Το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου

Στίβος | 23 Ιανουαρίου 2021, 17:55

Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στη συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος κλειστού στίβου για το 2021. Περιλαμβάνει δύο ημερίδες και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όλα θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Προηγήθηκε η έγκριση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 19 Φεβρουαρίου, ενώ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.

Οι περιορισμοί που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, καθιστούν αναγκαίο τον περιορισμό των αθλητών και αθλητριών, που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις. Έτσι (σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ) προτεραιότητα θα δοθεί στους αθλητές – αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και στη συνέχεια ο αριθμός συμμετοχής θα συμπληρωθεί με αθλητές – αθλήτριες που ανήκουν στις κατηγορίες επίλεκτων αθλητών της Ομοσπονδίας και σε περίπτωση ελεύθερων θέσεων με αθλητές – αθλήτριες σωματείων με τις καλύτερες επιδόσεις.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους για να μην δημιουργείται συνωστισμός στο προθερμαντήριο και την αίθουσα κλήσεως, από την ταυτόχρονη παρουσία πολλών αθλητών και αθλητριών. Παράλληλα στον αγωνιστικό χώρο ο αριθμός των ατόμων δεν θα ξεπερνά τα 90 άτομα (αθλητές, κριτές, εθελοντές, προσωπικό σταδίου και εργατικό προσωπικό).

Για τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση απαιτείται αρνητικό rapid test. Ο ΣΕΓΑΣ απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία του χρόνου ο στίβος να έχει στη διάθεση του το σπίτι του (το κλειστό της Παιανίας) για να εξυπηρετηθούν αξιοπρεπώς οι ανάγκες τόσο των πρωταθλητών, όσο και των υπολοίπων αθλητών.

karta antonis garden