Την Κυριακή ο 2oς Μαραθώνιος Κρήτης

Γενικά Θέματα - Άλλα Σπορ | 7 Απριλίου 2017, 20:29

Την ευκαιρία να τρέξουν στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων θα έχουν όσοι λάβουν μέρος στον 2o Μαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιείται μεθαύριο - Κυριακή.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθούν αγώνες των 10 χλμ. και 5χλμ. Επίσης, στην διοργάνωση περιλαμβάνεται και αγώνας μικρότερης διαδρομής, “κοινωνικής προσφοράς”, 2,5χλμ. για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου του 2016 ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή προχώρησε στον ορισμό της ημερομηνίας του Μαραθωνίου Κρήτης για το 2017 στις 9 Απριλίου.

Η καθιέρωση της συγκεκριμένης ημερομηνίας έγκαιρα, σηματοδοτεί ότι από το 2017 και για τα επόμενα χρόνια στη συνείδηση όλων, τόσο στο εσωτερικό όσο στο εξωτερικό, θα συμπεριλαμβάνεται ο Μαραθώνιος Κρήτης και συγκεκριμένα τα Χανιά στον ετήσιο προορισμό τους στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού.

Η παρούσα διοργάνωση περιλαμβάνει:

• Μαραθώνιο Δρόμο και Μαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία.

• Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 5 Χλμ.

• Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ. Οι διαδρομές των αγώνων έχουν εκκίνηση και τερματισμό στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου έμπροσθεν της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και η διαδρομή του Μαραθωνίου καλύπτει και τον Δήμο Πλατανιά.

• Το Σάββατο,παραμονή των αγώνων και στα πλαίσια της τελετής έναρξης, οργανώνεται Λαμπαδηδρομία από τον Δήμο Κισσάμου και τον Δήμο Αποκορώνου.

karta antonis garden