Τι είδαν τα “μάτια” της ΑΕΚ στη Σούδα | pics

Α.Π. Σούδας | 3 Ιουλίου 2021, 23:43

Με επιτυχία τελέστηκε το εγχείρημα της πραγματοποίησης του καμπ, που διοργάνωσε το τελευταίο τριήμερο μέχρι και το Σάββατο (3/7) η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας σε συνεργασία με την ΑΕΚ.

65 περίπου παιδιά απ’ όλη την Κρήτη, ανάμεσα τους φυσικά και αυτά της… οικοδέσποινας Ακαδημίας, συμμετείχαν στο καμπ, το οποίο έγινε υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση τριών στελεχών της “Ενωσης”, του επικεφαλής του τμήματος ανίχνευσης, Δημήτρη Ρούσσου, του υπευθύνου ανάπτυξης του δικτύου Ακαδημιών, Ηλία Κυριακίδη και του Σταύρου Τζιωρτζιόπουλου, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του τμήματος Κ13.

Οι κ.κ. Ρούσσος, Τζιωρτζιόπουλος και Κυριακίδης με τους προπονητές και τους παράγοντες της Ακαδημίας Π. Σούδας.

Στο σύνολό τους, μιας και οι τρεις μίλησαν στο athlitiko, εκφράστηκαν με θετικά λόγια, τόσο για την επιτυχή έκβαση που είχε το καμπ όσο και για την συνεργασία αυτή καθαυτή που κρατά πλέον πέντε χρόνια με την Α.Π. Σούδας. Μάλιστα, όπως παρατήρησαν οι άνθρωποι της Ακαδημίας, αποφασίστηκε να παραταθεί και για τα δύο επόμενα.

Οπως τόνισε ο κ. Κυριακίδης, η επίσκεψη τους ήταν εκτός προγράμματος, τονίζοντας παρ’ όλα αυτά πως ήταν «πάρα πολύ σημαντική η πρωτοβουλία από τον κ. Αντώνη Παπαγεωργίου και της διοίκησης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας, οι οποίοι μας προσκάλεσαν για να διοργανώσουμε ένα ποδοσφαιρικό καμπ για παιδιά, τα οποία ανήκουν στην Ακαδημία, αλλά είναι και εκτός Ακαδημίας για να γνωρίσουν τη δουλειά μας, για να καταγράψουμε τις ικανότητές τους και κυρίως για να διασκεδάσουν μέσω του αγαπημένου τους αθλήματος», όπως είπε.

Ο κ. Κυριακίδης σημείωσε ακόμα πως στην ΑΕΚ είναι αρκετά ευχαριστημένοι από τη συνεργασία που έχουν με την Ακαδημία «και ειδικότερα με τον τρόπο που προσεγγίζουν παιδαγωγικά το ποδόσφαιρο. Είναι πάρα πολύ πιστοί στο πρόγραμμα μας, το οποίο είναι δύσκολο γιατί είναι εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό», ενώ συμπλήρωσε: «Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε σε αυτό το καμπ ήταν να δομήσουμε κάποιες προπονητικές μονάδες έτσι ώστε τα παιδιά να μπορέσουν ν’ αναδείξουν τα χαρίσματα και τις ικανότητές τους, γιατί όλα τα παιδιά έχουν ικανότητες και χαρίσματα, οπότε σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για κάποιο δοκιμαστικό. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή, ο τρόπος που εμείς αναστοχαζόμαστε, είναι το χαμόγελο των παιδιών. Οταν δηλαδή ρωτάμε τα παιδιά στο τέλος τι είναι αυτό που σας άρεσε για να το έχουμε ως οδηγό, τα παιδιά λένε πως είναι πάρα πολύ ευχαριστημένα γιατί έκαναν πολλές ποδοσφαιρικές ασκήσεις και από την πρώτη στιγμή που ξεκινούσαν την προπόνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό πρωταγωνιστής ήταν ίδια η μπάλα», ήταν οι δηλώσεις από τον κ. Κυριακίδη.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Ο Δημ. Ρούσσος από την πλευρά του ήταν πιο ουσιαστικός σχετικά με το δίκτυο Ακαδημιών που διατηρεί η ΑΕΚ σε όλη τη χώρα και ό,τι αφορά τους σκοπούς, τους στόχους που θέλει να πετύχει.

«Εχουμε μία πολύ καλή και ωραία συνεργασία με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας, η οποία προσβλέπει στο να μπορέσουμε ν’ αντλήσουμε παιδιά για την κεντρική μας Ακαδημία», σημείωσε αρχικά, προσθέτοντας ότι, «ταυτόχρονα είμαστε σε μια διαδικασία ώστε οι προπονητές να ενημερώνονται, να εκπαιδεύονται από το δικό μας επιτελείο. Σκοπός είναι να μπορέσουμε να διακρίνουμε κάποια παιδιά με προοπτική και εξέλιξη προκειμένου να πλαισιώσουν την κεντρική μας Ακαδημία».

«Πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ», ρωτήσαμε τον κ. Ρούσσο «γιατί αυτός είναι και ο ρόλος της ούτως ή άλλως, ο σκοπός σας, να ανιχνεύει ταλέντα και καλούς παίκτες σε όλη την Ελλάδα;

«Εμείς θέλουμε ν’ ανιχνεύσουμε τους καλούς παίκτες, να κάνουμε καταγραφή των ικανοτήτων τους και πέρα απ’ αυτό να διακρίνουμε και την προοπτική που μπορεί να έχει ένας παίκτης και δη ένας νεαρός παίκτης. Δεν είναι εύκολο ειδικά από την επαρχία για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή και για το οικογενειακό του περιβάλλον η μετάβαση κάποια στιγμή, ενδεχομένως, στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ προκειμένου αυτό το παιδί να μείνει εκεί και να συνεχίσει την εκπαίδευση του. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να λάβουμε κι άλλες μεταβλητές υπόψη μας».

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΩΡΤΖΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δηλώσεις ζητήθηκαν και από τον Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο, ο οποίος σημείωσε πως η επίσκεψη η δική του και των συνεργατών του, «είχε να κάνει κατά βάση με την εκπαίδευση των προπονητών και κατά δεύτερον με την καταγραφή των ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας, αλλά και παιδιών που δεν ανήκουν στην Ακαδημία και ήρθαν για την δραστηριότητα του καμπ. Σαν πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική. Η Ακαδημία είναι πολύ οργανωμένη, λειτουργώντας πολύ μεθοδικά και όλοι έχουν τη διάθεση να εξελιχθούν, κάνοντας βήματα εμπρός ούτως ώστε να παρέχουν στα παιδιά το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τα όνειρα τους».

Σε τι επίπεδο βρίσκεται η Κ13 της ΑΕΚ στην οποία είσαστε ο υπεύθυνος εκπαίδευσης;

«Είναι μία δύσκολη ηλικία… Θέλει πολλή υπομονή, θέλει έμφαση στα τεχνικά χαρακτηριστικά, στην ψυχολογία των παιδιών γιατί είναι στην μετάβαση της προεφηβείας, οπότε είναι ένα σύνθετο πράγμα και αυτό πρέπει να το προσέχουμε πάρα πολύ».

Η Α.Π. ΣΟΥΔΑΣ

Από την πλευρά της Ακαδημίας είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για την πραγματοποίηση του καμπ, ευχαριστώντας τα στελέχη της ΑΕΚ για τον ερχομό τους στα Χανιά. Ο γενικός γραμματέας του ΔΣ, Αλέξανδρος Τσεκούρας, σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε με την ΑΕΚ αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτό το καμπ με πρωταρχικό σκοπό ν’ απολαύσουν τα παιδιά τη διαδικασία και να διασκεδάσουν με όλο αυτό που έγινε, “παίρνοντας” παράλληλα και κάποια πράγματα. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ συνέδραμαν, μεταφέροντας γνώσεις στους προπονητές και στα παιδιά και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Μπορούμε να πούμε πως ήταν ένα πετυχημένο καμπ. Ηρθαν παιδιά από τα Χανιά, από άλλες ομάδες, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, τα οποία, σύμφωνα με αυτά που μας είπαν, απόλαυσαν τη διαδικασία και την ευχαριστήθηκαν. Ελπίζουμε να το ξανακάνουμε και του χρόνου και να γίνει ένας θεσμός ώστε να διοργανώνουμε ένα τέτοιο καμπ κάθε καλοκαίρι».

Σε ερώτηση για το πώς κυλά μέχρι τώρα η συνεργασία με την ΑΕΚ, ο κ. Τσεκούρας σημείωσε: «Μετά από μια πενταετή συνεργασία που έχουμε με την ΑΕΚ έχει αποδειχτεί πως έχουμε ωφεληθεί πάρα πολύ σαν Ακαδημία λόγω και αυτών που μας προσφέρει η ΑΕΚ είτε σε θέματα τεχνογνωσίας με την εκπαίδευση των προπονητών και τα σεμινάρια που παρακολουθούν, με τα παιδιά που συμμετέχουν σε τουρνουά και επισκέπτονται τα Σπάτα όπου τα βλέπουν και τα αξιολογούν καλύτερα, είτε με τις επισκέψεις που κάνουν στα Χανιά, επιμορφώνοντας και τους προπονητές μας. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη συνεργασία και αποφασίσαμε να τη συνεχίσουμε γι’ άλλα δύο χρόνια», ήταν οι δηλώσεις από τον κ. Τσεκούρα.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το παρόν στο καμπ έδωσαν και δύο παλαίμαχοι πλέον ποδοσφαιριστές και εκ των οποίων ο ένας προπονητής πια, ο Κώστας Κιάσσος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά μετά από πρόσκληση των ανθρώπων της ΑΕΚ, ενώ τις πρώτες ημέρες του καμπ παρευρέθηκε στο γήπεδο της Σούδας και ο Φανούρης Γουνδουλάκης, ο οποίος άλλωστε συνεργάζεται με την ΑΕΚ τα δύο τελευταία χρόνια όντας μέλος του τμήματος σκάουτινγκ.

 

Estrella

Papantonakis Cards
Digenakis
Bio Green 300x250

Rabona ad