Τι γίνεται με τις Β’ Ομάδες των “μεγάλων”

Super League 1 29 Μαΐου 2021, 17:47

Ο θεσμός των Β' ομάδων προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Η προθεσμία που είχε δοθεί στις ΠΑΕ για να δηλώσουν συμμετοχή για το εάν επιθυμούν να έχουν Β' ομάδες στις κατηγορίες μικρότερες της Super League έληξε.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός δήλωσαν ότι επιθυμούν να έχουν Β’ ομάδες στη Super League 2. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τον Άρη, ο οποίος δήλωσε (αντίθετα απ’ ότι διαφαινόταν) τελικά συμμετοχή, αλλά υπάρχουν εμπόδια.

Μεταξύ άλλων παίζει ρόλο (και) το ranking της ομάδας Κ19 την τελευταία δεκαετία. Η απουσία του Άρη για τέσσερα χρόνια από τη μεγάλη κατηγορία επηρέασε τη βαθμολογία της ομάδας Νέων με τη σκυτάλη να περνά πλέον στην ΕΠΟ, η οποία θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση των “κιτρινόμαυρων”.

Αν γίνει δεκτό το αίτημα, τότε δεν θα πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Super League η Β’ ομάδα του Παναθηναϊκού γιατί τερμάτισε πέμπτος στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ δικαίωμα παρουσίας στη SL2 έχουν μόνο οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Super League.

Επίσης ομάδα Β’ ενημέρωσε ότι θα δημιουργήσει και ο Βόλος, η οποία θα συμμετάσχει στη Football League της νέας αγωνιστικής περιόδου (με ερωτηματικό, γιατί υπάρχει και η φημολογούμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών από τρεις σε δύο). Κατηγορία στην οποία θα συμμετείχαν και όσες άλλες ομάδες της Super League (πλην των τεσσάρων πρώτων) ήθελαν να φτιάξουν δεύτερες ομάδες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Β’ ομάδες θα έχουν δικαίωμα (και υποχρέωση) να χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών και πέντε ή έξι μεγαλύτερους σε ηλικία. Όλοι οι παίκτες θα μπορούν να “ανεβοκατεβαίνουν” μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας του συλλόγου.

Οι ομάδες Β’ δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν στην ίδια κατηγορία με την πρώτη ομάδα (συνεπώς απαγορεύεται η άνοδος, αλλά αντίθετα υποβιβάζονται κανονικά), αλλά θα συμμετέχουν κανονικά σε πλέι οφ και πλέι άουτ. Όχι όμως και στο κύπελλο, όπου δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Να αναφέρουμε συμπληρωματικά ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρωτάθλημα υποδομής Κ19 της Super League. Επίσης ένας ποδοσφαιριστής θα μπορεί να αγωνίζεται στην Κ19, στη Β’ ομάδα, αλλά και στην πρώτη ομάδα.

Οι υπεύθυνοι “τρέχουν” τις διαδικασίες για να είναι έτοιμοι και να ξεκινήσει το εγχείρημα από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Για τον λόγο αυτό έχει σχηματισθεί working group που βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Αθλητισμού για την απαραίτητη αλλαγή του νόμου και με την ΕΠΟ καθώς πρέπει να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο. Φυσικά συμμετοχή στις συζητήσεις έχει και η Super League 2 όπου θα αγωνιστούν οι τέσσερις Β’ ομάδες.

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad