Το “προφίλ” του Νηρέα Καρδαμύλων

Βόλεϊ | 1 Μαΐου 2017, 21:41

Απέναντι στον Νηρέα Καρδαμύλων, πρωταθλητή Αιγαίου, θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Γυναικών ο Κύδων, που αναδείχτηκε πρωταθλητής Κρήτης.

Ο Νηρέας, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ιδρύθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1984, μετά από πρωτοβουλία του αείμνηστου Βασίλη Νικολαΐδη, για να καλυφθεί το κενό που υπήρχε στην περιοχή, αφού ο τοπικός Ποσειδών είχε μόνο τμήμα ποδοσφαίρου. Πρώτο τμήμα που ιδρύθηκε για τον Νηρέα ήταν αυτό της καλαθοσφαίρισης, ενώ στη συνέχεια σειρά πήραν ο στίβος, η ενόργανη γυμναστική και το βόλεϊ.

Σήμερα ο σύλλογος λειτουργεί τμήματα μπάσκετ (ανδρικό, παιδικό) και βόλεϊ (τρεις ομάδες παγκορασίδων, δύο ομάδων κορασίδων, νεανίδες και γυναίκες), ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του Νηρέα «από τη φετινή σεζόν (2016-2017), δημιουργήθηκαν δύο νέα, πρωτοποριακά, τμήματα το «Συναισθάνομαι παίζοντας» για παιδιά ηλικίας δύο έως πέντε ετών και το “Smart volley” για παιδιά, έξι έως δέκα ετών, στα Καρδάμυλα και στη Χίο».

Η γυναικεία ομάδα του βόλεϊ έχει βρεθεί δύο φορές στην Α2 τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014, ενώ μετράει δύο συνεχόμενες κατακτήσεις στο πρωτάθλημα Χίου (συνολικά 11). Στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έχει αρκετές συμμετοχές σε τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων (παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων).

Προπονητής είναι ο Φραγκούλης Κυλαδίτης, που γεννήθηκε στο χωριό Βροντάδο της Χίου στις 2 Σεπτεμβρίου 1969. Ως αθλητής του βόλεϊ έχει αγωνιστεί σε Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου, ΑΟ Μυτιλήνης, ΦΟΒ Χίου, Παγχιακό και Φ.Ο.Κ.

Η προπονητική πορεία ξεκινάει τη σεζόν 1991-1992 στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου και ακολούθησαν ΦΟΒ Χίου (1993-1994), Ναυτικός Όμιλος Χίου (1994-2000) και από το 2000 βρίσκεται στον Νηρέα! Μαζί του ο Νηρέας έχει πανηγυρίσει τις σημαντικότερες επιτυχίες της ιστορίας του με άνοδο και συμμετοχή στην Α2 Γυναικών, 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων και 6η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων. Τη σεζόν αυτή έχει οριστεί από την ΕΟΠΕ ως Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής στα κορίτσια.

 

karta antonis garden