Το “στολίδι” της Καντάνου και οι μελέτες για αγώνες εθνικών διοργανώσεων (δηλώσεις)

Υρτακίνα | 2 Φεβρουαρίου 2017, 23:31

Έτοιμο για χρήση είναι εδώ και μερικές εβδομάδες το γήπεδο της Καντάνου και ήδη πραγματοποιεί εκεί προπονήσεις η Υρτακίνα, αλλά και κάποιες φορές η Παλαιόχωρα όταν έχει επιβαρυνθεί το δικό της γήπεδο από τις βροχοπτώσεις.

Το athlitiko.gr βρέθηκε στην Κάντανο και μίλησε με τον πρόεδρο της Υρτακίνας, Γιάννη Κοντεκάκη, για το “στολίδι” της περιοχής που δίνει άλλη δυναμική στην ομάδα και τον τόπο γενικότερα.

Kontekakis1

Ο επικεφαλής της διοίκησης της σελινιώτικης ομάδας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν σημαντικές μελέτες που μπορούν να υλοποιηθούν ώστε το γήπεδο να πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνουν αγώνες εθνικών διοργανώσεων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το “στολίδι” που υπάρχει πλέον στην Κάντανο: «Νομίζω ότι γενικά ο αθλητισμός είναι μεγάλο πράγμα για τα παιδιά της περιοχής κι είναι ευκαιρία τώρα με το γήπεδο που έκανε ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου να μπορούν να περνάνε όμορφα και να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Παράλληλα με την ευκαιρία αυτή μπορεί κι η Παλαιόχωρα που έχει μπει στη διαδικασία να ανέβει μία κατηγορία παραπάνω να κάνει το έργο της πιο εύκολο, με ένα γήπεδο προδιαγραφών. Σε ένα γήπεδο όπως πρέπει να κάνει κι αυτή αυτό που αγαπάει και να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά της Παλαιόχωρας να ανέβουν κατηγορία και να αναδείξουν τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου. Ο αθλητισμός είναι σημαντικό πράγμα, όχι μόνο για τα παιδιά του Σελίνου, αλλά γενικά».

Για το πόσο πολύ βοηθάει η ανακατασκευή του γηπέδου την Υρτακίνα στους στόχους που έχει αλλά και στην καλύτερη λειτουργία της Ακαδημίας της: «Η δική μας ομάδα εδώ και οκτώ χρόνια δεν είχε γήπεδο και όπως ξέρετε όταν μία ομάδα δεν έχει δικό της γήπεδο είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και οι περισσότερες ομάδες μπαίνουν σε διαδικασία και διαλύουν. Εμάς ευτυχώς το προηγούμενο συμβούλιο κατάφεραν και η ομάδα δεν διέλυσε και τώρα είναι ευκαιρία με το γήπεδο που υπάρχει αυτά τα παιδιά να κάνουν αυτά που αγαπάνε, η Ακαδημία μας να πάει κάπως καλύτερα και το πιο σημαντικό να μπορούν τα παιδιά της περιοχής να περνάνε ευχάριστα την ώρα τους σε αυτό το στολίδι που έχει κάνει ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου».

Kontekakis

Για το αν είναι βασικός στόχος η άνοδος στη Β’ Κατηγορία: «Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να περνάνε καλά και να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν. Αλλά με την προοπτική του γηπέδου ο στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς είναι η άνοδος, για να έχουν και τα παιδιά πιο πολλές ευκαιρίες στο Β’ τοπικό. Όπως ξέρετε στη Γ’ Κατηγορία οι αγώνες είναι πολύ λίγοι, σε αντίθεση με τη Β’ Κατηγορία που δίνεις 30 αγώνες. Μόνο και μόνο που τα παιδιά θα δώσουν περισσότερους αγώνες και θα έχουν περισσότερο χρόνο να αθλούνται είναι νομίζω πολύ σημαντικό. Ο στόχος της ομάδας είναι να ανέβει κατηγορία».

Για τη “μάχη” που γίνεται στη Γ’ Κατηγορία: «Υπάρχουν κάποιες δυνατές ομάδες, που παλεύουν να ανέβουν κατηγορία και για το καλύτερο για τις περιοχές που εκπροσωπούν. Νομίζω ότι αυτό δίνει άλλη αξία στο Γ’ τοπικό μετά από αρκετά χρόνια. Γίνεται ένα ωραίο και δυνατό πρωτάθλημα χωρίς φασαρίες και αντεγκλήσεις και νομίζω ότι το Γ’ τοπικό έχει ανέβει επίπεδο με τις ομάδες που υπάρχουν φέτος».

Kantanos xortoKantanos xorto1

Για το αν υπάρχει μελέτη για το γήπεδο ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και για αγώνες εθνικών διοργανώσεων: «Οι ομάδες των Χανίων έχουν προβλήματα γηπεδικά. Εδώ η περιοχή μας είναι τυχερή που έχει ένα γήπεδο με χόρτο και προδιαγραφές επιπέδου επαγγελματικού. Υπάρχει μία μελέτη για κερκίδες που είναι σε καλό δρόμο και μία μελέτη για φωτισμό σε μεγάλο γήπεδο επιπέδου Β’ Εθνικής και υπάρχει μία μελέτη για ένα βοηθητικό γήπεδο 5×5 με φωτισμό. Νομίζω ότι με τη βοήθεια του Δήμου και των φορέων του νομού Χανίων είναι εύκολο να γίνουν αυτά τα έργα και να αθλούνται γενικότερα τα παιδιά των Χανίων. Μπορεί νομίζω να έρθει εδώ πέρα μία ομάδα επιπέδου Γ’ και Β’ Εθνικής, αντί να πηγαίνουν στον Ταύρο για παράδειγμα, είτε στο Ρέθυμνο να παίξουν μπάλα. Αυτό δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να το συζητάμε και θα πρέπει να δώσουμε βάση στα γήπεδα των Χανίων. Γιατί αν θέλουμε να πάει μπροστά ο αθλητισμός στα Χανιά θα πρέπει να υπάρχουν εγκαταστάσεις και υποδομές, αλλιώς νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπάνε και να περνάνε όμορφα. Αντί να πηγαίνουν στην Αθήνα, στο Ρέθυμνο ή στο Ηράκλειο, χωρίς να έχω κάτι με τα παιδιά εκεί πέρα, να κάθονται οι ομάδες και να αγωνίζονται στα Χανιά»

Επιμέλεια: Λευτέρης Αντωνακάκης

Estrella

pallas""
Papantonakis Cards
Digenakis
Bio Green 300x250
Nymfi-Restaurant

Rabona ad