Τρίκαλα: Ανεβάζουμε τον προϋπολογισμό κατά 50%

Super League 2 1 Αυγούστου 2021, 21:26

«Σε σύγκριση με πέρσι ανεβάζουμε τον προϋπολογισμό κατά 50%, αυτό το 50% δεν σε κάνει φαβορί για άνοδο» δηλώνει η ΠΑΕ Τρίκαλα.

/Bella Pizza

Τη φιλοσοφία τους εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου (κι όχι μόνο) αναπτύσσουν κι αναλύουν γραπτώς τα Τρίκαλα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους. Το δελτίο τύπου της Θεσσαλικής ΠΑΕ, το οποίο τιτλοφορείται “Φιλοσοφία αγωνιστικής περιόδου 21-22“, αναφέρει:

«Υπάρχουν πάντα ορισμένα γεγονότα που στιγματίζουν τις ομάδες άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Ένα τέτοιο γεγονός διαδραματίστηκε η καλύτερα διαδραματίζεται αυτές τις μέρες στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην Παναχαϊκή.

Μία ομάδα μεγάλη, με τεράστια ιστορία, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Την ίδια ιστορία, με άλλους πρωταγωνιστές τη ζούμε σε πολλές πόλεις κάθε χρόνο. Γιατί συμβαίνει αυτό? Είναι πολύ απλό, ποιος παράγοντας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο δεν θέλει να πετύχει. Και ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας?

Το σύνηθες εδώ στην Ελλάδα είναι η οικονομική ευρωστία του προέδρου. Με μεγάλη διάθεση ο εκάστοτε πρόεδρος αναλαμβάνει μία ομάδα, επενδύει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα και περιμένει (συνήθως και υπό την πίεση των φιλάθλων) αυτή του η επένδυση να του αποφέρει τα αναμενόμενα.

Μόνο που σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η προσπάθεια αυτή είναι μία φωτοβολίδα. Βραχυπροθέσμα οφέλη, που σε βάθος χρόνου, οδηγεί σε κούραση, οικονομική αφαίμαξη, απογοήτευση και παρακμή.

Το έχει ζήσει και ο ΑΟΤ, όπως και οι περισσότερες ομάδες ιδίως επαρχιακές. Το Ελληνικό μοντέλο είναι μία Βαλκανική πραγματικότητα, αλλά όχι Ευρωπαϊκή. Το Ευρωπαϊκό μοντέλο βασίζεται κυρίως στην οικονομική αυτονομία των συλλόγων.

Όταν μία ομάδα καταφέρνει οικονομικά να είναι αυτόνομη, δεν κινδυνεύει από κανέναν πρόεδρο, παράγοντα κτλ. Επιβιώνει σε όλες τις καταστάσεις και είναι βέβαιο πως ο χρόνος θα δικαιώσει την εκάστοτε ομάδα.

Είναι ο θεμέλιος λίθος της επιτυχίας. Και ακριβώς αυτό το μοντέλο θέλουμε να έχουμε στον ΑΟΤ. Μία ισοσκελισμένη ανάπτυξη. Σε σύγκριση με πέρσι, ανεβάζουμε τον προϋπολογισμό κατά 50%. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, μιας και υπάρχουν διπλές εγγυήσεις, τόσο από τον κ. Αϊβαζόγλου όσο και από τον κ. Λαλα.

Αυτό το 50%, δεν σε κάνει φαβορί για άνοδο, όμως σου δίνει την ευκαιρία να έχεις μία ανάπτυξη τέτοια που σύντομα να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις να έχεις μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Και πως θα γίνει αυτό?

Το στήσιμο της ομάδας μας θα στηθεί σε τρεις άξονες:

Α. Διατήρηση του κορμού της ομάδας.

Αυτό ήδη συνέβη, με την ανανέωση και των Ριζογιάννη, Νιάρο έχουμε το κυρίως κομμάτι έτοιμο. Είναι η βάση μας πάνω στην οποία μπορούμε να κτίσουμε.

Β. Ερχομός παικτών ενδεκάδας.

Για την ψυχολογία της ομάδας καθώς και των φιλάθλων είναι σημαντικό η απόκτηση παικτών που θα μπορέσουν κατευθείαν να καθιερωθούν στην βασική ενδεκάδα, καθώς θα είναι έμπειροι και από το πάνω ράφι της κατηγορίας. Δεν χρειάζεται να είναι πολλοί, αλλά σημαντικό είναι να μπορούν άμεσα να βοηθήσουν.

Γ. Μεγάλα ταλέντα που σύντομα θα αποδώσουν.

Για την ολοκλήρωση της φιλοσοφίας μας είναι ο ερχομός ταλέντων, τόσο από την Ελλάδα (ήδη δύο από τα μεγαλύτερα Ελληνικά ταλέντα της χώρας μας επέλεξαν ΑΟΤ), καθώς και από την ξένη αγορά.

Πρόκειται για παίκτες που άμεσα χωράνε στο ράστερ και πολλά από αυτά τα παιδιά θα είναι βασικοί από την αρχή, κάνοντας μάλιστα την διαφορά στην λίγκα.

Το πάντρεμα αυτών των τριών αξόνων, είμαι ο θεμέλιος λίθος της ομάδας μας, η δική μας συνταγή επιτυχίας, που με βεβαιότητα μας οδηγεί σε μία ήπια ανάπτυξη, ισοσκελισμένη και σίγουρα αποδοτική.

Με λίγα λόγια βραχυπρόθεσμα θα έχουμε μία καλή ομάδα, μεσοπρόθεσμα μία πολύ καλή, μακροπρόθεσμα μία…»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES
/blentcoffee

Rabona ad