Το 2ο Λύκειο Χανίων πρωταθλητής Ελλάδας

Σκάκι | 3 Απριλίου 2021, 21:54

Μετά τα Δημοτικό σχολεία σειρά πήραν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στο 1ο Διαδικτυακό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι, με το 2ο Λύκειο Χανίων να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδος.

Όπως ενημερώνει ο ΑΟ Κύδων:

«Το 1ο Διαδικτυακό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαρτίου 2021. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αγωνίστηκαν τα Δημοτικά Σχολεία. Τώρα ήταν η σειρά των Γυμνασίων και των Λυκείων. Οι συμμετοχές από την Κρήτη ήταν αναλογικά λίγες αλλά καλές:

Το 2ο Λύκειο Χανίων αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας! Με την ομάδα του 2ου Λυκείου αγωνίστηκαν και δύο σκακιστές του Κύδωνα. Ο Χρήστος Μαρινάκης και ο Νίκος Τζεμανάκης. Με το 4ο Γυμνάσιο Χανίων σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης.»

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ομαδικού:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Συμμετείχαν 24 Γυμνάσια με 32 ομάδες καθώς 8 Γυμνάσια κατέβασαν και δεύτερη ομάδα. Τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη σημείωσαν διπλή επιτυχία καθώς συμμετείχαν με δύο συνθέσεις, «Α» και «Β». Η πρώτη ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και μάλιστα αήττητε καθώς είχε 6 νίκες και μία ισοπαλία. Τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη «Β» ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ανάμεσά τους το Βαρβάκειο Λύκειο κατετάγη δεύτερο και αργυρό.

Από την Κρήτη συμμετείχαν:

Το 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το οποίο είχε την καλύτερη παρουσία καθώς κατετάγη 11ο με 4 νίκες και 3 ήττες. Την ομάδα συγκρότησαν οι Γιώργος Καβούνης, Μανώλης Φραϊδάκης, Γιώργος Σιβαρόπουλος και Εύα Γουμενάκη.

Το 4ο Γυμνάσιο Χανίων «Α» που αγωνίστηκε με τους Σόλωνα Δασκαλάκη, Γιάννη Θεοδωρογλάκη, Μιχάλη Χριστοδουλάκη, Αργυρώ Κοκογιαννάκη και Σταύρο Ριζωνάκη καταλαμβάνωντας την 23 θέση.

Το 4ο Γυμνάσιο Χανίων «Β» με τους Νίκο Κοπασάκη, Μιχαήλ-Άγγελο Παλαιολόγο, Γιάννη Κοπασάκη, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Ηρακλή Μαρινάκη και Ευανθία Ντάλια.

ΛΥΚΕΙΑ

Αγωνίστηκαν μόλις οκτώ (8) Λύκεια. Από την Κρήτη πήρε μέρος ένα, το 2ο Λύκειο Χανίων που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας καθώς τερμάτισε στην κορυφή με 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Η σύνθεση των πρωταθλητών είναι: Χρήστος Μαρινάκης, Αρτούρ Μπαϊραμιάν, Νίκος Τζεμανάκης, Γιώργος Παπαδημητράκης και Ευαγγελία Καραβιτάκη. Δεύτερο αναδείχθηκε το Λύκειο Βασιλειάδη και τρίτο το 1ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad