Τρίτη με ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων η Γναφάκη

Στίβος | 19 Ιουνίου 2021, 20:09

Τρίτη θέση με ατομικό ρεκόρ και 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα για τη Δήμητρα Γναφάκη στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων που διεξάγεται στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια του ΑΟ Κύδων κατέλαβε την πρώτη θέση στην πρώτη τελική σειρά των 400 μέτρων με εμπόδια με χρόνο 57.06, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ στα χαμηλά εμπόδια.

Πρόκειται για την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα (στο συγκεκριμένο αγώνισμα) προσπερνώντας την Χριστίνα Πανάγου που κατείχε την 4η θέση με επίδοση 57.25 από το μακρινό 1977.

Η Δήμητρα Γναφάκη πρόσθεσε δέκα πολύτιμους βαθμούς στην Ελληνική ομάδα καταλαμβάνοντας τελικά την 3η θέση στο σύνολο. Πρώτη τερμάτισε η Φινλανδέζα Βίιβι Λεχικόινεν με χρόνο 55.94 και δεύτερη η Ελβετίδα Γιασμίν Γκίγκερ με επίδοση 56.74.

Η ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ για την επιτυχία της Χανιώτισσας αθλήτριας:

«Η Δήμητρα Γναφάκη κατάφερε να πετύχει το ζητούμενο και να ξεπεράσει τον εαυτό της στον αγώνα στόχο. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε στην πρώτη θέση της πρώτης τελικής σειράς των χαμηλών εμποδίων σε 57.06 και κατέλαβε την τρίτη θέση στο σύνολο.

Η νεαρή αθλήτρια ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 58.17 από τον Αύγουστο του 2020. Με τον τρόπο αυτό η Γναφάκη κατάφερε να δώσει σημαντικούς βαθμούς στην αποστολή μας, δεδομένο του ότι έκατσε στον βατήρα έχοντας την ένατη επίδοση και παράλληλα να επιβεβαίωσε την σταθερά ανοδική της πορεία τα τελευταία δύο χρόνια.»

JoyMachine

Rabona ad