Τσάτσος: Να κάτσουν παράγοντες, προπονητές, παίκτες στο ίδιο τραπέζι

Γ' Εθνική | 26 Φεβρουαρίου 2021, 21:44

Για τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις ενόψει και της επανέναρξης του πρωταθλήματος μίλησε ο Σωτήρης Τσάτσος.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στον Άκη Παπαβλασόπουλο για λογαριασμό της αθλητικής ιστοσελίδας SDNA. Αναλυτικά όσα είπε…

Για το πράσινο φως που δόθηκε στις ομάδες να ξεκινήσουν προπονήσεις: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουμε αυτή την κατηγορία είμαστε πολύ ευτυχισμένοι, που επιτέλους η Πολιτεία, μας έδωσε το δικαίωμα να ξεκινήσουμε κι εμείς ομαδικές προπονήσεις. Αναμένουμε τα επόμενα βήματα της ΕΠΟ τώρα, για να μπούμε και επίσημα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων.»

Για το αν κάτι τέτοιο μπορούσε να είχε συμβεί πιο πριν: «Οπωσδήποτε θα μπορούσε να είχε γίνει πιο πριν. Θεωρώ ότι η Πολιτεία έπρεπε να σταθεί δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω ότι μετά από πάρα πολλές συζητήσεις που κάναμε και κουβέντες πείστηκε ότι πλέον είμαστε πειθαρχημένοι κι εμείς, στον τομέα του αθλητισμού και μας ανοίξανε.»

Για το πόσο δύσκολο ήταν για τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα της αποχής από τα ματς και τις προπονήσεις: «Πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν πάρα πολύ άσχημο, ψυχοφθόρο. Εκτός από βιοποριστικούς λόγους θεωρώ το σημαντικότερο κομμάτι ήταν η ψυχική υγεία όλων των αθλητών. Όταν δεν μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς και αυτό που έχεις μάθει από μικρό παιδί να κάνεις είναι ότι χειρότερο πιστεύω για έναν άνθρωπο. Τέλος καλό, όλα καλά.»

Για το πως αντιμετώπισαν οι παίκτες των ομάδων όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση: «Όλοι οι παίκτες ήταν σχεδόν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Αναρωτιόντουσαν κάθε μέρα τι θα γίνει. Ούτε αυτοί ήξεραν… Είναι αυτά που είπα και πριν. Κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι δημιουργήθηκε ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά και οικογένειες που ζουν από αυτό. Ήταν πάρα πολύ άσχημο.»

Για το αν οι παίκτες έχουν “ξενερώσει” από την όλη κατάσταση που επικρατεί: «Οι παίκτες πλέον άλλαξε η ψυχολογία τους άρδην. Από το ζενίθ στο ναδίρ. Ανέβηκε η ψυχολογία όλων των ποδοσφαιριστών, όλων των αθλητών. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, γενικά σε ότι αγώνισμα έχει ανοίξει. Πλέον είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.»

Για το αν οι ομάδες θέλουν να αρχίσει το πρωτάθλημα: «Υπάρχουν ομάδες που θέλουν να αρχίσουν. Υπάρχουν ομάδες, που δεν θέλουν να αρχίσουν. Υπάρχουν ομάδες που θέλουν και δεν θέλουν. Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει μία διοργανώτρια αρχή κι αυτή είναι η ΕΠΟ. Για αυτό είναι η ΕΠΟ, για να αποφασίσει το τι θα γίνει το πρωτάθλημα. Δεν μπορούν να αποφασίσουν ούτε οι παίκτες, ούτε οι προπονητές, ούτε οι παράγοντες. Είναι σεβαστό, το ότι οι παράγοντες βάζουν τα χρήματα τους στο ποδόσφαιρο, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο οι παράγοντες. Είναι και οι αθλητές, οι προπονητές. Οπωσδήποτε είναι μία δύσκολη συγκυρία και για τους προέδρους, αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά πιστεύω ότι για το καλό του ποδοσφαίρου να κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι, έτσι ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα.»

Για το πόσο δύσκολο είναι για τους παίκτες να ξεπεράσουν όλη αυτή την κατάσταση και να επιστρέψουν στο πριν: «Αν ένας ποδοσφαιριστής έκανε κάποιες ατομικές προπονήσεις, όλο αυτό το διάστημα θεωρώ ότι σε ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων θα είναι έτοιμος πιστεύω. Εάν κάποιο παιδί όμως δεν προπονήθηκε ατομικά ή έστω να έκανε κάποια σωστή προπόνηση, θα έχει θέμα πιστεύω. Θεωρώ ότι πάρα πολλά παιδιά που ξέρω και από συζητήσεις που έχω κάνει κρατηθήκαν σε έναν καλό βαθμό ετοιμότητας και πιστεύω ότι ο ένας μήνας, που θα δώσουν μέχρι τις 28 Μαρτίου που θα αρχίσει το πρωτάθλημα, θα είναι ένας καλό χρόνος, για να είμαστε έτοιμοι.»

Για την τροποποίηση που πρόκειται να υπάρξει σ’ ότι έχει να κάνει με την προκήρυξη του πρωταθλήματος: «Ακόμα δεν ξέρουμε την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά η ΕΠΟ θα κάνει ότι είναι δυνατόν, έτσι ώστε όλες οι ομάδες να μη νιώθουν ούτε αδικημένες, ούτε να έχουν κάποιο θέμα. Πιστεύω θα γίνει το πιο σωστό. Θα ξέρουμε τις επόμενες μέρες… Η ΕΠΟ αποφασίζει το μπαλάκι έχει πέσει στην ΕΠΟ.»

Για τα όσα ακούγονται για προέδρους ομάδων που δεν θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα: «Όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει θεωρώ ότι δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος πρόεδρος να βάλει χρήματα στην ομάδα του. Ούτε είναι υποχρεωμένος κάποιος πρόεδρος να κατεβάσει την ομάδα του. Όποιος μπορεί να ανταπεξέλθει θεωρώ ότι μπορεί να κατεβάσει την ομάδα. Όποιος δεν μπορεί ας μην την κατεβάσει την ομάδα του. Είναι λυπηρό αυτό που λέω αλλά, έτσι πρέπει να γίνει για εμένα.»

Για το εάν θα πρέπει ποδοσφαιριστές και παράγοντες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού όλη αυτή την κατάσταση: «Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο. Όπως είπα και πριν για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά και για το καλό του αθλήματος πρέπει να κάτσουν όλοι παράγοντες, προπονητές, παίκτες στο ίδιο τραπέζι, έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις γιατί και οι ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή είναι χαμένοι και οι παράγοντες είναι χαμένοι. Οπότε πρέπει να βρεθεί μια μεσαία λύση. Δεν γίνεται να σταματήσουμε το ποδόσφαιρο, γιατί μετά από 3 μήνες πρέπει να ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο. Δηλαδή τι διαφορά έχει από τώρα ή σε 4 μήνες. Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο. Να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν πρόεδροι, παίκτες και προπονητές για το καλό του ποδοσφαίρου.»

Για το πρωτόκολλο το οποίο θα πρέπει να τηρούν οι ομάδες: «Το πρωτόκολλο το οποίο θα τηρούμε είναι να κάνουμε μια φορά την εβδομάδα… Απ΄ ότι ξέρω είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Θα το αναλάβει η Πολιτεία, δεν θα χρεωθούν καθόλου οι ομάδες, απ΄ ότι ξέρουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις και έχουν κάνει δωρεάν τα τεστ, μέσω των τοπικών ΕΟΔΥ και από εκεί θεωρώ ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τα τεστ.»

Estrella
Stathakis Theodoros
Papantonakis Cards
Gyrothalassia
KTEO Κρήτης
Nymfi-Restaurant
Auto KCS
/blentcoffee
Poppies sexy show club

Rabona ad