Το σκεπτικό της εισήγησης για τον υποβιβασμό – Μπλεγμένος και ο Μπλάζιτς

Χανιά | 3 Ιουνίου 2016, 23:08

Διαβάστε το σκεπτικό με βάση το οποίο η ερευνήτρια της επιτροπής Δεοντολογίας εισηγήθηκε υποβιβασμό του Α.Ο. Χανιά.

/Bella Pizza

Τις λεπτομέρειες γύρω από σκεπτικό που έκανε την ερευνήτρια της επιτροπής Δεοντολογίας κ. Στέλλα Δραγατσίκη να εισηγηθεί υποβιβασμό για Χανιά και Πανελευσιανικό, έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα sdna.gr. Μάλιστα μέσα από αυτό, προκύπτει ότι βασικός ύποπτος είναι ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας του ΑΟΧ Σρέντιαν Μπλάζιτς, ο οποίος αποχώρησε από τα Χανιά τον Γενάρη.

Οι δυο ομάδες στον μεταξύ τους αγώνα ο οποίος διεξήχθη στις 21/12/2015 για τη Football League και έληξε με σκορ 3-1 υπέρ της ομάδας από την Ελευσίνα φέρονται να προκαθόρισαν το αποτέλεσμα με σκοπό να προσπορίσουν περιουσιακά οφέλη μέσω στοιχηματισμού.

Μάλιστα εκτός του υποβιβασμού η κ. Δραγατσίκη εισηγείται επίσης και την επιβολή χρηματικής ποινής της τάξεως των 2.250.000 ευρώ όπως και τη δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησής του Μπλάζιτς με οποιαδήποτε δραστηριότητα, που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και τη δεκαετή απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους.

Αναλυτικά το σκεπτικό:

1. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και για τις δύο ομάδες «ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931» και «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ΑΟ», προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των ως άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι οι ως άνω ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους, των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, ειδικότερα δε για την ομάδα των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ με άμεσα εμπλεκόμενο τον τερματοφύλακά της και δη τον Srdjann Blazic, προέβησαν, για να προσπορίσουν στις ίδιες (τις ομάδες) ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη μέσω χρηματικών αποδόσεων από στoιxηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, που διεξήχθη την 21-12-2015 μεταξύ τους για το πρωτάθλημα της Football League Ελλάδα, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), δηλαδή για παράβαση των άρθρων 20, 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ Χανίων ΑΟ και δη τον Srdjann Blazic, προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι αυτός, προέβη, για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στoιxηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του αγώνα που διεξήχθη την 21-12-2015, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), αποσκοπώντας να κερδίσει παράνομα κέρδη.

3. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 2.250.000 ευρώ καθώς και τον υποβιβασμό της εις εκάστη των ομάδων.

4. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 30.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή Srdjann Blazic της ομάδας των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ, τη δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησής του με οποιαδήποτε δραστηριότητα, που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και τη δεκαετή απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους».

Estrella
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad