Τι απαντά σε Αυγενάκη για το κολυμβητήριο ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σπορ 13 Ιανουαρίου 2021, 11:23

Διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις που παραχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου σχετικά με τις κινήσεις που θα έπρεπε κατά τον ίδιο να έχει κάνει η πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης παραχωρεί ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης σημειώνει ότι ουδέποτε ο υφυπουργός Αθλητισμού ή το υφυπουργείο έχει ζητήσει οτιδήποτε από το Πολυτεχνείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης είχε χαρακτηρίσει ως «αμαρτωλή ιστορία» το κολυμβητήριο που βρίσκεται στα Κουνουπιδιανά, σημειώνοντας σε δηλώσεις που είχε παραχωρήσει στο Zarpa Radio πως «ακόμα περιμένουμε την πρόταση από το Πολυτεχνείο Κρήτης που θα μας έστελναν εκείνοι για να δούμε και να κάνουμε για τυχόν συνεργασία. Δεν έχουμε εμείς το δικαίωμα γιατί δεν ανήκει σ’ εμάς, ανήκει στο Πολυτεχνείο, σε έκταση του Πολυτεχνείου».

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τον κ. Διαμαντόπουλο στην ιστοσελίδα zarpanews είναι οι εξής:

«Ουδέποτε ο κ. Αυγενάκης ή το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει ζητήσει από το Πολυτεχνείο οτιδήποτε. Στις δηλώσεις που έκανε στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου όταν ήταν στα Χανιά είπε ότι ιδιοκτήτης είναι το Πολυτεχνείο, άρα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτε. Το Πολυτεχνείο έχει κάνει δύο μελέτες για το κολυμβητήριο, τις οποίες έχουμε αποστείλει επί προηγούμενης κυβέρνησης στο υπουργείο Αθλητισμού. Ουδέποτε υπήρξε κάποια κίνηση από την πλευρά της κεντρικής πολιτείας. Εμείς θα προσπαθήσουμε με τις δικές μας, μικρές δυνάμεις να βρούμε κάποια λύση».

Για τις προθέσεις του Πολυτεχνείου που υπάρχουν γενικότερα για το κολυμβητήριο: «Το κολυμβητήριο δεν έγινε από το Πολυτεχνείο και για το Πολυτεχνείο. Εγινε λόγω των Ολυμπιακών έργων. Το Πολυτεχνείο είχε παραχωρήσει την χρήση γης στον τότε Δήμο Ακρωτηρίου και μετά επί της ουσίας θα το αξιοποιούσε ο τότε δήμος Ακρωτηρίου. Η εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και το Πολυτεχνείο θα προσπαθήσει εκ των ενόντων, με τις δικές του, μικρές δυνάμεις να βρει μία λύση. Δεν έγινε για μας».

Για τη λύση που σκέφτεται το Πολυτεχνείο για το κολυμβητήριο: «Μία ιδέα η οποία υπάρχει είναι να βρούμε κάποιο τρόπο αξιοποίησης όλου του οικοπέδου, το οποίο υπάρχει εκεί και ανήκει στο Πολυτεχνείο, ενδεχομένως μέσω ΣΔΙΤ και μέσα σε αυτό να εντάξουμε και το κολυμβητήριο έτσι ώστε να μπορέσει όταν ολοκληρωθεί να υπάρχει και ένας φορέας ο οποίος θα το λειτουργήσει, δηλαδή κάποιος ιδιώτης. Αλλιώς, δεν μπορώ να σκεφτώ… Εμείς δεν έχουμε τους πόρους. Το δικό μας πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι εξαιρετικά μικρό, δε φτάνει ούτε καν για τα δικά μας έργα».

Για το ότι ο υφυπουργός “περίμενε” κάποια κίνηση από το Πολυτεχνείο: «Μα εμείς δεν έχουμε πάρει κάποιο έγγραφο, ούτε μας έχει γίνει κάποιο τηλέφωνο, ούτε γνωρίζουμε κάτι… Το διαβάσαμε μετ’ εκπλήξεως στο zarpa. Και οι δηλώσεις του υφυπουργού στο χώρο του κολυμβητηρίου ήταν ακριβώς αντίθετες από αυτό που είπε σ’ εσάς. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κάθε πολιτικού, ο εκάστοτε πρύτανης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο».

karta antonis garden