Το κέρδος από μια βαριά ήττα… Εχασε, αλλά κέρδισε παίκτες

Παλαιόχωρα | 26 Οκτωβρίου 2020, 17:39

Η Παλαιόχωρα μπορεί να έχασε με βαρύ σκορ στο Γάζι λόγω των πολλών προβλημάτων, αλλά κέρδισε νέα παιδιά...

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ακόμα και μετά από άσχημα αποτελέσματα και βαριές ήττες προκύπτουν θετικά.

Αυτό μπορεί κάποιος να πει ότι ισχύει και στην περίπτωση της Παλαιόχωρας, η οποία μπορεί να ηττήθηκε από τον ισχυρό Αλμυρό με 6-0 στο Γάζι για την 3η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, ωστόσο οι “κυανοκίτρινοι” φρόντισαν να δημιουργήσουν όφελος για την ομάδα τους.

Και μόνο ως τέτοιο μπορεί να εκληφθεί το γεγονός, ότι στη χανιώτικη ομάδα στο χθεσινό ματς αγωνίστηκαν οκτώ παίκτες κάτω των 19 ετών, εκ των οποίων μάλιστα οι πέντε  έκαναν το ντεμπούτο τους στη κατηγορία. Και μάλιστα “μιλάμε” για αμούστακα παλικαράκια 15 και 16 ετών.

Αλλωστε στο Σέλινο δεν έκρυψαν ποτέ ότι ο φετινός στόχος, εκτός από τη σωτηρία είναι και η ανάδειξη νέων ταλέντων από την ευρύτερη περιοχή. Και αυτό το πλάνο ο Διακάκης φροντίζει να το υπερασπίζεται, όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

Στο Γάζι, η Παλαιόχωρα παρατάχθηκε χωρίς τέσσερις βασικούς και έμπειρους παίκτες, ενώ άλλοι δυο βασικοί αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Ο Διακάκης δεν το σκέφτηκε και δεύτερη φορά και χωρίς να διστάσει, έριξε στα βαθιά τους πιτσιρικάδες του!

Ο 17χρονος Γιώργος Κεσίδης  έπαιξε για πρώτη φορά και μάλιστα ως βασικός, ενώ οι 15χρονοι Νίκος Τσισκάκης, Φάμπιο Τσούκα και Παναγιώτης Κουφάκης μαζί με τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο Λεονάρντο Σινάνι έκαναν επίσης ντεμπούτο στη Γ’ Εθνική.

Τσούκα, Τριφύλλης.

Εκτός από τους παραπάνω αγωνίστηκαν επίσης οι Τριφύλλης (βασικός), Βελισάριος Βαρουξάκης και Παπαλεξόπουλος, όλοι τους κάτω των 19 ετών, οι οποίοι πάντως έχουν ήδη αποκτήσει ρόλο στην ομάδα με συμμετοχές και στα τρία προηγούμενα ματς.

Ο Διακάκης άλλωστε από την πρεμιέρα έκανε γνωστές τις προθέσεις του, δίνοντας χρόνο σε ένα ακόμα 15χρονο, με τον Νίκο Κοσμά να παίρνει στο ματς με τον Πλατανιά το βάπτισμα του πυρρός. Και προφανώς αυτή η τακτική θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς.


Από αριστερά Κουφάκης, Σινάνι, Κοσμάς, Τσισκάκης και Κεσίδης

Σαφώς και το αποτέλεσμα αποτελεί την βασικό κριτήριο επιτυχίας στο ποδόσφαιρο, αλλά και η ανάδειξη νέων παιδιών είναι εξίσου σημαντικό. Ειδικά όταν μιλάμε για το τέταρτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

Estrella