Το κάλεσμα των διοργανωτών για το μίτινγκ “Χανιά 2017” (pics)

Στίβος | 8 Μαΐου 2017, 18:04

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου για την 7η αθλητική συνάντηση στίβου "Χανιά 2017" παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο ιστορικό καφέ "Κήπος" από τους εκπροσώπους του Γυμναστικού Συλλόγου "Ελ. Βενιζέλος", που είναι ο διοργανωτής των αγώνων.

Το σπουδαίο μίτινγκ θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Έλενας Βενιζέλου.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Πλατανιάς. Οι αγώνες γίνονται με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, του ΕΑΚ Χανίων και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Giatroudakis

Ο πρόεδρος του “Ελ. Βενιζέλος” Γιώργος Γιατρουδάκης έκανε κάλεσμα στον κόσμο των Χανίων για δυναμική παρουσία: «Με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνουμε και φέτος την αθλητική μας συνάντηση με την επωνυμία “Χανιά 2017”, που γίνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά και φέρει το όνομα της πόλης μας και είναι αφιερωμένη στην Έλενα Βενιζέλου. Μίας πόλης με μεγάλη ιστορία στον κλασικό αθλητισμό, αλλά και τις αθλητικές διοργανώσεις. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του στιβικού οικοδομήματός μας. Θέσαμε και φέτος στόχο τη συνέχιση των αγώνων κι έτσι ξεπεράσαμε τις δυσκολίες, που είναι κυρίως οικονομικές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που ήταν κοντά μας, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και που δεν είναι άλλοι από τους φορείς, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές, τους αθλητές και τους προπονητές. Εύχομαι το απόγευμα του Σαββάτου της 20ης Μαΐου ο κόσμος να γεμίσει το Στάδιο και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των αθλητών, που τόσο ανάγκη το έχουν για να πετύχουν τους στόχους τους. Να είστε όλοι εκεί!».

Androulidakis1

Ο γενικός γραμματέας του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και του “Ελ. Βενιζέλου” Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης ανέφερε τα εξής: «Το ραντεβού μας σε δύο εβδομάδες περίπου από σήμερα, στις 20 Μαΐου, το Σάββατο το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων “Έλενα Βενιζέλου”. Να ευχαριστήσουμε το ΕΑΚ Χανίων γιατί οι αγώνες είναι με την υποστήριξή του. Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και οι αγώνες πάντα με την έγκριση της ομοσπονδίας μας, του ΣΕΓΑΣ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ υποστηρικτής είναι και το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Να ευχαριστήσουμε πρώτα απ’ όλα, γιατί οι αγώνες δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν χωρίς τους χορηγούς μας, τον χρυσό χορηγό και επίσημο χορηγό μετακίνησης την ΑΝΕΚ LINES, τον αργυρό χορηγό και επίσημο χορηγό φιλοξενίας “Halepa Hotel”, τον αργυρό χορηγό και επίσημο χορηγό εσωτερικών μετακινήσεων το ΚΤΕΛ Χανίων, τους χάλκινους χορηγούς “ΕΤΑΝΑΠ”, “ΗΛΕΚΤΩΡ”,  Τράπεζα Χανίων, ΕΒΕ Χανίων, τους χορηγούς φιλοξενίας “ΚΥΔΩΝ”, “AVRA City Hotel”, “AVRA Imperial”, “Geraniotis”, “Kriti”, “Panorama”, “El Greco” και τους χορηγούς επικοινωνίας ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης, Χανιώτικα Νέα, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Flashnews.gr, Zarpanews.gr, Sporrtsfeed.gr, Stivoz.gr, Parakritika.gr, ΕΡΑ Σπορ και Δίκτυο FM».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαία επιτυχία του Χρήστου Φραντζεσκάκη που “έσπασε” το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων που “κρατούσε” 27 χρόνια ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου: «Η επίσημη έναρξη των αγώνων με τα κυρίως αγωνίσματα του μίτινγκ θα είναι στις 3 το μεσημέρι, αλλά καλώ τους Χανιώτες θα έρθουν στις 12 να δουν τον νέο ρέκορντμαν Ελλάδος στη σφυροβολία Παίδων, Χρήστο Φραντζεσκάκη, ο οποίος για πρώτη φορά πέρασε τα 80 μέτρα με το παιδικό όργανο την 5άρα σφύρα. Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κ. Χρήστο Παναγόπουλο, με τις συντονισμένες ενέργειες του οποίου και με την απόφαση του Πολυτεχνείου Κρήτης να παραχωρήσει ένα χώρο για δημιουργία προπονητηρίου ρίψεων και με την Περιφέρεια Κρήτης η οποία ανέλαβε τη χρηματοδότηση για να πάψουν πια οι σφυροβόλοι των Χανίων που φέρνουν τόσα χρόνια διακρίσεις, μετάλλια και κάνουν τους Χανιώτες υπερήφανους, να αγωνίζονται κάτω από αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες που αγωνίζονται μέχρι τώρα. Ελάτε στις 12:00 να χειροκροτήσετε τον νέο ρέκορντμαν Ελλάδας στη σφυροβολία και όλους τους σφυροβόλους που δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται μπροστά σε κόσμο».

Stefanogiannis1

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του “Ελ. Βενιζέλου” Γιάννης Στεφανογιάννης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης: «Στην 7η αθλητική συνάντηση στίβου “Χανιά 2017” θα συμμετάσχουν περίπου 120 με 150 αθλητές στα εξής αγωνίσματα: στην κατηγορία Ανδρών 100μέτρα, 200μέτρα, 400μέτρα, 800μέτρα, 110μέτρα εμπόδια, επί κοντώ, μήκος και ύψος, ενώ τα αγωνίσματα γυναικών είναι τα 100μέτρα, τα 200μέτρα, τα 400μέτρα, τα 100μέτρα εμπόδια, το επί κοντώ, το μήκος, το τριπλούν και η δισκοβολία. Οι αγώνες μας θα διεξαχθούν το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και η ώρα έναρξης των αγώνων θα είναι 3 το μεσημέρι».

Milios Spanoudaki

Τους προπονητές του συλλόγου εκπροσώπησε ο προπονητής ρίψεων Γιώργος Μήλιος, τονίζοντας τα εξής: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, εκ μέρος των προπονητών θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μας, που μας δίνεται η ευκαιρία στο μίτινγκ “Χανιά 2017” με τη βοήθεια του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος έχει εντάξει το συγκεκριμένο μίτινγκ για αναγνώριση των ορίων πρόκρισης σε διεθνείς αγώνες. Μας δίνεται η ευκαιρία στην πόλη μας να πετύχουμε αυτά τα όρια και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να πετύχουμε τη συμμετοχή μας στην Εθνική ομάδα. Θέλω να πω ότι είναι στόχος αυτός ο αγώνας κάθε χρόνο. Ο συγκεκριμένος αγώνας μας δημιουργεί έναν προγραμματισμό και μία υποχρέωση στο να μπορέσουμε να δείξουμε και στους Χανιώτες το επίπεδο προπόνησης και το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε τα συγκεκριμένα όρια για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες, οι οποίοι είναι τον Ιούλιο, διότι θα μπορέσουμε από εκεί και πέρα αναπόσπαστοι να συνεχίσουμε τον προγραμματισμό μας».

Spanoudaki1

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με τη νεαρή δισκοβόλο του “Ελ. Βενιζέλου” Κωνσταντίνα Σπανουδάκη που δήλωσε τα εξής: «Θέλω να πω ότι νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια που στον τόπο μου γίνεται ένας αγώνας τόσο υψηλού επιπέδου και μας τιμά το γεγονός ότι στο μίτινγκ αυτό θα έρθουν αθλητές και από το εξωτερικό, από Γερμανία, Δανία, Σερβία, Κύπρο και μας δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά που είναι στον σύλλογό μου, αλλά και σε άλλα παιδιά από την Ελλάδα που θα έρθουν να αγωνιστούν σε αυτό το μίτινγκ να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε όσο μπορούμε κι εμείς τους αθλητές που θα πάρουν μέρος από το εξωτερικό και μας δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσουμε να φτάσουμε κι εμείς τα όρια που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα της κάθε κατηγορίας και να προσπαθήσουμε εν τέλει να κάνουμε κι εμείς ατομικά ρεκόρ».

Τους δημοσιογράφους στην αίθουσα του ιστορικού καφέ “Κήπος” υποδέχτηκε η μάνατζερ των αγώνων “Χανιά 2017” Αθηνά Χαριτάκη, παραδίδοντας στον καθένα εξ αυτών έναν φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τους αγώνες, την ιστορία τους και το πρόγραμμά τους.

 

karta antonis garden