Το χανιώτικο ποδόσφαιρο σε κρίση! Τι “δηλώνουν” οι αποχωρήσεις Σβουράκη και Μαθιουλάκη

Πλατανιάς | 21 Αυγούστου 2020, 11:43

Το χανιώτικο ποδόσφαιρο σε κρίση; Ενδεχομένως... Αυτό άλλωστε θα μπορούσε να πει κανείς ότι μαρτυρά η αποχώρηση δύο μεγάλων οικονομικών παραγόντων, αρχικά του Μανώλη Σβουράκη και στη συνέχεια του Μανώλη Μαθιουλάκη. 

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Πρόκειται για δύο παράγοντες μεγάλης οικονομικής ισχύος, για τους οποίους αποδεικνύεται ότι η παρουσία τους στις ομάδες που υπηρέτησαν, συνοδεύτηκε και από τα ανάλογα αποτελέσματα… Το εκτόπισμα τους έδωσε τη δυνατότητα στον Πανακρωτηριακό να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Γ’ Εθνική και μάλιστα να είναι από τις ομάδες που ξεχώρισαν, καθώς βρέθηκε μέσα στα πλέι οφ ως μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του περασμένου πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο Πλατανιάς χάρη στις γενναίες συνδρομές του Μανώλη Μαθιουλάκη που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ βρέθηκε όχι απλά να μετέχει για έξι συνεχόμενα χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, αλλά τουλάχιστον για δύο έτη να διεκδικεί και την ευρωπαϊκή του έξοδο! Είναι δύο αποχωρήσεις, διαφορετικές μεν μεταξύ τους, από την άλλη το αποτέλεσμα, ο παρανομαστής είναι κοινός… Η αποχώρησή τους αλλάζει τα δεδομένα, για ν’ αποδειχτεί περίτρανα ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου -του ελληνικού ποδοσφαίρου για να είμαστε συγκεκριμένοι- αντί να προσελκύει τέτοιους και περισσότερους επενδυτές, τους απομακρύνει λόγω της κάκιστης, της ερασιτεχνικής νοοτροπίας που υπάρχει.

Ειδικότερα όμως για το Μαν. Μαθιουλάκη θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια βάλλονταν από παντού! Η παραμονή του στην ομάδα εξαρτιόταν αποκλειστικά από τη δική του επιθυμία, τον καλώς εννοούμενο “εγωισμό” που είχε να μην παρατήσει την ομάδα στα δύσκολα, όμως η πανδημία του κορονοϊού, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι είναι οικονομικός ο λόγος που αποχωρεί, αποτέλεσε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία προκειμένου να τον ωθήσει, οριστικά πια, στην έξοδο.

Σε κάθε περίπτωση, δύο αποχωρήσεις που δημιουργούν “πληγή” στο χανιώτικο ποδόσφαιρο λόγω του εκτοπίσματος που έχουν οι δύο συγκεκριμένοι παράγοντες, όντες από τους κορυφαίους, έστω και αν οι ασχολίες τους αφορούν διαφορετικούς κλάδους, σε ολόκληρη την Κρήτη.

Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο τι θα γίνει και με τον Αντώνη Ροκάκη, έναν ακόμα πολύ ισχυρό οικονομικό παράγοντα του τόπου, η ομάδα του οποίου δέχτηκε ισχυρό πλήγμα με το ν’ αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που συνέβη αυτό, όλο αυτό το διάστημα που φημολογήθηκε περισσότερο όπως αποδείχτηκε η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο ίδιος δείχνει να “κρατιέται” ακόμα, αλλά σίγουρα δεν παύει αυτό που έχει συμβεί να τον έχει στενοχωρήσει ιδιαίτερα.

Μάκης Καρτσωνάκης

 

Estrella
Auto KCS