! Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός να υπάρχουν ανοικτά στάδια και όχι ανοικτά κολυμβητήρια. Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ούτε ότι η κολύμβηση είναι πιο επιρρεπή από τα υπόλοιπα αθλήματα. Τα σωματεία είναι το κύτταρο του αθλητισμού και έχουν αδρανοποιηθεί. Οι Ακαδημίες εκμάθησης έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα. Πρόταση. Να αρχίσουν οι δραστηριότητες της κολύμβησης στις μικρές ηλικίες σε αυστηρό υγειονομικά περιβάλλον».

Για την παρουσία του Παπαστάμου στο ISL τόνισε: «Η δημιουργία αγωνιστικού ρυθμού μετά από μια χρονιά χωρίς υψηλό ανταγωνισμό λόγω της πανδημίας ήταν το ζητούμενο. Οι διαβουλεύσεις ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν διανομή/προπόνηση/συμμετοχή στους αγώνες, είναι η πρώτη προτεραιότητα της ΙSL μας οδήγησαν στη απόφαση της συμμετοχής μας. Είχαμε τέσσερις εβδομάδες μαζί. Ειδικά με προπονητές που έχουν στην επίβλεψη τους επίλεκτους κολυμβητές αναπτυξιακών ηλικιών. Με τον συνάδελφο, Πάνο Βελέντζα διακρίναμε τις προτεραιότητες και τις τακτικές των ομάδων». 

karta antonis garden