Το νέο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ

Ρέθυμνο Cretan Kings | 6 Απριλίου 2017, 16:06

Νέο σύστημα διεξαγωγής θα υπάρξει στη φετινή Basket League, όπως είχε ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016.

Στην πρώτη φάση θα πάρουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-8 και από αγώνες που θα κριθούν στις 2 νίκες θα προκύψουν οι δύο ομάδες που στην επόμενη φάση θα τεθούν αντιμέτωπες με αυτές που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4. Οι νικητές των ζευγαριών (στις 2 νίκες ξανά θα κριθούν τα παιχνίδια) θα αντιμετωπίσουν στην ημιτελική φάση τους δύο πρώτους της τελικής βαθμολογίας. Οι ημιτελικοί θα κριθούν στις 3 νίκες, όπως και οι τελικοί.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Όπως είχε ανακοινώσει ο ΕΣΑΚΕ από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016, στην STOIXIMAN.GR Basket League της φετινής σεζόν θα ισχύσει νέο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ.

Στην πρώτη φάση των πλέι οφ (ενδεικτικές ημερομηνίες 19/4-26/4) θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο οι ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση (29/4-7/5) τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου.

 Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ (10/5-1/6), στην οποία προκρίνονται απ’ ευθείας οι δύο πρώτοι της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Οι ενδεικτικές ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων για τις θέσεις 1-2 είναι από τις 4/6 έως τις 18/6 και των συναντήσεων για τις θέσεις 3-4 από τις 3/6 έως τις 17/6.

Play off 2016 2017

 

zgas

Rabona ad