Τσαΐνης: Κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Παράσχος

Πλατανιάς | 28 Οκτωβρίου 2016, 23:09

Το μέρος του Γιώργου Παράσχου στην αναίτια φραστική επίθεση που δέχτηκε από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά παίρνει με δηλώσεις του ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιάννης Τσαΐνης από το Ηράκλειο.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο Τσαΐνης μίλησε την Παρασκευή στον ΣΠΟΡ FM στην Αθήνα και είπε τα εξής σχετικά με τον τεχνικό του Πλατανιά: «Όταν έμαθα για αυτά που είπε ο Παράσχος δεν έπεσα από τα σύννεφα, αφού έχω υποστεί αντίστοιχη επίθεση. Επίσης είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Παράσχο, όταν ήταν προπονητής στον Πλατανιά και παλιότερα στον ΟΦΗ και είναι ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρα από προπονητής, είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Από τους κορυφαίους από πλευράς ήθους».

Μάλιστα, από εκεί και πέρα ο Τσαΐνης αναφέρθηκε στο περσινό 1-1 των Περιβολίων, με τον Πλατανιά να υποχρεώνει στο πρώτο του στραβοπάτημα στη Σούπερ Λιγκ τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με όσα λέει ο Ηρακλειώτης δημοσιογράφος που τότε είχε “σπικάρει” τον αγώνα στη ΝΟVA:  

«Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ήθελα να αναμοχλεύσω αυτή την υπόθεση. Είχαν ειπωθεί σωστά τα πράγματα τότε. Βλέποντας όμως ότι δεν πήρε θέση κανείς, νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει κανείς το γιατί. Το παιχνίδι είχε λήξει 1-1, ήταν οι πρώτοι βαθμοί που έχασε πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Δεν τους άρεσε αυτό, γιατί πίστευαν ότι μπορεί να το πάει μέχρι τέλους αήττητη η ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε παίξει καλά σε εκείνο το ματς, ενώ και αμφισβητούμενες φάσεις δεν υπήρχαν, εκτός από αυτή με τον αναπτήρα στον Κουλιμπαλί. Μετά το τέλος του ματς -κι ενώ ήταν όλα καλά- είχαμε μια συνομιλία με τον Γιάννη Καραλή στον αέρα. Έπειτα πήγα στα αποδυτήρια και υπήρχε μια έντονη δυσαρέσκεια για τη μετάδοσή μου. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έκαναν δηλώσεις.

Όταν βρέθηκα στη μικτή ζώνη, υπήρχαν εκεί αρκετά άτομα -έχοντες εργασία και μη. Υπήρχε μια ένταση και έγινε μια φραστική επίθεση από τους Καραπαπά-Κουντούρη και κάποιους άλλους που δεν μπορώ να κατονομάσω. Ανάλογα με την παιδεία σου βγάζεις κάποια πράγματα. Καταλαβαίνω να ξεσπάς μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά ήταν τόσο σκληρές και περίεργες οι εκφράσεις που ακούστηκαν που μου έκανε εντύπωση πώς γίνεται να εκφράζονται έτσι κάποιοι άνθρωποι σε συναδέλφους και το πώς αντιδρούν άτομα που θα μπορούσαν να παρέμβουν. Ήταν εκεί ο παρατηρητής Κυριακόπουλος και ένας άλλος από το Ηράκλειο. Ο ένας από τους δυο με παρότρυνε να φύγω και μου είπε “έλα προς το δωματιάκι των παρατηρητών για να μη σε βλέπουν και να ηρεμήσουν”. Εγώ δεν απάντησα τίποτα, δεν ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά. Στο ραδιόφωνο δεν μπορώ να πω τις εκφράσεις που μου είπαν. Ούτε σε παρέα δεν μπορείς να τις πει αν δεν είναι καλός σου φίλος ο άλλος. Μιλάμε για βαριές εκφράσεις, σεξουαλικού περιεχομένου και εκφράσεις του τύπου “καλό θα είναι να δηλώσεις ότι δεν θα κάνεις ξανά μετάδοση του Ολυμπιακού”. Βέβαια, ανάλογα με την ποιότητα αυτού που σου λέει κάποια πράγματα κρίνεις πώς θα το πάρεις. Ίσως είναι και παράσημο για μένα.

Με τον Κώστα Καραπαπά ήμασταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα συνάδελφοι στη NOVA πριν πάει στον Ολυμπιακό. Τον Κουντούρη δεν τον γνώριζα προσωπικά. Δεν ήταν τόσο οι φράσεις, αλλά το στιλ ότι “χάσαμε τους βαθμούς και κάποιος πρέπει να φταίει”. Στη συζήτηση που είχα νωρίτερα με τον Καραλή σχολιάζαμε το παιχνίδι. Είπα ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένος που δεν έχανε. Μου είπαν “ποιος είσαι εσύ που θα πεις ότι δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός”. Επίσης πείραξε ότι δόθηκε στον τηλεθεατή η σκηνή του Κουλιμπαλί. Όταν κάποιος μεταδίδει όμως, δεν μπορεί να… κάνει την παλαβή. Πρέπει να λες αυτό που βλέπεις, αλλιώς να μην περιγράφουμε τους αγώνες.

Από το κανάλι δεν είχα κάποια ενημέρωση μετά. Ίσα-ίσα, μίλησα μαζί τους μετά το σκηνικό και μου είπαν ότι η μετάδοση ήταν άψογη και δεν έκανα κάποιο λάθος. Μόνο η άποψη των φιλοξενούμενων έλεγε πως δεν ήταν καλή η μετάδοση.

Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από ‘δω και πέρα. Βλέπουμε τι γίνεται σε όλα τα ελληνικά γήπεδα, πώς συμπεριφέρονται όλοι οπαδικά. Το όργανο των δημοσιογράφων πρέπει να πάρει θέση για πολλά πράγματα που γίνονται στη δουλειά μας. Υπάρχουν παραδείγματα όπως ο Αλέξης Σπυρόπουλος, που έπρεπε να κάνουν ή να μην κάνουν μεταδόσεις συγκεκριμένων ομάδων. Αν δείτε τις μεταδόσεις των αγώνων και από ποιους θα καταλάβετε πολλά πράγματα. Δεν λέω ότι τα κανάλια τους λένε τι να πουν. Λέω ότι, όπως ο διαιτητής παίζει 60-40 για να κάνει τον καλό, έτσι το κάνουν πλέον και κάποιοι δημοσιογράφοι. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα.

Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Το θέμα είναι κατά πόσο οι παράγοντες έχουν το σθένος να υποστούν μια ήττα. Όταν έχεις το ήθος να υποστείς μια ήττα, τότε είσαι νικητής».

Estrella