Τηλεφωνική παρέμβαση Συντυχάκη σε Μαυρωτά

Σπορ 25 Φεβρουαρίου 2021, 17:13

Τηλεφωνική παρέμβαση προς τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και Ηρακλειώτης πολιτικός, Μανώλης Συντυχάκης.

Ο κ. Συντυχάκης έθεσε υπόψη του κ. Μαυρωτά ζητήματα όπως τα τεστ κορονοϊού, τα έξοδα των οποίων αναγκάζονται να επωμιστούν ως επί το πλείστον οι ίδιοι οι αθλητές μετά το γεγονός της επιστροφής τους στις δραστηριότητες, ενώ αναφορά έγινε εν όψει της επερχόμενης έναρξης στην Γ’ Εθνική αλλά και σε άλλα αθλήματα.

Το δελτίο Τύπου που έχει δώσει στην δημοσιότητα το ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Τηλεφωνική παρέμβαση του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, στον Γιώργο Μαυρωτά, ΓΓ Αθλητισμού

Τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, στον Γιώργο Μαυρωτά, ΓΓ του Αθλητισμού, προκειμένου να ζητήσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των σωματείων και των αθλητών, με αφορμή την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι ένα από τα αιτήματα αθλητών, γονέων και εργαζομένων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ήταν η άρση του lockdown στην αθλητική δραστηριότητα και πως επανεκκινούνται αρκετές αθλητικές δραστηριότητες χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο στήριξης των σωματείων κατά την έναρξη των δραστηριοτήτων τους και εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τόνισε ότι τα σωματεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις και τις ανάγκες επανεκκίνησης και ανέφερε το παράδειγμα των κολυμβητηρίων όπου προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία των πισινών με 4 αθλητές στη διαδρομή. Αυτό συνιστά υψηλό κόστος που θα το επωμιστούν οι γονείς. Πριν την πανδημία, η κάθε διαδρομή είχε 20 αθλητές. Τώρα, επί της ουσίας οι 4 αθλητές καλούνται να πληρώνουν το κόστος των 20 αθλητών. Προβλέπεται, επίσης, υποχρεωτικό τεστ (καλώς) κάθε εβδομάδα. Ποιος επωμίζεται το κόστος, από τη στιγμή που το κράτος δεν τα καλύπτει δωρεάν κι όταν ο ΕΟΔΥ σου λέει ότι κάνει ένα μόνο τεστ δωρεάν; Προφανώς οι αθλητές, στέλνοντάς τους στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Τα -έτσι κι αλλιώς- δυσβάσταχτα μισθώματα των σωματείων στα κολυμβητήρια, τα οποία είναι εθνικά και δημοτικά, ενώ θα έπρεπε η ίδια η πολιτεία, για τα δικά της κολυμβητήρια, να απαλλάξει τα σωματεία από μισθώματα ή να κάνει γενναία μείωση.

Ο Μανώλης Συντυχάκης πρόσθεσε ότι αντίστοιχα προβλήματα θα προκύπτουν και σε άλλα αθλήματα, σε μικρότερες κατηγορίες που πρόκειται να ξεκινήσουν, όπως π.χ. η έναρξη της Γ’ Εθνικής στο ποδόσφαιρο που παίκτες και προπονητές είναι χωρίς εισόδημα 4 μήνες και χρειάζεται στήριξη. Το ίδιο για το μπάσκετ, το βόλεϊ και άλλα αθλήματα. Σημείωσε πως το αποτέλεσμα όλων αυτών των εμποδίων οδηγεί στην ύπαρξη αθλητών δύο ταχυτήτων. Όσων έχουν να πληρώνουν και σε εκείνους που αντικειμενικά θα δυσκολευτούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται (διακοπή δραστηριοτήτων τους κλπ.).

 

karta antonis garden

Rabona ad