Τι είπε ο Σβουράκης για την επόμενη μέρα του Πανακρωτηριακού

Πανακρωτηριακός | 22 Μαΐου 2020, 21:18

Το athlitiko παρουσιάζει το δεύτερο μέρος των δηλώσεων του Μανώλη Σβουράκη μετά την απόφαση που σοκάρει ν' αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο. Διαβάστε τι απάντησε ο ηγέτης της ΜΟΒΙΑΚ για την επόμενη μέρα του Πανακρωτηριακού, αλλά και για το αν σκέφτηκε να ορίσει κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης του προκειμένου να συνεχίσει το έργο του.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Η άποψη του Μαν. Σβουράκη είναι ότι οι γονείς που έχουν τα παιδιά τους στην Ακαδημία θα μπορούσαν ν’ αναλάβουν δράση και να βοηθήσουν έτσι ώστε το σωματείο να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο που εχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια. Οπως τονίζει, ο ίδιος θα συνεχίσει να μετέχει ως χορηγός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα ισχύει με το να είναι ο μέγας χορηγός της ομάδας, ενώ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να καλύπτει τα έξοδα του συντηρητή του γηπέδου στα Καθιανά.  

Διαβάστε τα όσα είπε ο Μανώλης Σβουράκης για την επόμενη μέρα του Πανακρωτηριακού.

«Η επόμενη μέρα του Πανακρωτηριακού… Πρέπει οι γονείς, όπως προείπα, οι οποίοι είναι αρκετοί, άνθρωποι ποιοτικοί και καλλιεργημένοι να το υποστηρίξουν. Εγώ ως ΜΟΒΙΑΚ και ως άτομο θα παραμείνω ως χορηγός, όχι μέγας, ούτε θ’ ασχολούμαι διοικητικά γιατί όπως προείπα δεν έχω χρόνo, αλλά τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς, χορηγία στις φανέλες και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί θα το κάνω με χαρά. Ηδη το είπα και δεσμεύτηκα ότι όπου μπορώ να βοηθήσω θα μετέχω οικονομικά για να μην καταρρεύσει. Βέβαια, όχι με την ίδια ένταση που ήμουν μέχρι σήμερα, ούτε ως μέγας χορηγός, αλλά τους διασφάλισα ότι θα μετέχω. Για παράδειγμα, τα έξοδα του συντηρητή και και του αγαπημένου μου φίλου, του Αλέκου, γνωστός ο Αλέκος σε όλο το ποδοσφαιρικό στερέωμα, θα συνεχίσω να τ’ αναλαμβάνω εγώ, θα καλύπτω εγώ το μισθό του με πολύ αγάπη και υπερηφάνια από τον Μανώλη στον Αλέκο. Σίγουρα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι στα τοπικά πρωταθλήματα, όχι μόνο των Χανίων, αλλά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο λόγω της κρίσης του Covid-19 θα δημιουργηθούν τριγμοί. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι όπως προ Covid-19. Θεωρώ ότι θα ληφθούν μέτρα για όλα τα γήπεδα του κόσμου και ο κόσμος θα είναι λιγότερος, που σημαίνει ότι και οι ομάδες δεν θα έχουν τα ίδια έσοδα όπως προ Covid-19. Ετσι, θα υπάρχει ταρακούνημα και σε τοπικό επίπεδο και τα σωματεία θ’ αντιμετωπίσουν σίγουρα αρκετές δυσκολίες. Δεν εγκαταλείπω όμως την ομάδα τώρα στην δύσκολη στιγμή, που μπορεί να με κατηγορήσουν διάφοροι καλοθελητές, που μπορεί να βγουν και να το πουν. Σίγουρα, δέκα καλά κάνεις και ένα λάθος και θα σε πυροβολήσουν για το λάθος σου… Εγώ θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω δείξει την αδυναμία μου στην πράξη. Γνωρίζεις πολύ καλά κι εσύ και όλοι όσοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο ότι ασχολιόμουν στον Πανακρωτηριακό πλήρη κάλυψη των εξόδων μου, μόνο εγώ… Από το χαρτί υγείας έως τη σημαία, μέχρι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Πανακρωτηριακό, την ΕΘΚ και τους Λέοντες. Ετσι, δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να σχολιάσει ή να βρει κάτι αρνητικό. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και θα συνεχίσω να είμαι θεατής και να μετέχω με διαρκείας στην ομάδα του Ολυμπιακού όπου είμαι πάρα πολλά χρόνια εγώ και όλη μου η οικογένεια. Τα παιδιά μου θα συνεχίσουν στον Πανακρωτηριακό, ειδικότερα ο μικρός, αλλά και ο μεγάλος αν το θελήσει, με χαρά να το συνεχίσει, θα το στηρίξω».

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είσαι ίσως πολύ φορτισμένος συναισθηματικά, δεν θα μπορούσες να ορίσεις κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης σου, όπως γίνεται και στην εταιρεία σου και να μπορέσει να ασκήσει το έργο σου; Σκέφτηκες κάτι τέτοιο;

«Ξέρεις πολύ καλά ότι τα αρνητικά σχόλια θα σε περιμένουν στη γωνία… Η απάντηση είναι ότι μπορεί να είμαι φορτισμένος, αλλά είμαι ένας άνθρωπος όπου με χαρακτηρίζει η σταθερότητα των αποφάσεων μου. Δεν επηρεάζομαι από το γεγονός της απώλειας του πατέρα μου και βγαίνω αυτή τη στιγμή χρονικά να πω ότι αποσύρομαι, αλλά το γεγονός ότι αντικειμενικά ο χρόνος ο δικός μου και των συνεργατών μου είναι πολύ περιορισμένος, εδώ στην εταιρεία. Ατομα που εμπιστεύομαι δεν είναι πολλά και να έχουν την ίδια κουλτούρα με μένα. Τα άτομα της εταιρείας έχουν πολλές ανειλημμένες υποχρεώσεις και πριν πάρω αυτή την απόφαση το διερεύνησα. Δεν υπάρχει άτομο αυτή τη στιγμή που να έχει πολυτέλεια χρόνου στην ΜΟΒΙΑΚ, που να μπορεί ν’ ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Υπήρξαν άτομα όλ’ αυτά τα χρόνια από την εταιρεία που με στήριξαν, αλλά πριν κάνω αυτές τις ανακοινώσεις, σίγουρα ρωτήθηκαν και είπαν και αυτοί ότι ο χρόνος τους είναι περιορισμένος σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η εταιρεία, δόξα τω Θεώ, έχει τροχιά ανόδου. Και στην κρίση αυτή εμείς σταθήκαμε δυνατά στα πόδια μας. Οι μισθοί και τα δώρα καταβλήθηκαν κανονικά στην ώρα τους και η εταιρεία δεν μπήκε σε ευνοϊκά μέτρα ούτε ζήτησε ευνοϊκούς χειρισμούς. Αυτό που μου αναφέρεις ότι θα μπορούσα να βάλω κάποιον εκπρόσωπο…».

Οχι απαραίτητα από την ΜΟΒΙΑΚ…

«Μέσα από την ΜΟΒΙΑΚ είναι οι άνθρωποι που εμπιστεύομαι… Εγώ δεν προέρχομαι από το χώρο του ποδοσφαίρου, το αγάπησα ως γονέας, ως πατέρας, ήταν το χόμπι μου. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χόμπι και καταναλώνει το χρόνο του ανάλογα πώς του αρέσει και πώς το κρίνει. Το δικό μου χόμπι ήταν το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν ούτε για ν’ αυξηθούν οι πωλήσεις μου, ούτε για να προβληθώ. Αυτή η εταιρεία όπως γνωρίζουν όλοι εξάγει σε 72 χώρες και οι τάσεις είναι αυξητικές. Σαν χαρακτήρας δε μου αρέσει η προβολή κι ένα πράγμα που μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε και με κούρασε, ήταν αρκετές φορές που έπρεπε να βγω μπροστά και να φαίνομαι ενώ είναι κάτι που δεν με χαρακτηρίζει, ούτε μου αρέσει. Θα μου πεις, ο ρόλος του εκπροσώπου του προέδρου, αυτός είναι και έπρεπε να το κάνω. Και το έκανα. Και χωρίς πίεση. Ομως, σε απάντηση ότι θα μπορούσα να βάλω κάποιον άλλο, όχι, είναι το χόμπι μου και εγώ ασχολιόμουν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει από τη στιγμή που χάνω το κίνητρο μου, χάνω το έρεισμα μου. Δεν μ’ εκφράζει αυτό σα διαδικασία, να με εκπροσωπεί άλλος. Για ποιον λόγο; Αν εγώ δεν μπορώ να το κάνω και δεν έχω το χρόνο να πάω στο γήπεδο, να απολαύσω το Σάββατο, την Κυριακή μου, αν δεν έχω χρόνο ν’ απολαύσω την παρουσία μου στις προπονήσεις, να δω το γιο μου, ποιο το νόημα ν’ ασχολούμαι… Δεν είναι κάτι που μ’ εξιτάρει, δεν είναι κάτι που με τραβάει. Επιθυμώ αυτή τη στιγμή ν’ αποσυρθώ λίγο και να χαλαρώσω. Να θρηνήσω το χαμό του πατέρα μου, αλλά και ν’ αναλάβω τις υποχρεώσεις όπου πρέπει να είμαι παρών ο ίδιος προσωπικά. Δεν μπορώ να βάλω σε μια ζυγαριά επαγγελματικές υποχρεώσεις, το χόμπι μου, το ρόλο του πατέρα και το ρόλο της οικογένειας. Ολα μαζί είναι πολλά. Ισως κάποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά. Εγώ κρίνω έτσι κι έτσι δρω. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Η απόφαση μου είναι ειλημμένη. Δεν κάνω πισωγυρίσματα. Θα παρακολουθώ όλες τις ομάδες, το τοπικό ποδόσφαιρο, εννοείται την μεγάλη μου αγάπη τον Πανακρωτηριακό. Οπου μπορώ να βοηθήσω, θα το κάνω. Δεν θέλω να κάνω βήματα πίσω και μετά να κάνω βήματα προσέγγισης μπροστά. Είπα, θα βοηθήσω και αυτό το ξέρουν οι άμεσοι συνεργάτες μου. Από εκεί και πέρα, θέλω το χρόνο μου… Θέλω την απομόνωση μου και να δώσω πλέον προτεραιότητα σε άλλα πράγματα, που με την ενασχόλησή μου στο ποδόσφαιρο, αυτά τα 8 χρόνια, τα είχα αφήσει ίσως σε δεύτερη μοίρα και σε υποδεέστερη θέση…».

 

Mikel Chania Delivery