Το “αντίο” Ξηνταβελόνη στο athlitiko: Ενα τεράστιο ευχαριστώ…

Πλατανιάς | 21 Μαΐου 2016, 20:39

Η αποχώρηση του Φάνη Ξηνταβελόνη από τον Πλατανιά είναι ένα σημαντικό γεγονός για τους "ερυθρολεύκους". Ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της ΠΑΕ δίνει την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη στο athlitiko σημειώνοντας ότι νιώθει πλέον άρρηκτα συνδεδεμένος με την Κρήτη.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο Ξηνταβελόνης ή απλά ο «Φάνης» όπως τον έμαθαν και τον φώναζαν όλοι με το μικρό του όνομα στα τέσσερα χρόνια που έμεινε και συνεργάστηκε με τον Πλατανιά, παρουσιάζεται συγκινημένος για την αποχώρησή του. Αλλωστε, ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του έκλεισε…

Ο ίδιος ευχαριστεί τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόεδρο Μανόλη Μαθιουλάκη ενώ παράλληλα απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν τόσο τη σχέση που είχε με την ομάδα τα 4 προηγούμενα χρόνια, όσο και για τον Πλατανιά αυτόν καθαυτόν ως σύλλογο.

Ο Ξηνταβελόνης που σε μία αποστροφή του λόγου του δηλώνει ότι νιώθει σαν… Ξηνταβελονάκης αφού πριν τον Πλατανιά είχε περάσει από το Ηράκλειο και τον Εργοτέλη, εξηγώντας την απόφασή του να αποχωρήσει, επισημαίνει ότι δεν γινόταν να απουσιάζει άλλο από την οικογένειά του. «Τα παιδιά μου είναι μικρά και με έχουν ανάγκη» και «οι αντοχές μου τελείωσαν», σημειώνει, πολύ συγκινημένος…

Το σκέφτηκες καλά πριν πάρεις την απόφαση να φύγεις;

Ναι. Είχα την ευκαιρία κιόλας αυτές τις μέρες να αποχαιρετήσω όλους με τους οποίους συνεργάστηκα στον Πλατανιά και να ολοκληρώσω κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες.

Η αλήθεια είναι ότι το όνομά σου συνδέθηκε με τα τέσσερα καλύτερα χρόνια που η ομάδα βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ. Θεωρείς ότι ένας κύκλος όσον αφορά τη δική σου περίπτωση ολοκληρώθηκε;

Ναι, νομίζω ότι ολοκληρώθηκε. Έκανα τη δουλειά μου, δεν υπάρχει θέμα ότι συνδέθηκε το όνομά μου. Έκανα τη δουλειά μου και θεωρώ ότι προσπάθησα να την κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα. Σίγουρα λάθη κάνουμε όλοι, αλλά ποτέ δεν ήταν κάποιο λάθος σκόπιμο, ή έγινε για να μειώσω ή να προσβάλω κάποιον.

Ποιος είναι ο βασικός λόγος της αποχώρησής σου;

Ο βασικός λόγος είναι η απόσταση που με χωρίζει από την οικογένειά μου. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος.

Μήπως ισχύει ότι κουράστηκες ή “άδειασες” όσον αφορά αυτά που είχες να δώσεις;

Και βέβαια υπήρχε μία κούραση, αλλά ήταν σε συνάρτηση με την απόσταση. Όλοι δουλεύουμε και το βράδυ γυρίζοντας σπίτι γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Εγώ γυρνούσα σε ένα δωμάτιο, δεν μπορώ να πω… Οι άνθρωποι με αγκάλιασαν, απέκτησα φίλους και μάλιστα πολύ καλούς φίλους. Κάποιες φορές αισθανόμουν ότι ήμουν… οικότροφος. Όλοι ήθελαν να με φιλοξενήσουν, να διασκεδάσουμε, αλλά όλα αυτά έχουν και κάποιες αντοχές. Οι δικές μου αντοχές τελείωσαν… Πρέπει και θέλω να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, τα παιδιά μου είναι μικρά και με έχουν ανάγκη.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόοδος που έχει πετύχει ο Πλατανιάς αυτά τα τέσσερα χρόνια που ήσουν κι εσύ παρών;

Νομίζω, η γνώση, η εμπειρία. Από τη μέση της περσινής χρονιάς απεδείχθη ότι έγιναν σωστές επιλογές πρωτίστως αυτή του προπονητή. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν κομμάτι της φετινής πορείας της ομάδας και νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν από τις ομάδες που έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Όλοι χαρήκαμε αυτό που είδαμε και το χάρηκε ιδιαιτέρως ο Χανιώτης, ο κόσμος που ήταν δίπλα στην ομάδα.

Ksintavelonis

Στην αρχή σε γνωρίσαμε ως υπεύθυνο χορηγιών και διαφημίσεων αλλά στη συνέχεια, τα δύο τελευταία χρόνια, ο ρόλος σου στην ομάδα αναβαθμίστηκε αναλαμβάνοντας καθήκοντα γενικού διευθυντή στην ΠΑΕ. Πώς ήταν για σένα ειδικότερα αυτή η εμπειρία;

Καταρχήν είναι πολύ μεγάλες οι ευθύνες, αλλά ήταν παράλληλα πολύ τιμητικό για το ότι συνεργάστηκα με την ομάδα από αυτή τη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον πρόεδρο, τον Μανώλη Μαθιουλάκη, ο οποίος με στήριξε και με εμπιστεύτηκε και θεωρώ ότι είχαμε μία άριστη συνεργασία. Για μένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Όλα τα χρόνια ασχολούμουν με το αθλητικό μάρκετινγκ και ξαφνικά βρέθηκα στη συγκεκριμένη θέση, αλλά νομίζω ότι με την στήριξη των περισσοτέρων έφερα εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο που είναι να διαχειρίζεσαι σχεδόν τα πάντα σε μια επαγγελματική ομάδα.

Πώς θα περιέγραφες τον Μαν. Μαθιουλάκη ως άνθρωπο και παράγοντα του ποδοσφαίρου; Αλλωστε, είναι και σχετικά καινούργιος στο χώρο.

Είναι ένας έντιμος και καταξιωμένος άνθρωπος στα Χανιά. Στα Χανιά τον γνωρίζουν πολύ περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι εγώ. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να συζητήσεις μαζί του, έχει τις απόψεις του και μέσα από το διάλογο μπορείς να καταλήξεις ή να του αλλάξεις μία απόφαση. Η συνεργασία μας ήταν άψογη από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε μία φιλική επαφή χωρίς να αποκλείεται τίποτα στο μέλλον.

Ποια είναι η πιο ιδιαίτερη εμπειρία που έζησες αυτά τα χρόνια και τι σημαίνει πλέον για σένα Χανιά και Κρήτη;

Νομίζω ότι με την Κρήτη είμαι άρρηκτα συνδεδεμένος. Τόσο τα χρόνια στον Εργοτέλη όσο και στα Χανιά με τον Πλατανιά. Θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω το επώνυμό μου… Ξηνταβελονάκης! Πέρασα ωραία χρόνια στον Εργοτέλη με Σουλτάτο, Τζώρτζογλου, Παπουτσάκη, Δασκαλάκη… Νομίζω πάντως ότι τα Χανιά είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για μένα. Έκανα κάτι που δεν το είχα ξανακάνει, έζησα από “μέσα” τη λειτουργία μιας επαγγελματικής ομάδας. Απέκτησα πολύ μεγάλη εμπειρία κάτι που ίσως με βοηθήσει στο μέλλον, στο επόμενο μου βήμα.

Πού οφείλεται η τόσο καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας φέτος; Ήταν μόνο θέμα Παράσχου, ή επιπλέον ένας συνδυασμός πραγμάτων;

Σε ένα καλό φαγητό παίζουν ρόλο όλα τα συστατικά. Το βασικότερο όμως, η πρώτη ύλη, ήταν ο Παράσχος. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος Ελληνας προπονητής. Ο Παράσχος μας έκανε όλους να αισθανόμαστε μια ασφάλεια και μια εμπιστοσύνη και να χαιρόμαστε. Μας έκανε να ασχοληθούμε ελάχιστες φορές με το αγωνιστικό τμήμα, τα αποδυτήρια είχαν στεγανά. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το ότι είχαμε φέτος ίσως τα καλύτερα παιδιά που θα μπορούσαμε να έχουμε σαν χαρακτήρες αλλά και σε ποιότητα ποδοσφαιριστών. Όλο αυτό το πράγμα οδήγησε στο να βγάλουμε αυτό το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο. Να προσθέσω επίσης ότι τον κόουτς Παράσχο τον ήξερα μόνο σαν όνομα. Μέσα από τη συνεργασία κατάλαβα και έζησα ότι είναι ένας απίστευτος χαρακτήρας, έχει τρομερό χιούμορ, είναι τρομερός ατακαδόρος, μα πάνω απ’ όλα δίκαιος και ξέρει να παίρνει το 100% από τους παίκτες! Αυτή η σχέση που είχα μαζί του αλλά και με τον πρόεδρο δεν κρύβω ότι με στεναχωρεί που φεύγω αλλά προέχει το οικογενειακό μου. Όχι μόνο ο Παράσχος, αλλά όλο το τιμ. Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, ο Παγανιάς και ο Λεωνίδας Παπαδάκης, αλλά και ο Γιάννης Βλάχος.

Παραδέχεσαι πως είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα σαν τον Πλατανιά να ξανακάνει του χρόνου μια πορεία αντάξια όπως φέτος;

Κατά τη γνώμη μου όχι. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και να αγκαλιάσει την ομάδα ο κόσμος περισσότερο. Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει, αν όχι να γεμίζει, να είναι σε ποσοστό 80% πληρότητα στο γήπεδο. Δείξαμε φέτος ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ξανακάνει του χρόνου μια αντάξια πορεία.

Όσον αφορά τα προσωπικά σου σχέδια υπάρχει κάτι που να έχεις στον ορίζοντα και θα μπορούσες να το αναφέρεις; Ακούγεται για παράδειγμα ότι θα ασχοληθείς με το μπάσκετ!

Καταρχήν είμαι επαγγελματίας προπονητής, κάτοχος Α κατηγορίας διπλώματος! Είναι παράδοξο ότι έχω δουλέψει στο ποδόσφαιρο, από την άλλη είμαι και πολλά χρόνια πια στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα έχω ξεκινήσει κάτι καινούργιο και θα το μάθει ο κόσμος.

Κάτι τελευταίο;

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Δ.Σ. Θα το ξαναπώ ότι προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο επίλογος είναι ότι νομίζω πως τα καταφέραμε… Νομίζω πως απέκτησα φίλους και θεωρώ ότι τίμησα την επιλογή προ τεσσάρων ετών να έρθω εδώ. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου και θεωρώ ότι προσέφερα όσα περισσότερα μπορούσα. Νομίζω ότι δούλεψα στα κόκκινα για τέσσερα χρόνια. Θα συνεχίσω να έρχομαι στα Χανιά, έχω άλλωστε φίλους.

Οι καλύτεροί σου φίλοι είναι στα γραφεία;

Όχι μόνο… Με την Αλίκη (Μαστοράκη) ήμασταν όλη τη μέρα μαζί βέβαια. Βασικά και τα τρία παιδιά στα γραφεία, η Αλίκη, ο οικονομικός διευθυντής Νίκος Κουλιέρης και ο Κώστας Κοσμαδάκης φτάσαμε να περνάμε ολόκληρες μέρες μαζί. Θα μου λείψουν, όπως και ο Μανώλης Τσιριτάκης που με βοήθησε πάρα πολύ στην εύρεση χορηγιών και με την ευκαιρία ευχαριστώ τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις οι οποίοι στηρίζουν την ομάδα σε δύσκολες εποχές. Επίσης, τον Γεράσιμο Τροχαλάκη, τον καλύτερο σέντερ φορ της ευρύτερης περιοχής με τον οποίο ξεκινούσα τη μέρα μου για τέσσερα χρόνια πίνοντας κάθε πρωί στο φιλόξενο γραφείο του τον καφέ μου. Τέλος, να ευχαριστήσω τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και ειδικότερα τον σύνδεσμο των Ultras, όπου τα παιδιά με το πάθος και τον ενθουσιασμό τους βοηθούν την ομάδα πάντοτε σε κόσμια επίπεδα.

Estrella
Auto KCS