Το μήνυμα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΟΦΗ Γυναικείο Ποδόσφαιρο | 25 Νοεμβρίου 2020, 18:12

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί (τυπικά από το 1999 - ουσιαστικά από το 1981) ως η Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στην οποία συμμετέχει και ο ΟΦΗ.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Στις 17 Δεκεμβρίου 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας. Ουσιαστικά είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις στη μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ που δολοφονήθηκαν με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ τιμά την ημέρα και το σπουδαίο μήνυμά της με ανάρτηση στους λογαριασμούς στα social media χρησιμοποιώντας μία ρήση του Γκανέζου διπλωμάτη και γενικού γραμματέα του ΟΗΕ (από τον Ιανουάριο του 1997 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006), Κόφι Ανάν, η οποία αναφέρει:

➜ «Violence against women is perhaps the most shameful human rights violation and it is perhaps the most pervasive.» – Kofi Annan

➜ «Η βία κατά των γυναικών είναι πιθανότατα η πιο ντροπιαστική καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ίσως η πιο διαβρωτική.» – Κόφι Ανάν

Η τοποθέτηση της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΟΦΗ:

«25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Μπορεί να είναι:
▪️ Σωματική
▪️ Σεξουαλική
▪️ Ψυχολογική
▪️ Συναισθηματική

Καταδικάζουμε την έμφυλη βία, σήμερα και κάθε μέρα.»

Όχι σημαίνει όχι βροντοφωνάζει και το τμήμα μπάσκετ του ΟΦΗ:

«Δεν είσαι η μόνη – Δεν είσαι μόνη! 25 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών! ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ!»

Estrella
Papantonakis Cards