Το Λιγκ Καπ “βάφτηκε” πράσινο

Βόλεϊ 13 Μαΐου 2022, 21:53

Μετά το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και το Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς". Οι "πράσινοι" επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ παρουσία 7.000 θεατών στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Kritiko Ergastiri

Ο Παναθηναϊκός έβαλε στην τροπαιοθήκη του το δεύτερο Λιγκ Καπ στην ιστορία του. Το πρώτο ήταν προ διετίας (2020). Πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.

Ο ΠΑΟΚ δε κατάφερε να υπερασπιστεί τη νίκη στον πρώτο τελικό με 3-2 σετ. Οι παίκτες του “τριφυλλιού” έζησαν όμορφες στιγμής κατά τη διάρκεια της απονομής στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, ενώ πριν τον τελικό έγινε και η απονομή του κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα Volley League γυναικών του Παναθηναϊκού.

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 46 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και εκείνοι του ΠΑΟΚ από 3 άσσους, 43 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων.

Παναθηναϊκός

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Νικάκης
Παρατηρητής: Γεωργόπουλος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ράπτης
Διαιτητής Challenge: Κουτσούλας
Επόπτες: Κατερλή, Γεωργιάδης, Σπίγγου, Βαρατάσης
Γραμματεία: Θεοδωρίδου

Διακύμανση
1ο σετ: 8-5, 16-15, 21-17, 25-19
2ο σετ: 8-6, 15-16, 20-21, 27-25
3ο σετ: 8-4, 16-13, 21-18, 25-23

Τα σετ: 3-0 (25-19, 27-25, 25-23) σε 91′

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 16 (15/25 επ., 1 άσσος, 88% υπ. – 25% άριστες), Γιάκομπσεν 2 (2/3 επ.), Ρανγκέλ 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 3 (3/7 επ., 33% υπ. – 17% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 15 (13/27 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στάλεκαρ 9 (4/5 επ., 5 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 37% υπ. – 21% άριστες), Μπάσης, Ράπτης 6 (5/10 επ., 1 άσσος, 55% υπ. – 27% άριστες).

ΠΑΟΚ (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 9 (8/13 επ., 1 άσσος), Πετρέας 7 (5/7 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γουόλς 1 (1 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (9/16 επ., 72% υπ. – 20% άριστες), Μπαρνς 4 (4/13 επ., 53% υπ. – 32% άριστες), Ούντρις 19 (17/42 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 50% υπ. – 17% άριστες), Σωτηρίου 2 (2 μπλοκ), Γάτσης.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Μία δύσκολη χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Kλείνει μαγικά η σεζόν, είχαμε τέσσερις στόχους και καταφέραμε να κατακτήσουμε τους τρεις. Είναι μία χρονιά που θα μνημονεύεται στην ιστορία του τμήματος. Δεν υπάρχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Υπάρχει αυτό το πράγμα; Δεν είναι μονό το δικό μας τμήμα, κάθε μέρα εδώ και μία εβδομάδα ο κόσμος του Παναθηναϊκού γεμίζει γήπεδα και μάλιστα είναι και υπόδειγμα, χωρίς φασαρίες, χωρίς τίποτα. Υπάρχει αυτός ο κόσμος; Εμείς μόνο να του βγάλουμε το καπέλο και να τον ευχαριστήσουμε.»

Αλέξανδρος Ράπτης (ακραίος Παναθηναϊκού): «Είναι υπέροχο. Ανατρέψαμε ένα σκορ, είχαμε χάσει το πρώτο ματς και κατακτήσαμε σήμερα το Λιγκ Καπ μπροστά στον κόσμο μας και αυτό φέρνει διπλή χαρά. Αρχικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο γιατί γεμίζει και το ΟΑΚΑ που είναι ένα γήπεδο με μεγάλη χωρητικότητα. Ευχαριστούμε πολυ τον κόσμο και υπάρχουν πολλοί που δεν ήρθαν αλλά έχουν στείλει μήνυμα πως πήραν εισιτήριο για να βοηθήσουν την ομάδα. Βλέπουμε πως με τη στήριξη του κόσμου γίνονται πράγματα στον ερασιτέχνη. Μπράβο και στα υπόλοιπα τμήματα. Προς το παρών είμαστε μέσα στην τρέλα. Να βγάλουμε καμία φωτογραφία μέσα να έχουμε να τη θυμόμαστε, αυτά μένουν. Είναι στιγμές που θα μου μείνουν σε όλη τη ζωή μου.»

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Αυτό που συνήθως κρίνει το νικητή είναι η επίθεση, η δική μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε και γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός έβγαλε και πολλές άμυνες. Ήταν καλύτερος ο αντίπαλος από εμάς, έχουμε παίξει αρκετές φορές με τον Παναθηναϊκό, αλλά σήμερα δεν αγωνιστήκαμε όπως πρέπει. Η ομάδα ήταν σταθερή και με ανοδική πορεία απ’ όταν ξεκινήσαμε, ήμασταν πρώτοι στην κανονική διάρκεια αλλά ατυχήσαμε στα play off με τραυματισμούς και απώλειες που μας στοίχησαν και κάπως έτσι δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.»

synagogi
Bourakis_Restaurant
digital2000
Mazanakis

Rabona ad