Τμήμα badminton από τον Άνεμο Χανίων

Άλλα Αθλήματα | 5 Δεκεμβρίου 2017, 12:08

Την έναρξη τμήματος badminton (αντιπτέρισης όπως είναι η ονομασία του αθλήματος στα ελληνικά) ανακοίνωσε ο Α.Π.Σ. Άνεμος Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου αρχικός στόχος είναι η γνωριμία με το άθλημα, η εκμάθηση της τεχνικής και η συμμετοχή σε αγώνες που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

O Α.Π.Σ. Άνεμος ανακοινώνει την έναρξη τμήματος Αντιπτέρισης (Βadminton) στα Χανιά, με αρχικό στόχο την γνωριμία με το άθλημα, την εκμάθηση της τεχνικής και τη συμμετοχή σε αγώνες που διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία.

Η αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον (badminton), ένα άθλημα με πολύ πλούσια ιστορία, η οποία έχει τις ρίζες της βαθιά στην αρχαία εποχή. Το μπάτμιντον πρωτοεμφανίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο τον 5ο π.Χ. αιώνα, ενώ παράλληλα, υπάρχουν παρόμοιες αναφορές την ίδια εποχή στην Αρχαία Ελλάδα, Κίνα, Ινδία και λαούς της Άπω Ανατολής. Στην Ελλάδα το άθλημα πρωτοεμφανίστηκε στην Κομοτηνή το 1988. Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. (Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης) ιδρύθηκε το 1992.

To badminton είναι Ολυμπιακό άθλημα, οι κανόνες μοιάζουν με του τένις όμως το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής. Ο παίκτης πρέπει να το χτυπήσει με πολύ μεγάλη δύναμη για να φύγει γρήγορα αλλά και πάλι το μπαλάκι μπορεί να αλλάξει τροχιά. Είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο τους.

Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να το γνωρίσουν από κοντά (πληροφορίες anemoshania@gmail.com, 6974788918 Ηλιάκη Ειρήνη-γυμνάστρια) .

 

JoyMachine

Rabona ad