Το μήνυμα της Πολύζου για τον “Μαραθώνιο” καρκίνου που πέρασε

Σπορ 13 Ιουνίου 2021, 16:26

Το δικό της μήνυμα σε όσους παλεύουν με τον καρκίνο θέλησε να στείλει από τα Χανιά η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο γυναικών Μαρία Πολύζου, έχοντας βγει η ίδια νικήτρια.

KTEO Κρήτης

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε με αφορμή το γεγονός ότι συμμετείχε στον Μαραθώνιο Κρήτης (στον αγώνα των 10χλμ). «Ενας αγώνας που αποτελεί για εμένα μία νίκη, μετά από τον… Μαραθώνιο καρκίνου. Με το να βρίσκομαι στην εκκίνηση και στον τερματισμό ενός αγώνα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους που παλεύουν με τον καρκίνο, όταν αγαπάς τη ζωή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όταν έτρεχα πέρασα από μία εκκλησία μπροστά, έκανα τον σταυρό μου και είπα «ευχαριστώ Θεέ μου που βρίσκομαι εδώ». Είναι προσωπική νίκη, δεν έχω έξι μήνες που τελείωσα όλο το πακέτο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της έχουν ως εξής:

«Εχω τρέξει πάνω από 48 Μαραθώνιους στη ζωή μου. Ξεκίνησα να τρέχω το 1982, από τότε έχω διανύσει παραπάνω από 280.000 χιλιόμετρα, το κοντέρ γράφει πάρα πολλά. Σήμερα λοιπόν, εδώ στην όμορφη Κρήτη, στα Χανιά, έτρεξα ξανά. Ενας αγώνας που αποτελεί για εμένα μία νίκη, μετά από τον… Μαραθώνιο καρκίνου. Με το να βρίσκομαι στην εκκίνηση και στον τερματισμό ενός αγώνα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους που παλεύουν με τον καρκίνο, όταν αγαπάς τη ζωή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όταν έτρεχα πέρασα από μία εκκλησία μπροστά, έκανα τον σταυρό μου και είπα «ευχαριστώ Θεέ μου που βρίσκομαι εδώ». Είναι προσωπική νίκη, δεν έχω έξι μήνες που τελείωσα όλο το πακέτο. Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό. Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή και επίσης ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ξανά είμαστε εδώ στους αγώνες, μετά από την πανδημία, μετά από όλη αυτή την κλεισούρα, μετά από όλα αυτά που περάσαμε όλοι μας, είμαστε ξανά εδώ, σε λίγο θα αγκαλιαζόμαστε, αλλά είμαστε εδώ και δόθηκε η εκκίνηση από την όμορφη Κρήτη».

Απόδοση δηλώσεων: athlitiko

 

manolikakis
Synagogi

Rabona ad