To μήνυμα Κοντονή για το 3 on 3 στο Ηράκλειο – Δεν θα παραστεί στην Ημερίδα στα Χανιά

Μπάσκετ 11 Ιουνίου 2016, 15:47

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων σε σχέση με τον αθλητικό νόμο, δεν θα παραστεί στην ημερίδα με θέμα: "Αναβολικά: Απαξιώνουν τον Αθλητισμό και φθείρουν την Ολυμπιακή Ιδέα" που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Οι συναντήσεις και οι επαφές με τους φορείς της περιοχής θα πραγματοποιηθούν στην επόμενη επίσκεψη του Υφυπουργού, που θα οριστεί σύντομα.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των τουρνουά 3Χ3, που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και οι Δήμοι Ηρακλείου Κρήτης (ΔΟΠΑΦΜΑΗ), Γαλατσίου και Χανίων, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

”Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πρόσκληση να παραστώ στο εναρκτήριο τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 ”Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό” που διεξάγεται στο Ηράκλειο, αλλά, δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορώ να παρευρεθώ. Τα τουρνουά 3 On 3 αποδεικνύουν διαρκώς ότι έχουν στέρεες βάσεις στην Ελληνική κοινωνία, καθώς συγκεντρώνουν χιλιάδες αθλούμενους, οι οποίοι συμμετέχουν, διασκεδάζουν και συναγωνίζονται σε ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα της χώρας. Η σύνδεση του συγκεκριμένου τουρνουά  με φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, όπως η βία και ο ρατσισμός -η αντιμετώπιση των οποίων είναι πολύ ψηλά και στις δικές μας προτεραιότητες-  συνιστά μια ευτυχή σύζευξη του αθλητισμού με τον πολιτισμό, καθώς συμπυκνώνει και νοηματοδοτεί τον αθλητισμό όπως  τον επιθυμούμε όλοι: αλληλέγγυο, ευαίσθητο, μαζικό και πανανθρώπινο. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση, όντας πεπεισμένος ότι το αύριο του μπάσκετ, το αύριο του αθλητισμού, όσο ακολουθεί και στοιχίζεται πίσω από τέτοιες πρακτικές, θα είναι αντάξιο των προσδοκιών και των βλέψεών της Ελληνικής κοινωνίας”, δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός ανέφερε: ”Το Υφυπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η ΓΓΑ χαιρετίζουν τη σπουδαία και επίκαιρη εκδήλωση που διεξάγουν από κοινού η ΕΟΚ και ο ΠΣΑΚ το «3Χ3 Streetball Τάπα στην Βία και στον Ρατσισμό». Είναι ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση από τη στιγμή που διεξάγεται σε μια περίοδο, όπου ολόκληρη η Ευρώπη και ιδιαίτερα οι χώρες της Νότιας ζώνης της συνταράσσονται από ένα πρωτοφανές κύμα προσφύγων που έρχεται κατά κύματα αναζητώντας  ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους. Το «3Χ3 Streetball Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό», μεταφέρει ωστόσο πολλαπλά μηνύματα στις κοινωνίες μας μέσα από ένα διαφορετικό παράδειγμα – πολύ πιο απτό και προσιτό για την κοινωνία- το αθλητικό. Σε μια κοινωνία με χαμηλούς δείκτες αθλουμένων, με τα φαινόμενα διαφθοράς και βίας να κυριαρχούν στα επαγγελματικά αθλητικά δρώμενα, αγώνες οι οποίοι ανεξαρτήτως εθνότητος, φυλής και φύλου προάγουν τον αθλητισμό και την άμιλλα δείχνουν το δρόμο και σίγουρα αξίζουν προσοχής και ολόπλευρης στήριξης. Σε αυτό το πανανθρώπινο μήνυμα δεν θα μπορούσε να είναι απούσα η Πολιτεία”.

Στα εφετινά τουρνουά, που θα γίνουν στο Ηράκλειο Κρήτης (11 & 12 Ιουνίου – Παγκρήτιο Στάδιο), το Γαλάτσι (25 & 26 Ιουνίου – περιβάλλων χώρος Ολυμπιακού γυμναστηρίου) και τα Χανιά (2 & 3 Ιουλίου – Οδός Ανδρέα Παπανδρέου μεταξύ κήπου και γηπέδου), όσοι επιθυμούν, μπορούν να δώσουν ένα μεγάλο δώρο, σε ανθρώπους, που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, για τα κοινωνικά συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων, στους οποίους θα πραγματοποιηθούν τα τουρνουά.

karta antonis garden
zgas

Rabona ad