Τσίτας: Η καλύτερη άμυνα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ | 24 Δεκεμβρίου 2017, 20:06

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΣΥΝΚΑ στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, μίλησε στο athlitiko o Κώστας Τσίτας.

Ο επιθετικός των πρωτοπόρων αναφέρθηκε για την μάχη του τίτλου, το αήττητο της ομάδας του,  τα διπλά παιχνίδια στο κύπελλο με τον Πανακρωτηριακό και την συνεργασία του με τον Λευτέρη Βεστάκη στην κορυφή της επίθεσης του ΣΥΝΚΑ. Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Καταρχήν, Κώστα κάνε μας ένα σχόλιο για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σου, καθώς κλείσατε το 2017 στην κορυφή της Α’ Κατηγορίας;

Από το καλοκαίρι η ομάδα φτιάχτηκε για αυτό τον σκοπό. Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν και πέρσι. Με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις έχουμε καταφέρει να κάνουμε μέχρι στιγμής το πρώτο βήμα, αλλά σίγουρα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

‘Εχετε πετύχει ένα τρομερί αήττητο σερί μέχρι τώρα, πως βλέπεις τη συνέχεια στο 2018;

Η αλήθεια είναι πως κλείσαμε το 2017 με ένα σερί δεκαεπτά αγώνων χωρίς ήττα και αυτό μας έχει φέρει σε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα των οκτώ πόντων από την δεύτερη ομάδα στη βαθμολογία που είναι ο Πανακρωτηριακός. Θα ήθελα η συνέχεια να είναι παρόμοια και να κλείσουμε την σεζόν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά  για αυτό θα χρειαστεί σοβαρότητα και συνέπεια.

Παρότι είναι ακόμα πολύ νωρις, που πιστεύεις ότι μπορεί να κριθεί ο φετινός τίτλος και αν το παιχνίδι με τον Πανακρωτηριακό το οποίο πλησιάζει σιγά σιγά, θεωρείς ότι θα καθορίσει πολλά πράγματα;

Θεωρώ ότι η ομάδα που θα κατάκτησει το τίτλο θα είναι αυτή που θα δεχτεί τα λιγότερα τέρματα στο πρωτάθλημα. Άποψη μου είναι πως τα ντέρμπι δεν κρίνουν τα πρωταθλήματα, αλλά σίγουρα ο νικητής θα αποκτήσει περισσότερη ψυχολογία που θα τον βοηθήσει για τη συνέχεια σε αυτό το μεγάλο πρωτάθλημα.

Αμφίρροπη έχει γίνει πλέον και η μάχη του πρώτου σκόρερ, ποια είναι η συνεργασία σου με τον Λευτέρη Βεστάκη στην κορυφή της επίθεσης με ενιαίαο απολογισμό τερμάτων 32 τερμάτων μέχρι στιγμής για τους δυο σας;

Η μάχη του πρώτου σκόρερ είναι όντως πολύ αμφίρροπη και ενδιαφέρουσα. Το πρωτάθλημα έχει καλούς σκόρερ και αυτό το δείχνει και ο πίνακας. Ο Λευτέρης είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός που έχει σε ψηλό βαθμό το γκολ, είναι τρίτος χρόνος που είμαστε συμπαίκτες και είναι ο καλύτερος μας, έχουμε δέσει αρκετά και γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ο ένας τον άλλον.

Τέλος, ένα σχόλιο για το στόχο του Κυπέλλου και το γεγονός ότι θα τεθείτε ανατιμέτωποι σε μικρό χρονικά διάστημα με τον Πανακρωτηριακό και στις δύο διοργανώσεις;

Όσον αφορά για το κύπελλο κοιτάμε να προκριθούμε στον τελικό. Είναι ωραίο που θα αγωνιστούμε τρεις φορές με τον Πανακρωτηριακο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μια για το πρωτάθλημα και δυο για το κύπελλο και σίγουρα αυτά τα ματς είναι και θέμα γοήτρου γιατί είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Estrella
Auto KCS
/blentcoffee

Rabona ad