Το ΕΑΚ Χανίων για την πορεία των εργασιών στις εγκαταστάσεις

Σπορ 4 Ιουνίου 2021, 11:23

Για τη μέχρι σήμερα πορεία των εργασιών σε όλο το φάσμα των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Χανίων τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Μανώλης Κουριδάκης, στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη.

«Η Επιτροπή Διοίκησης μετρά μόλις 18 μήνες θητεία και μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο -λόγω Covid- περιβάλλον όπου όλες οι δημόσιες δομές υπολειτουργούσαν και με μειωμένο με περισσότερο από 200.000 € προϋπολογισμό (88.000 χρέος από την προηγούμενη διοίκηση και 120.000 για μισθοδοσία υπαλλήλων που προηγούμενα πληρωνόταν από την Γ.Γ.Α.) κατάφερε να δρομολογήσει και σε πολλές περιπτώσεις ν’ αποκαταστήσει προβλήματα στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων», σημειώνεται σχετικά στην ενημέρωση που δίνει στη δημοσιότητα η διοίκηση.

Αναλυτικότερα, οι αναφορές που έγιναν από τον κ. Κουριδάκη για στάδιο, κολυμβητήριο και σκοπευτήριο είναι οι εξής:

● ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

▪ Πυλώνες Φωτισμού και Προθερμαντήριο: Για την ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού του Σταδίου με την από 11/02/2021 απόφαση της Γ.Γ.Α ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος έργου με προσφορά συμβατικού αντικειμένου 335.287,04€ (πλέον ΦΠΑ 24%), ενώ για το προθερμαντήριο με την από 05/03/2021 απόφαση της Γ.Γ.Α ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος έργου με προσφορά συμβατικού αντικειμένου 51.979,92€ (πλέον ΦΠΑ 24%).
Αμφότερα βρίσκονται στο στάδιο προ-συμβατικού ελέγχου.
▪ Περίφραξη Σταδίου: Έχει γίνει (με ίδιους πόρους του ΕΑΚ) Τεχνική Έκθεση για την αποκατάσταση της περίφραξης του σταδίου επί της οδού Κοραή και η οποία έχει σταλεί στην Γ.Γ.Α.. Με την από 16/09/2020 απαντητική επιστολή της Γραμματείας στο αίτημα μας για αποκατάσταση της περίφραξης σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, μας έγινε γνωστό ότι δεν επιτρέπεται καμία τεχνική παρέμβαση γιατί το τμήμα περιλαμβάνεται στην εργολαβία με τίτλο «ΕΑΚ Χανίων: Εργασίες επισκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων» στην οποία δεν έχει γίνει μερική και οριστική παραλαβή.
▪ Τουαλέτες/Αποδυτήρια: Έχει γίνει αποψίλωση των μεμβρανών από τις οροφές των αποδυτηρίων προ δύο μηνών. Θα μείνουν ανοιχτά ακόμη ένα μήνα ώστε να φύγει το μεγαλύτερο κομμάτι της υγρασίας και στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Οι συνολικές εργασίες, που περιλαμβάνουν κτιριακά και μονώσεις, εκτιμώνται περίπου σε 14.000€.
▪ Άρση Βαρών: Για τον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει μελέτη στατικής αποκατάστασης από ιδιώτη μηχανικό, η οποία είναι στα χέρια της Γ.Γ.Α. από το 2018. Σύμφωνα με επικοινωνία που έχουμε με τους μηχανικούς της Γ.Γ.Α. ενώ η μελέτη είναι άρτια, είναι αναγκαία η προμήθεια ενός τεχνικού λογισμικού για την επικαιροποίηση της. Το λογισμικό είναι ήδη στα χέρια της Γ.Γ.Α. και όπως μας ενημέρωσαν θα επισκεφτεί, εντός Ιουνίου, κλιμάκιο μηχανικών της Γ.Γ.Α. τόσο για εκτεταμένη αυτοψία ώστε να προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση της μελέτης, όσο και για την παραλαβή της προαναφερόμενης εργολαβίας με τίτλο «ΕΑΚ Χανίων: Εργασίες επισκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων» (ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στις εργασίες περίφραξης του σταδίου που ανέφερα προηγουμένως.)
▪ Κλειστό Γυμναστήριο: Βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται μέσα στο μήνα η προγραμματική σύμβαση που είχαμε συνάψει με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνολικού ύψους 100.000€ και αφορά:
o Αποκατάσταση του παρκέ του γηπέδου μπάσκετ.
o Προμήθεια ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων.
o Προμήθεια στρώματος άλματος επί κοντώ.
o Αποκατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων ασφαλείας.

Στο ίδιο διάστημα, με πόρους του ΕΑΚ Χανίων, στο Εθνικό Στάδιο έγινε αντικατάσταση θυρών και στις δύο πύλες εισόδου (Ελ. Βενιζέλου και Α. Παπανδρέου) και αποκατάσταση της ταμπέλας εισόδου με φωτιζόμενη, αποκατάσταση κερκίδων μπάσκετ και τοποθέτηση καθισμάτων, αντικατάσταση ταμπλό μπάσκετ, αποκατάσταση/διαρρύθμιση ανατολικής εισόδου του κλειστού γυμναστηρίου και επαναλειτουργία της σάουνας.

Για το αμέσως επόμενο διάστημα, με ιδίους πόρους, έχουν προγραμματιστεί εργασίες που αφορούν:
o Νέα πεζοδρόμια περιφερειακά του κλειστού γυμναστηρίου (εκτιμώμενο κόστος 6.000€).
o Πεζοδρόμηση του διαδρόμου μεταξύ των κερκίδων και της περίφραξης του ταρτάν (εκτιμώμενο κόστος 3.500€).
o Ολική αποκατάσταση των εξωτερικών τοιχίων και της οροφής της αποθήκης του σταδίου (εκτιμώμενο κόστος 6.000€).
Τέλος, βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που θα αφορά προμήθεια και τοποθέτηση:
o Στρώματος άλματος εις ύψος με την βάση του εκτιμώμενου κόστους 13.000€.
o Οργάνων γυμναστικής για τρεις αίθουσες εκτιμώμενου κόστους 15.000€.
o Βαλβίδες αλμάτων με τα σκέπαστρά τους εκτιμώμενου κόστους 2.000€.
o Εμπόδια 3.000μ (στιπλ) εκτιμώμενου κόστους 7.500€.

● ΕΘΝΙΚΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Όσον αφορά το κολυμβητήριο, από ιδίους πόρους προχωρήσαμε στην προμήθεια φωτισμού πισίνας 50μ, ιστών τοποθέτησης φωτισμού, αλεξικέραυνα, νέα αντλία νερού καθώς επίσης έγιναν εργασίες συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων.
Σχετικά με την εργολαβία αποκοπής και αποκομιδής των σκεπάστρων των κολυμβητικών δεξαμενών των 25 και των 12,5μ, με χρηματοδότηση 80.000€ του ΕΑΚ Χανίων και αναθέτουσα και προϊσταμένη αρχή την Γ.Γ.Α., από την τελευταία ενημέρωση που έχω, έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών. Με την ολοκλήρωση της εργολαβίας οι πισίνες θα ξαναγεμίσουν νερό και θα δοθούν προς χρήση μέχρι και τον Οκτώβριο. Μέσα σε αυτό το διάστημα, εξ όσων γνωρίζω, θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και οι μελέτες από την προγραμματική σύμβαση της Γ.Γ.Α. με τον Ο.Α.Κ. Α.Ε. ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων.

● ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Στις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου, πάλι με ιδίους πόρους, προχωρήσαμε στην συντήρηση κτιριακών υποδομών περίπου 1.500 τ.μ. (με εκτεταμένες και εξαιρετικά σοβαρές διαβρώσεις) όπως επίσης και στην συντήρηση ξύλινων επιφανειών περίπου 1.000 τ.μ. όπως επιβάλλεται να πραγματοποιείτε κάθε δύο έτη. Παράλληλα προχωρήσαμε και σε προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad