Το απόλυτο η Εθνική στη Βουδαπέστη

Πόλο 27 Μαρ 2021, 20:32

Με το απόλυτο των νικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στη Βουδαπέστη η Εθνική πόλο γυναικών. Οι παίκτριες του Τεό Λοράντου επικράτησαν και της πανεπιστημιακής ομάδας της Ουγγαρίας με 17-12.

Ήταν η τέταρτη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί Ουγγρικού εδάφους σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Αυτό που περιμένει πλέον η Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Ρωσία – Ολλανδία, όπου σε περίπτωση ήττας της ομάδας του Ευάγγελου Δουδέση η Ελληνική ομάδα προκρίνεται στο Super Final του World League.

Όσον αφορά το φιλικό με την πανεπιστημιακή ομάδα της Ουγγαρίας πολυτιμότερη παίκτρια ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου που πέτυχε 5 τέρματα, ενώ από 4 σηεμίωσαν η Έλενα Ξενάκη και η Βάσω Πλευρίτου. Στον πίνακα των σκόρερ έβαλε το όνομά της και η Ρεθυμνιώτισσα πολίστρια του Ολυμπιακού, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Άξιο ανανφοράς το ότι την εστία της Εθνικής μας υπερασπίστηκε για πρώτη φορά η Ελένη Σωτηρέλη, ενώ στη σύνθεση της ομάδας βρέθηκαν για πρώτη φορά στο τουρνουά οι νεαρές Κανετίδου και Φουντωτού.

Oκτάλεπτα: 4-2, 5-4, 4-5, 4-1.

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Τριχά 1, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 4, Νίνου 2, Σιούτη, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 4, Ελευθερία Πλευρίτου 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σωτηρέλη.

Τα τέρματα της αντίπαλης σημείωσαν οι Φάραγκο 4, Κούνα 3, Χόρβαθ 2, Φάρκας 2, Μούσναϊ 1.

karta antonis garden

Rabona ad