Το 2020 φεύγει και τα ερωτήματα παραμένουν: Τι απέγινε με το κολυμβητήριο Χανίων;

Σπορ 30 Δεκ 2020, 20:46

Το 2020 φεύγει και απ’ ό,τι φαίνεται τα ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν τα ίδια και αναπάντητα: Ολα αφορούν το κολυμβητήριο Χανίων και την λειτουργία του για το διάστημα που ακολουθεί.

Οπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα οι αναφορές που είχαν υπάρξει μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ, Αρη Παπαδογιάννη και αφορούσαν την υπογραφή μνημονίου με στόχο τη σύνταξη μελετών για την πλήρη ανακατασκευή του κολυμβητηρίου -σημειώνουμε ξανά μέχρι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- ήταν αρκετά… τολμηρές.

Επί της ουσίας, το κολυμβητήριο το οποίο τους τελευταίους δύο μήνες δε λειτουργεί καθόλου έχει αφεθεί για τα καλά στην τύχη του κι ενώ στο Ηράκλειο καταγράφονται σημαντικές εργασίες και ειδικότερα στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ, όσον αφορά το κολυμβητήριο στα Χανιά, δεν έχουν υπάρξει οι εξελίξεις που υπό άλλες συνθήκες ίσως αναμένονταν. Παρότι δηλαδή είχε διαφανεί ότι ήταν θέμα χρόνου, να τρέξουν οι διαδικασίες με τελικό στόχο την ολική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου μέσω της σύνταξης μελετών, κάτι τέτοιο δεν καταγράφεται μέχρι σήμερα.

Ευθύνη ενδεχομένως να παίζει το λοκντάουν; Αν ληφθεί υπόψη το τι γίνεται όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά γενικότερα σε πολλά σημεία της χώρας όσον αφορά τις αθλητικές καταστάσεις, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να έχει βάση…

Από τη συνάντηση του κ. Αυγενάκη με τον κ. Παπαδογιάννη.

Από την άλλη, ο κ. Παπαδογιάννης είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με τις αναφορές του κ. Αυγενάκη, το θέμα του κολυμβητηρίου Χανίων απασχολεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον Χανιώτη στην καταγωγή, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είχε επισημάνει ότι το οικονομικό δεν ήταν πρόβλημα και δεν θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη.

«Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού. Η αίσθηση μου είναι πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να το έχει πάρει πάνω του, καθώς αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από τη συζήτηση που έγινε με τον κ. Αυγενάκη. Φαίνεται έντονο το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τα Χανιά, δίνει μία μεγάλη προτεραιότητα στο κολυμβητήριο, ας μη γελιόμαστε, αυτό είναι δεδομένο», είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδογιάννης μιλώντας στο Zarpa Radio στις 9 Οκτωβρίου. «Αυτό που μου είπε ο κ. Αυγενάκης είναι ότι θέλει να γίνει ένα πρότυπο κολυμβητήριο στα Χανιά, να μην υπολογίσουμε το κόστος, δηλαδή φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση του χωρίς να υπολογίζεται το κόστος, πόσο δηλαδή θα κοστίσει αυτό το πράγμα», είχε τονίσει ακόμα…

Υπενθυμίζεται από την άλλη πως μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν οι εργασίες που αφορούν την αφαίρεση των στεγάστρων στις πισίνες των 25 και 12,5 μέτρων ενώ θα τοποθετηθούν νέοι πυλώνες στην 50άρα πισίνα. Αυτά όμως τα έργα δεν προϋποθέτουν ότι δεν θα έπρεπε να έχουν “τρέξει” οι υπόλοιπες εξελίξεις και ειδικότερα σε μια περίοδο που έχουν υπάρξει συναντήσεις, επίσης αυτοψία από κλιμάκιο της ΓΓΑ στο κολυμβητήριο και γενικότερα το ζήτημα έχει προχωρήσει μέσω και της συνάντησης που υπήρξε στο γραφείο του υφυπουργού με τον επικεφαλής του ΟΑΚ για να προχωρήσουν μια ώρα αρχύτερα οι μελέτες για την ολική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου.

Μένει να φανεί τι θα γίνει το 2021 και προφανώς όχι προς το τέλος του νέου έτους…

 

karta antonis garden

Rabona ad