Το πιο δύσκολο Σαββ/κο στα τοπικά και οι ορισμοί των διαιτητών

ΕΠΣΧ 6 Μαρτίου 2023, 20:35

Το πλέον επεισοδιακό όπως αποδείχτηκε για τη φετινή σεζόν ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο στα τοπικά πρωταθλήματα Χανίων, καθώς ένα παιχνίδι σε κάθε μία από τις τρεις τοπικές κατηγορίες προέκυψε να περιλαμβάνει ένταση.

Oinolatris

Η αναφορά γίνεται συγκεκριμένα γι’ αυτό της Α’ κατηγορίας μεταξύ Ιωνίας 2000 και Θησέα, το ντέρμπι κορυφής στην Β’ κατηγορία, μεταξύ Ποσειδώνα Τσικαλαριών-Ηρακλή Νεροκούρου, ενώ αυτό στην Γ’ κατηγορία ανάμεσα σε Αρη Βουκολιών-Κουμπέ δεν έμελλε να ξεκινήσει. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια της Α’ και Β’ κατηγορίας στο επίκεντρο βρέθηκε η διαιτησία, ενώ σε αυτό της Γ’, το διαιτητικό τρίο αναγκάστηκε να κλείσει το φύλλο αγώνος άρον-άρον χωρίς οι δύο ομάδες να έχουν λύσει δηλαδή τις διαφορές τους αγωνιστικά.

Στο παιχνίδι της Α’ κατηγορίας ο Θησέας εξέδωσε ανακοίνωση, δείχνοντας ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη διαιτησία του Μανώλη Κανελλάκη. Αλλωστε, αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα των Περιβολίων έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει στο ημίχρονο του αγώνα τον Χανιώτη διαιτητή ότι θ’ αποχωρούσε και δεν θα ολοκλήρωνε το παιχνίδι, κάτι που, ευτυχώς, δεν έκανε πράξη.

Στο ντέρμπι κορυφής της Β’ κατηγορίας το οποίο εν πολλοίς θα καθόριζε θα μπορούσε να πει κανείς τον τίτλο οι δύο αντίπαλοι εξέφρασαν επίσης παράπονα για τη διαιτησία. Στο επίκεντρο ο διαιτητής Ούτας, ο οποίος αποδείχτηκε ότι είχε να διαχειριστεί πολύ δύσκολες φάσεις με αποβολές, ακυρωθέντα τέρματα και πέναλτι που είτε ζητήθηκαν, είτε δόθηκαν.

Οπως κάθε εβδομάδα, τις αποφάσεις για τους ορισμούς των διαιτητών έχει η αρμόδια επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Χανίων και ο Γιώργος Τριανταφύλλου.

Οπως αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα οι ορισμοί που έγιναν στα συγκεκριμένα παιχνίδια μάλλον δεν ήταν οι κατάλληλοι. Μάλιστα το ερώτημα είναι εάν θα μπορούσαν να έχουν γίνει άλλοι ορισμοί έστω από αυτές τις λίγες επιλογές που έχει στη διάθεση της η επιτροπή διαιτησίας. Είναι γεγονός άλλωστε ότι φέτος αλλά και γενικότερα τα τελευταία χρόνια οι επιλογές σε διαιτητές δεν είναι πολλές σε αριθμό, κάτι που κάνει δύσκολη τη ζωή και των ίδιων των διαιτητών αλλά και της επιτροπής που τους ορίζει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο διαιτητής Χρήστος Ούτας, ο οποίος ενώ πέρσι ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη δράση, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που υφίσταται, συμφώνησε να παραμείνει στις τάξεις της χανιώτικης διαιτησίας και να συνεχίσει να προσφέρει. Πρόκειται άλλωστε για τον διαιτητή στον οποίο δόθηκε η ευθύνη να σφυρίξει το ντέρμπι τίτλου στη Σούδα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν ο Γ. Τριανταφύλλου μπορούσε να έχει προχωρήσει σε άλλους ορισμούς από τη στιγμή που θεωρητικά και πρακτικά διαθέσιμοι ήταν όλοι οι υπόλοιποι που ορίστηκαν σε όλα τα άλλα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για τις δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή.

Αυτό που τουλάχιστον δηλώνουν τα γεγονότα είναι ότι δεν έγιναν σωστά οι ορισμοί, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο Κανελάκης πολλές φορές δεν αντεπεξέρχεται σωστά σε “δύσκολα” παιχνίδια, τα οποία εμπεριέχουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο δε Ούτας ίσως δεν ήταν επίσης ο πιο κατάλληλος στην προκειμένη περίπτωση, όχι λόγω απειρίας ή μη ικανότητας, να διευθύνει ένα τέτοιο παιχνίδι στο οποίο κρινόταν η 1η θέση σε ένα πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά το ματς της Γ’ κατηγορίας που ήταν να γινόταν στον Ταυρωνίτη μένει ν’ αποφασιστεί η τύχη του από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Χανίων.

Estrella
Digital Print Shop
Ζakroshoes
Crepe Factory Chania
Crepaland Greece
Poppies sexy show club

Rabona ad